Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70-77

Καρδιοχτύπησε επί 35 λεπτά ο Ολυμπιακός, αλλά τελικά επέβαλε την ποιότητά του στο ματς με τον Πανιώνιο και βγήκε νικητής από μια έδρα που φαίνεται πως δεν του πάει. Οι γηπεδούχοι με Βουγιανιτς στο μπακ-κορτ ήταν πολύ ανεβασμένοι, αλλά δεν είχαν λύσεις κόντρα σε μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Σπανούλης, Παπαλουκάς και Μπουρούσης καθάρισαν στο τέλος, μεγάλο ματς από Μπάρλο και Μπατή. Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πέρασαν μπροστά πριν ενεργοποιηθεί ο Σπανούλης και κάνει το δικό του μικρό όργιο. Ήταν 2-3 λεπτά που ο Λαρισαίος έμοιαζε ασταμάτητος και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Πειραιώτες έτρεξαν μπροστά, αλλά όταν βελτιώθηκε η άμυνα του Πανιωνίου δέχτηκαν ένα 6-0 για το 20-16 στο 9'. Ο Ίβκοβιτς ήταν έξαλλος με τα χαζά λάθη των παικτών του και κάλεσε το πρώτο τάιμ-άουτ.
Για μερικά λεπτά οι Νεοσμυρνιώτες έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι και κατάφεραν να σοκάρουν τον Ολυμπιακό ανεβάζοντας τη διαφορά στους 12 πόντους (31-19 13' με τρίποντο Βούγιανιτς. Οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν επιμέρους 17-3 σε 7' και απάντησαν με άμυνα πάνω στην μπάλα (κυρίως με Γκόρντον). Στο επόμενο επτάλεπτο ο Πανιώνος πέτυχε μόλις δύο καλάθια και ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει έφτασε και στον πόντο με αργά και βασανιστικά σερί. Θα είχε περάσει και μπροστά αν δεν έδινε τις λύσεις ο (πρώην ερυθρόλευκος) Νίκος Μπάρλος.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με κάρφωμα του Ελονού, αλλά οι δημιουργικοί κοντοί των φιλοξενούμενων ανέλαβαν δράση και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Σπανούλης σκόραρε για το 42-43 και έδωσε ξανά στην ομάδα του το προβάδισμα 18 λεπτά μετά το τελευταίο! Ο Πανιώνιος απάντησε με ένα 5-0, για να δεχτεί ένα 7-0 στη συνέχεια. Το παιχνίδι ήταν πια οριακό και οι προσωπικότητες έπαιζαν το βασικό ρόλο - εκεί ο Ολυμπιακός είχε αβαντάζ.

Το αβαντάζ των γηπεδούχων ήταν το πάθος στις διεκδικήσεις και κάπως έτσι έτρεξαν ένα 8-0 που τους ξανάφερε μπροστά στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Ο Μπουρούσης με συνεχόμενα γκολ-φάουλ έδωσε την απάντηση που έπρεπε, τη στιγμή που η επίθεση του Πανιωνίου έδειχνε αμήχανη (έλλειψη κίνησης, κακή διαχείριση του χρόνου, πανικόβλητα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός έδειχνε την ποιότητά του - οι "κυανερυθροι" είχαν να αντιτάξουν μόνο τον τσαμπουκά τους - κάπως έτσι έγινε το 64-73 στο 37' και το παιχνίδι τελείωσε.
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-35, 51-55, 70-77



πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου