Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωσε τον Ζούρο

Το... φλερτ οδήγησε σε "γάμο" ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον Ηλία Ζούρο με τον Έλληνα προπονητή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.Ο Ηλίας Ζούρος θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του ερχόμενου καλοκαιριού στη Λιθουανία αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΚ:



"Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής της Εθικής Ομάδας των Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ ,Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Κολοκυθάς συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωί με τον Ηλία Ζούρο. Οι δυο πλευρές ήρθαν σε πλήρη συμφωνία και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία «της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων» ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο".



Το στόρι



Εδώ και αρκετό καιρό, οι δύο πλευρές είχαν μπει στη διαδικασία συζητήσεων με τον προπονητή της Ζαλγκίρις να επαναλαμβάνει αρκετές φορές ότι θα είναι τιμή για αυτόν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.



Όπως σας είχε ενημερώσει το Sport24.gr από την Πέμπτη, ο Ηλίας Ζούρος είχε εξασφαλίσει άδεια από την Ζαλγκίρις προκειμένου να μείνει στη χώρα μας μετά την αναμέτρηση της ομάδας του με τον Ολυμπιακό για το τελευταίο ματς του TOP-16.



Έτσι κι έγινε... Το πρωί της Παρασκευής ο Ηλίας Ζούρος συναντήθηκε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και οι δύο πλευρές δεν άργησαν να έρθουν σε τελική συμφωνία. Λίγη ώρα αργότερα, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε επισήμως την έναρξη συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή.



Το βιογραφικό του Ηλία Ζούρου



Ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε την προπονητή του καριέρα στα 18 του χρόνια στον Πανιώνιο. Με τους "μικρούς" της Νέας Σμύρνης κέρδισε αρκετούς τίτλους και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Από τα χέρια του στην "πλατεία" πέρασαν αρκετοί παίκτες που έκαναν στη συνέχεια καριέρα στην Α1 όπως οι Καράγκουτης, Καλαϊτζής και Δρελιώζης. Στη συνέχεια δούλεψε σε αρκετές ανδρικές ομάδες ως ασίσταντ-κόουτς (Περιστέρι, Πανιώνιος, Μαρούσι, Ολυμπιακός) και ως πρώτος προπονητής (Εθνικός, Φάληρο).



Έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2000-2001 στον Ολυμπιακό, ενώ αργότερα κάθισε στον πάγκο της Νήαρ Ηστ, του Άρη και του Πανελληνίου. Στους "Ολυμπιονίκες" έμεινε για τρεις σεζόν, οδηγώντας πέρσι στην ομάδα στο φάιναλ-φορ του Eurocup (κέρδισε τον τίτλο του "προπονητή της χρονιάς" στη διοργάνωση) και στην 4άδα του ελληνικού πρωταθλήματος.



Ακόμη έχει δουλέψει τρεις φορές στο εξωτερικό: στη λιβανέζικ Σατζέσε όπου κατέκτησε το Πανασιατικό Πρωτάθλημα, στη γαλλική Ρασίγκ Παρί και στη Ζαλγκίρις κάουνας, την ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.



"Μεγάλη τιμή και ευθύνη"



Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ηλίας Ζούρος ως προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, τόνισε ότι πρόκειται για μεγάλη τιμή και ευθύνη: "Είναι μεγάλη η τιμή αλλά και η ευθύνη. Στόχος μου είναι να διατηρήσω της Εθνική Ομάδα στο ανώτερο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται όλα τα προηγούμενα χρόνια".





Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε λίγα λεπτά μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας του με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον έφορο των Εθνικών Ομάδων, Γιώργο Κολοκυθά. Όπως ενημέρωσε η ομοσπονδία η επίσημη παρουσίαση του Ηλία Ζούρου θα πραγματοποιηθεί όταν οι υποχρεώσεις των δυο πλευρών (ΕΟΚ και Ηλία Ζούρου) το επιτρέψουν.






πηγή:www.sports24.gr

1 σχόλιο:

  1. ισμαελ εργκετινο μπλααανκο!!!αγαπαμε ισμαεεεελ..αγαπαμε ματεος..αγαπααααμε SCOCCOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!AEK GERA GIA KUPELLO...THELOUME GHDEPO STH NEA FILADELFIAAAA..!NTIMHHHHH!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή