Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Μπάσκετ!

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας δεν πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή στις 6/3 καθώς αναβλήθηκε μετά τη σύσκεψη που είχαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ομοσπονδία και η Αστυνομική Διεύθυνση της Νοτιοανατολικής Αττικής.



Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης (1/3) υπήρχε ασυμφωνία ανάμεσα στις τρεις πλευρές.Η ΕΟΚ που είναι και η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου εξέφρασε την άποψη ότι ο τελικός έπρεπε να διεξαχθεί την Κυριακή, με την παρουσία φιλάθλων, στα πρότυπα των προηγούμενων ετών. Ωστόσο, η ΓΓΑ ήταν αμετακίνητη στην πρόθεσή της να ...διεξαχθεί ο τελικός μόνο παρουσία μαθητών.




Σε αυτό συμφωνούσε και η Αστυνομία, ο εκπρόσωπος της οποίας ανακοίνωσε ότι μόλις πριν από... τρεις εβδομάδες, πήρε το έγγραφο για την διεξαγωγή του αγώνα στις 6 Μαρτίου! Θα πρέπει, μάλλον, να αστειευόταν, αφού η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ήταν γνωστή από το ξεκίνημα της χρονιάς!



Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε αδυναμία να οργανώσει την κάθοδο των μαθητών στο Ελληνικό, αφού εκτός των γονέων και κηδεμόνων υπάρχουν αντιδράσεις κι από τους δασκάλους. Ο ίδιος φορέας, ωστόσο, στην σύσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν... θα υπήρχε πρόβλημα.



Μάλλον δεν είχαν πάρει υπ' όψιν ότι μεσολαβεί τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας!





Ο Ολυμπιακός που αντέδρασε σφόδρα στην απόφαση της αναβολής πρότεινε, δια μέσω του γενικού διευθυντή του Χρήστου Σταυρόπουλου, ένα σχέδιο ώστε τον αγώνα να παρακολουθήσουν μικρά παιδιά. Σύμφωνα με τα όσα είπε οι "ερυθρόλευκοι" μπορούσαν να φέρουν στο γήπεδο 120 παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου, την οικογενειακή εξέδρα που λειτουργεί στο ΣΕΦ από την αρχή της χρονιάς καθώς και μαθητές σχολείων τα οποία επίσης επισκέπτονται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.



Την συγκεκριμένη πρόταση απέρριψε ο Παναθηναϊκός, μάλλον, επειδή δεν έχει ισάριθμο παιδιών να πάει στο γήπεδο.



Όπως καταλάβατε επήλθε πλήρες αδιέξοδο και η Αστυνομία αποφάσισε την αναβολή του αγώνα, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ΕΟΚ για να ορίσει νέα ημερομηνία.



Σταυρόπουλος: "Είναι σκάνδαλο"



Ο Ολυμπιακός πάντως όπως είπε ο Χρ. Σταυρόπουλος δεν αποδέχεται την αναβολή και καμιά αλλαγή ημερομηνίας: "Είναι απόφαση σκάνδαλο και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας. Προτείναμε ορισμένα πράγματα τα οποία δεν έγιναν δεκτά από τον Παναθηναϊκό. Τι να πούμε; Είναι δυνατόν τέσσερις μέρες πριν από την διεξαγωγή του τελικού να ανακοινώνεται ότι ο αγώνας αναβάλλεται; Έχουμε ένα προγραμματισμό και καθόλου ημερομηνίες. Θα επανέλθουμε εφόσον εξετάσουμε το ζήτημα διεξοδικά".



Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ενεργοποιήσει την συμμετοχή του Τζαμόν Γκόρντον στο ρόστερ τους, ακριβώς επειδή υπήρχε ο τελικός του Κυπέλλου.



Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Ολυμπιακός έχασε μια αλλαγή παίκτη, που ενδεχομένως να μην έκανε αν ήξερε ότι ο τελικός δεν θα γινόταν...



Παπαδόπουλος: "Δεν κάνουμε προπαγάνδα"



Ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε δια στόματος του μάνατζέρ του, Μάνου Παπαδόπουλου: "Πρόκειται για απόφαση της Πολιτείας. Ίσως να ήταν το προτιμότερο να αναβληθεί ο αγώνας για να κάτσουμε όλοι μαζί να βρούμε μια καλή λύση, ώστε ο τελικός να γίνει πραγματική διαφήμιση. Υπήρξε και πρόταση να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αποτελούσε δυσφήμιση. Για τους μαθητές δεν είχαμε πρόβλημα, ήταν καλή ιδέα, αλλά αποδείχθηκε πώς έπεσε στο τραπέζι πολύ αργά. Δεν θέλουμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά και να κάνουμε προπαγάνδα. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας".



Τον Παναθηναϊκό, βεβαίως, αν δεν τον εξυπηρετεί ... δεν τον ενοχλεί καθόλου η αναβολή, καθώς την Πέμπτη δίνει τον καθοριστικό αγώνα για την πρόκρισή του στην Ευρωλίγκα, οπότε τα χρονικά περιθώρια για προετοιμασία (με δεδομένη την επιστροφή από τη Μάλαγα) για τον τελικό θα ήταν μικρά.



Η ευθύνη, ωστόσο, δεν βαραίνει ούτε τον Παναθηναϊκό, ούτε τον Ολυμπιακό. Η ΓΓΑ είχε ταχθεί εξ' αρχής για διεξαγωγή του τελικού με μαθητές. Όταν ανακάλυψε πως δεν προλαβαίνει, αποφάσισε από το βράδυ της Δευτέρας να εισηγηθεί αναβολή του τελικού, δίνοντας ανάλογη "γραμμή" και στην Αστυνομία.



Θα γίνει στις 27 Απριλίου;



Πότε, όμως, μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός; Καλή ερώτηση. Όλες οι ημερομηνίες, από δω και πέρα είναι καλυμμένες! Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται στις 20 Απριλίου. Μέχρι τότε όλες οι Τετάρτες έχουν καλυφθεί από εμβόλιμες αγωνιστικές αλλά και τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.



Οπότε η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η διεξαγωγή του αγώνα την Τετάρτη 27 Απριλίου, τέσσερις μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή, όπου μπορούν οι δυο "αιώνιοι" να καθυστερήσουν την είσοδό τους στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ.



Η συνάντηση που θα έχουν οι άνθρωποι ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.



ΥΓ: Αν ο τελικός διεξαχθεί αργότερα, οι μαθητές θα πάνε ή όχι στο Ελληνικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου