Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Α.Ε.Κ.-ΣΒΑΤΣ 3-0


Υγιεινό περίπατο πραγματοποίησε η ΑΕΚ απέναντι στην Σβατς, η οποία δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοιτάξει στα μάτια το σύνολο του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η Ενωση επικράτησε με 3-0 χάρη στα τέρματα που πέτυχαν μέσα σε πέντε λεπτά οι Μπλάνκο (34'), Γκέντσογλου (38'), Λυμπερόπουλος (39').

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός σίγουρα θα βγάζει περισσότερα συμπεράσματα όταν οι παίκτες του αγωνίζονται μεταξύ τους, παρά όταν βρέθηκαν απέναντι από την αυστριακή ομάδα.

Ο Λούκατς ελάχιστες φορές ήρθε σε επαφή με την μπάλα, ενώ οι αμυντικοί είχαν εγκατασταθεί στη μεσαία γραμμή, αφού οι συμπαίκτες τους είχαν συνεχώς κατοχή και πίεζαν ψηλά. Η ΑΕΚ μέσα σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος πέτυχε τρία τέρματα κάτι που φανερώνει τη χαμηλή δυναμικότητα της Σβατς.

Στο 34' ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ, ενώ στο 38' ο Γκέντσογλου με τη βοήθεια της τύχης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδος του. Στο επόμενο λεπτό ο Λυμπερόπουλος πέτυχε το 3-0, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο μέρος.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπάγεβιτς άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα, αφήνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Λούκατς και τον Αργυρίου που είχε περάσει στο ματς στο 38' στη θέση του Γεωργέα που δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο.

Παρά τις πολλές αλλαγές η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με 4-2-3-1 και συγκεκριμένα με δύο αμυντικά χαφ και έναν παίκτη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο. Ο Μπερνς ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε στο δεύτερο μέρος, με καλές προσωπικές ενέργειες και επιλογές, ενώ αντίθετα ο Εντερ δεν βοήθησε ούτε όταν βρισκόταν πίσω από τον Παυλή, ούτε όταν πέρασε στα αριστερά. Ο Αυστραλός είχε τη μοναδική αξιόλογη φάση της επανάληψης σημαδεύοντας το δοκάρι στο 77.

ΑΕΚ: Λούκατς, Γεωργέας (38' Αργυρίου), Καράμπελας (45' Λαγός), Δέλλας (45' Γιάχιτς), Μαϊστόροβιτς (45' Μανωλάς), Γκέντσογλου (45' Μάκος), Καφές (45' Ιντζόγλου), Λεονάρντο (45' Μπερνς), Σκόκο (45' Τσαμουρλίδης, 73' Φροξυλιάς), Λυμπερόπουλος (45' Εντερ), Μπλάνκο (45' Παυλής).
ΣΒΑΤΣ: Τουρμίχερ, Εγκεν, Κ.Ρίνκλερ, Στάμπλερ, Κλαμπλ, Ράιτερ, Φόλγκερ, Χούμπερ, Μισέλε, Κέλνερ, Κοντσέστερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου