Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πω πω μια Μπαρτσελόνα...

Ούτε ο Θεός δεν θα ήθελα να δει την καλύτερη ομάδα του κόσμου να μένει για δεύτερη σεζόν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από μια άλλη που είχε αποφασίσει ότι το γήπεδο σταματούσε στο χώρο του κέντρου! Η Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακή, επιβλητική, διαστημική, μοναδική, νίκησε 3-1 αντί 8-1 την Αρσεναλ στο "Καμπ Νόου" και πέρασε δικαίως στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα έκανε πλακίτσα στην Αρσεναλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ προσπάθησε να δοκιμάσει συνταγή Μουρίνιο έχοντας όλους τους παίκτες του πίσω από το κέντρο. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους Καταλανούς να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Και γκολ πέτυχαν και δοκάρι είχαν και άλλες δυο κλασικές ευκαιρίες και ζήτησαν πέναλτι. Τι άλλο θα μπορούσε, λοιπόν, να συμβεί για να αποδειχθεί περίτρανα η ανωτερότητά της; Α, μην ξεχάσουμε το 70%-30% κατοχή της μπάλας.

Για να μην το κουράζουμε, η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος και όσες φορές η Αρσεναλ έβγαινε μπροστά, ο Αμπιντάλ φορούσε τη... μάσκα τόσο του Πικέ όσο και του Πουγιόλ κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση. Οι παίκτες του Γουαρδιόλα άλλαξαν περισσότερες από 400 πάσες και το 85% αυτών ήταν επιτυχημένες. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό όταν άπαντες οι παίκτες των Λονδρέζων ήταν στο μισό γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 31' για ανατροπή του Μέσι από τον Ντιαμπί (και μάλλον έχουν δίκιο), ενώ τρία λεπτά αργότερα είχαν δοκάρι με τον Αντριάνο μετά από πάσα του Βίγια.

Οι φιλοξενούμενοι που στο 16' αναγκάστηκαν να κάνουν γρήγορα αλλαγή, με τον Αλμούνια να παίρνει τη θέση κάτω από τα δοκάρια του τραυματία Τσέζνι, προσπαθούσαν με ανορθόδοξους τρόπους να σταματήσουν τους Καταλανούς, συλλέγοντας κίτρινες.

Η δικαίωση για την Μπαρτσελόνα ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Μέσι (προηγουμένως είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία) δέχθηκε με ευχαρίστηση το δώρο του Ινιέστα (απίστευτη ασίστ) και με δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το 1-0.

Η Αρσεναλ, ανίκανη να κάνει τρεις σερί πάσες, βρήκε τον τρόπο να χαρεί και να ελπίζει σε πρόκριση, μόλις είδε τον Μπουσκέτς (και όχι κάποιον δικό της) να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας αναπάντεχα σε 1-1. Ο Φαν Πέρσι, όμως, με μια ανόητη ενέργεια (συνέχισε να τρέχει και στη συνέχεια, ενώ ο διαιτητής είχε σφυρίξει οφσάιντ) πήρε στο 56' την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η μηχανή της καλύτερης ομάδας του κόσμου, όμως, λειτουργεί και σε περισσότερες στροφές. Ο Μέσι, Ο Ινιέστα, ο Τσάβι, ο Βίγια και η παρέα τους συνέχισαν να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είχες ως φυσικό επακόλουθο, ο Αλμούνια να μετατραπεί σε πρόσωπο του αγώνα όχι γιατί δεν δέχθηκε πολλά γκολ, αλλά γιατί δεν τα δέχθηκε όλα!

Τετ α τετ, σουτ από κοντινή απόσταση, πήγαιναν όλα πάνω στον πορτιέρο των "κανονιέρηδων" που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή. Ηρθε, όμως, το πλήρωμα του χρόνου να δεχθεί το δεύτερο.

Στο 69', λοιπόν, οι Ινιέστα, Βίγια, Τσάβι έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 2-1. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μέσι έβγαλε μπαλιά στον Πέδρο, αυτός ανατράπηκε από τον Κοσιελνί, ο Μπουζάκα υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Αργεντίνος άσος δεν αστόχησε σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 3-1.

Από εκεί και πέρα; Καταιγίδα. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από του Καταλανούς, οι οποίοι έσπαγαν να νεύρα ακόμα και του πιο υπομονετικού φίλου τους. Οι Αγγλοι έχοντας και αριθμητικό ντεζαβαντάζ δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, αλλά στο 87' έχασαν ευκαιρία με τον Μπέντνερ να ρίξουν στο καναβάτσο τους φλύαρους Καταλανούς.

A, μην το ξεχάσουμε... Μόλις το ματς τελείωσε και κάναμε το λάθος να σκεφτούμε ότι από το πρωί θα ασχολούμαστε και πάλι με τις κασέτες, τους διαιτητές και τα στημένα στην Ελλάδα, μας έπιασε κατάθλιψη...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γουαρδιόλα): 
 Βαλντές, Αλβες, Μπουσκέτς, Αμπιντάλ, Αντριάνο (90' Μάξουελ), Μασεράνο (88' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια (82' Αφελάι).
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσέζνι (16' Αλμούνια), Σανιά, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Νταμπί, Γουίλσιρ, Φάμπρεγας (78' Μπέντνερ), Νασρί, Ροζίτσκι (73' Αρσάβιν), Φαν Πέρσι.



πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου