Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ-Ρωσία: 89-79

Στο ρελαντί Δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 10 λεπτά έντονης προσπάθειας για τους Αμερικανούς προκειμένου να νικήσουν τη Ρωσία (89-79) και να προχωρήσουν στα ημιτελικά. Ως τα μέσα της τρίτης περιόδου οι Ρώσοι έμοιαζαν ικανοί για το θαύμα, αλλά λίγο η διαιτητές και περισσότερο η διαφορά κλάσης τούς έβαλαν στη θέση τους. Ο Ντουράντ ήταν απλώς ασυναγώνιστος.Από το ξεκίνημα του αγώνα οι Ρώσοι δεν έκαναν τίποτε διαφορετικό από το αναμενόμενο: σκληρή άμυνα και επίμονη επίθεση ώστε να μείνουν στο παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς πέτυχαν 25 πόντους στην πρώτη περίοδο οδηγώντας την Αμερική σε μονοδιάστατο παίξιμο: Ντουράντ και πάλι Ντουράντ. Το κλειδί ήταν ο έλεγχος του ριμπάουντ και οι ενέσεις από το τρίποντο.

Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός (και το επίπεδο του μπάσκετ) έπεσε, γεγονός που αρχικά φάνηκε να είναι υπέρ των Ρώσων - προηγήθηκαν 35-30 στο 15'. Αυτό το -5 πείσμωσε τους παίκτες του Σιζέφσκι που απάντησαν με πιο σκληρή προσωπική άμυνα και ένα σερί 12-0. Ρόουζ, Γκορντον και Ιγκουοντάλα άλλαξαν τη μορφή του αγώνα και μετέθεσαν την πίεση στη ρωσική πλευρά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διάθεση των διαιτητών να δίνουν φάουλ στις επαφές, όταν οι Αμερικανοι δοκίμαζαν ντράιβ, αλλά και να κλείνουν τα μάτια στα βήματα (κυρίως του Ντουράντ).

Στην τρίτη περίοδο ήταν πλέον ξεκάθαρο πως οι Αμερικανοί έχουν πάρει το πάνω χέρι, καθώς είχαν σταματήσει εντελώς το ρωσικό inside game. Μοναδικές ανάσες για τους παίκτες του Μπλατ ήταν από την περιφέρεια. Οι ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν το αβαντάζ και φλέρταραν με τη διψήφια διαφορά. Σημειωτέον πως κι οι διαιτητές τους έδωσαν ό,τι χρειάζονταν - αποκορύφωμα το τέταρτο φάουλ του Μοζγκόφ που ήταν ολοκάθαρη τάπα στον Ρόουζ.

Πάντως, οι Ρώσοι έχασαν την (πολύτιμη) συγκέντρωσή τους και το παιχνίδι έγινε USA all the way. Η πίεση στα γκαρντ, αλλά και οι βοήθειες στους ψηλούς έφεραν κλεψίματα και ξεκούραστο σκορ στο ανοικτό γήπεδο. Παράλληλα, έβγαλαν ενέργεια και στα ριμπάουντ - η πλημμύρα του πρώτου ημιχρόνου ήρθε σε λογαριασμό. Από τη στιγμή που η διαφορά άγγιξε το +18 (33') όλοι κατάλαβαν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Η Αμερική έκανε συντήρηση και οι Ρώσοι μείωσαν λίγο, χωρίς να γίνουν πραγματικά απειλητικοί. 

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-39, 70-56, 89-79.

πηγη:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου