Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Α.Ε.Κ.-Π.Α.Ο.Κ. 4-0

Την πρώτη της νίκη στο «Σπύρος Λούης» μετά από τις 12 Δεκεμβρίου του 2010, όταν είχε επικρατήσει με 4-0 της ΑΕΛ, πέτυχε η ΑΕΚ.
Η «Ένωση» επικράτησε πολύ εύκολα με το ίδιο σκορ του «πληγωμένου» από τις απουσίες ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έβαλε με εντυπωσιακό τρόπο τέλος στο σερί των εφτά εντός έδρας αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ντιόπ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 11' με κεφαλιά, ο Σκόκο στο 35' διπλασίασε τα γκολ των «κιτρινόμαυρων» και στο 55' ο ίδιος παίκτης με ένα υπέροχο τέρμα σε έμπνευση και εκτέλεση, πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής. Ο Δέλλας στο 79' -επίσης με κεφαλιά- απλά έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης.

Αυτή τη φορά ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, «σημάδεψε» καλύτερα, η ΑΕΚ προηγήθηκε από μία στημένη φάση και στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» με τη 12η φετινή της νίκη και 7η εντός έδρας έφτασε τους 40 βαθμούς και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της φετινής της σεζόν και «υποχρέωσε» το «δικέφαλο» του Βορρά στη 10η φετινή του ήττα και 6η μακριά από την Τούμπα και τον έβαλε σε... μπελάδες στην κούρσα για την εξασφάλιση μίας θέση στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα play off που χαρίζουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν 34 βαθμούς και βρίσκονται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας τρεις πόντους λιγότερους από τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι πέμπτος, αλλά και ένα ματς λιγότερο (σ. σ. το εξ' αναβολής με τον Εργοτέλη στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη).

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται την -τέταρτη στη βαθμολογία- Καβάλα στο «Σπύρος Λούης», ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενείται από τον Αστέρα στην Τρίπολη...

Στη σκακιέρα των προπονητών
Ο Μανόλο Χιμένεθ «κατέβασε» την ΑΕΚ με 4-4-2 με τους παίκτες της μεσαίας γραμμής να παρατάσσονται σε διάταξη ρόμβου. Ο Σάχα ήταν για ένα ακόμα ματς κάτω από τα γκολπόστ, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεταν όπως και στο ματς του Κυπέλλου οι Γεωργέας (δεξί μπακ), Καράμπελας (αριστερό μπακ), Δέλλας και Ματέος (κεντρικό δίδυμο). Ο Ντιόπ ήταν ο «καθαρός» αμυντικός μέσος και είχε μπροστά του τους Μάκο (δεξιά) και Μίτσελ (αριστερά). Ο Γκερέιρο αγωνιζόταν πίσω από το επιθετικό δίδυμο του «δικεφάλου» το οποίο αποτελούσαν οι Μπλάνκο και Σκόκο.

Ο Μάκης Χάβος από την άλλη προτίμησε να παρατάξει τους «ασπρόμαυρους» με 4-4-2 αλλά στην ευθεία. Ο Κρέσιτς ήταν ο βασικός τερματοφύλακας με τους Ετό και Λίνο στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τους Τσιρίλο και Κοντρέρας στο κέντρο της. Βιτόλο και Τσουκαλάς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Φωτάκη (δεξιά) και Ελ Ζαρ (αριστερά) να αγωνίζονται ως πλάγιοι χαφ. Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης συνέθεταν το επιθετικό δίδυμο του «δικεφάλου» του Βορρά.

Μονόλογος
Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε την αμυντική δυσλειτουργία του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνιζόταν χωρίς τους Λίνο, Ίβιτς, Γκαρσία, Βιεϊρίνια (αλλά και τους Σαβίνι και Φιλομένο) και είχε πρόβλημα χημείας.

Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 11' κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ντιόπ με δυνατή κεφαλιά δεν έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι όπως έκανε δύο φορές στον πρώτο ημιτελικό, αλλά στο βάθος της εστίας του Κρέσιτς.

Στο 23' ο Μπλάνκο έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ της «Ένωσης», ενώ στο 27' ο Μίτσελ είδε τη μπάλα να περάνει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε μετά το πέρας μισής ώρας αγώνα και είχε πρωταγωνιστή τον Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός στο 33' είχε μία καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως είδε τον Σάχα να κατεβάζει τα... ρολά της «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Σα να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Μάκη Χάβου, ήρθε στο 35' και το δεύτερο γκολ για την «Ένωση» και πρώτου του Σκόκο στο ματς για να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, που χάρη στον Κρέσιτς γλίτωσαν το τρίτο γκολ στο 42' στο φαλτσαριστό σουτ του Σκόκο...

Το ίδιο σκηνικό
Το β' μέρος είχε την εικόνα του πρώτου. Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να... σκεφτεί ότι μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Γκερέιρο (47') και Σκόκοο (50') επιδίωξαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 3-0, όμως οι προσπάθειές τους δεν στέφθηκαν από επιτυχία. Ο Σαλπιγγίδης στο 52' σπατάλησε μία ευκαιρία για να βάλει τους Θεσσαλονικείς ξανά στο ματς και στο 55' ο Σκόκο «εκδικήθηκε» τον Κρέσιτς για τη φάση του 42'.

Με υπέροχη ατομική ενέργεια πέρασε όποιον παίκτη βρήκε στο διάβα του και από πλάγια θέση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που είδε ΄τη μπάλα με... ταχύτητα φωτός να καταλήγει στα δίχτυα του!

Ο Μπλάνκο στο 60' «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του «δικεφάλου» του Βορρά που όσο περνούσε η ώρα έδειχνε ότι δεν έχει δυνάμεις να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι με εξαιρετικό passing game έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τη μία ώρα αγώνα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο Χιμένεθ ξεκούρασε κάποιος παίκτες που είναι επιβαρημένοι αγωνιστικά, αλλά οι οπαδοί της «Ένωσης» έμελλε να πανηγυρίσουν μία ακόμα φορά. Αυτή ήταν στο 79' όταν ο Δέλλας με καρφωτή κεφαλιά νίκησε για τέταρτη φορά τον Κρέσιτς (ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο), βάζοντας με αυτόν τον τρόπο την υπογραφή του στην επιβλητική νίκη της ΑΕΚ.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 25η
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας (78' Μανωλάς), Καράμπελας, Δέλλας, Ματέος, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (83' Λεονάρντο), Μίτσελ, Σκόκο (72' Μπαχά), Μπλάνκο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Λεονάρντο, Λαγός, Μπερνς
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ετό, Σνάουτσνερ (46' Σακελλαρίου), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς (65' Αρίας), Βιτόλο, Φωτάκης, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (59' Μουσλίμοβιτς), Αθανασιάδης
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Κουτσιανικούλης



πηγή:www.novasports.gr

1 σχόλιο:

  1. μπραβο και παλι μπραβο στην μοναδικη μας αεκαρα που πετυχε χθες την μοναδικη της νικη και επικρατησε 4-0 του μπαοκ.. αγαπαμε scocco αγαπαμε blanco αγαπαμε buba diop αγαπαμε michel... οι 4 θεοι μας εσωσαν για ακομα μια φορα!!! σημειωση για τον μπαοκ...πως μια ομαδα που θεωρειται καλη, δεν εξαρταται μονο απο συγκεκριμενους παιχτες , που ελειπαν χθες... τελος καλο ολα καλα...αεκαρα για παντα στη καρδια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή