Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ήταν... Φέτελ στην Ιαπωνία

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε μακριά από τα... παιδικά του λάθη και έφτασε στην επεισοδιακή Ιαπωνία στην τρίτη φετινή του νίκη. Στη 2η θέση ο Μαρκ Γουέμπερ που παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία των πιλότων. Ο Αλόνσο έμεινε στην τρίτη θέση και κρατάει "ζεστή" την υπόθεση "τίτλος".Σε έναν αγώνα με οχτώ εγκαταλείψεις, οι Red Bull, Ferrari και McLaren φρόντισαν να μας φτιάξουν το πρωινό της Κυριακής. Οι Φέτελ, Γουέμπερ, Αλόνσο και Χάμιλτον παρέδωσαν μαθήματα σωστής οδήγησης, παίρνοντας σημαντικά αποτελέσματα - ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ο αγώνας στην πίστα της Σουζούκα ήταν αντάξιος της φήμης και της ιστορίας της ιαπωνικής πίστας. Το τριήμερο στον 16ο αγώνα της χρονιάς ξεκίνησε επεισοδιακά, αφού η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οι κατατακτήριες δοκιμές πήραν αναβολή, ενώ στην εκκίνηση του αγώνα είδαμε τέσσερ (!) μονοθέσια να συγκρούονται.

Αρχικά, ο Φελίπε Μάσα γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον Τόνιο Λιούτσι και να του διαλύσει την Force India. Μετά ήρθε η σειρά των Νίκο Χούλκενμπεργκ και Βιτάλι Πετρόφ να... κουνήσουν μαντήλι στον αγώνα και το αυτοκίνητο ασφαλείας έπιασε από νωρίς δουλειά.

Εκεί όπου δεν υπήρξαν απρόοπτα ήταν στις πρώτες θέσεις όπου ο Σεμπάστιαν Φέτελ διατήρησε την πρωτιά του, με τους Κούμπιτσα, Γουέμπερ, Αλόνσο, Μπάτον και Χάμιλτον να τον ακολουθούν.

Στον τρίτο γύρο, όμως, ο Πολωνός πιλότος της Renault αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, εκεί ο αγώνας για τη γαλλική ομάδα μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού και τα δυο κίτρινα μονοθέσια ήταν εκτός μάχης.

Από 'κει και πέρα το σημαντικό για τους ανθρώπους της Red Bull ήταν να μείνουν ανεπηρέαστες από την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστας και τελικά τα κατάφεραν, με τους Φέτελ-Γουέμπερ να βρίσκονται στο 1-2.

Γουέμπερ για τίτλο, Φέτελ για χειροκρότημα

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο γρηγορότερος πιλότος σε όλη τη διάρκεια τω ν κατατακτήριων δοκιμών και δίκαι πήρε την pole position. Σε αυτόν τον αγώνα, εκκινώντας από την πρώτη, θέση δεν θα μπορούσε να υποπέσει σε παιδαριώδη λάθη... και τελικά ο "baby Schumi" έφτασε στην τρίτη φετινή του νίκη, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος με 206 βαθμούς.

Ο Μαρκ Γουέμπερ με τη δεύτερη θέση παραμένει πρωτοπόρος στην κούρσα του πρωταθλήματος, με 220 βαθμούς και στους τρεις εναπομείναντες αγώνες θα πρέπει να διαχειριστεί το πλεονέκτημά του ώστε να κατακτήσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

"Ασημένια βέλη" και η σφήνα του Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει βάλει στόχο να χαλάει τη... γιορτή των δυο πρώτων στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στους τελευταίους αγώνες. Μετά τις νίκες του σε Μόντσα και Σιγκαπούρη, πήρε την τρίτη θέση στη Σουζούκα και έχει 206 βαθμούς, όσους δηλαδή και ο Φέτελ.

Όμως ο Ισπανός έχει το πλεονέκτημα καθώς αυτός έχει πάρει τέσσερις καρό σημαίες έναντι των τριών του Φέτελ.

Η McLaren με τη σειρά της, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές την τρίτη θέση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα έχει ποινή πέντε θέσεων για την αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκίνησε από την 8η θέση, αλλά το γνωστό επιθετικό του στιλ ήταν αυτό που τον ανέβασε στην 4η θέση, αφήνοντας μάλιστα στην 5η θέση τον περσινό θριαμβευτή του πρωταθλήματος, Τζένσον Μπάτον.

πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου