Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0


Ο Ολυμπιακός είδε τον Χάρο με τα μάτια του και χρειάστηκε ο Πάρντο να αποκρούσει το πέναλτι του Λεάλ για να πάει στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν στην επανάληψη και χάρη στον Ιμπαγάσα (που μπήκε ως αλλαγή), κέρδισαν 3-0 τον Εργοτέλη. Μοντέστο, Πάντελιτς και Μιραλάς τα γκολ του Ολυμπιακού, που πέτυχε την δωδέκατη εντός έδρας νίκη φέτος στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός, χωρίς τους φιλάθλους του, λόγω της τιμωρίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι, υποδεχόταν τον Εργοτέλη και ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, αλλά και να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο.

Από την άλλη ο Εργοτέλης, χωρίς άγχος θα κυνηγούσε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον άφηνε ζωντανό στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ που θα τους έλυνε τα πόδια και θα έπαιζαν στη συνέχεια πιο ελεύθερα. Ομως, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι και δεν άφηναν πολλά περιθώρια. Στο 14’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ταχύτατη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς, άνοιξε την κατάλληλη στιγμή για τον Ρόμενταλ, το σουτ του Δανού στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Δασκαλάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δασκαλάκης έσωσε τον Εργοτέλη, καθώς νίκησε τον Ντουντού στο τετ α τετ. Μετά το πρώτο 20’ ο Εργοτέλης κράτησε την μπάλα στα πόδια του και έγινε απειλητικός. Αρχικά προειδοποίησε στο 24΄. Μετά το κόρνερ του Ρομάνο από δεξιά, ο Αλεξόπουλος πήρε την κεφαλιά πιεζόμενος από τον... Βερπακόφσκις, στη συνέχεια η μπάλα βρήκε την πλάτη του Βίσιο και ο Ολυμπιακός απομάκρυνε. Τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα. Ο Ζαϊρί έπεσε άτσαλα πάνω στον Βερπακόφσκις και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεάλ, αλλά ο Πάρντο έσωσε τον Ολυμπιακό και κράτησε το μηδέν.

Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι, μιας και ο Εργοτέλης είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να πάνε με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ιμπαγάσα στη θέση του κακού Ντουντού. Με το καλημέρα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν! Στο 47’ κόρνερ του Ιμπαγάσα, οι Κρητικοί δεν απομάκρυναν επαρκώς, ο Μέλμπέργκ σούταρε αμέσως και ο Μοντέστο με το κεφάλι μπήκε στην πορεία της μπάλας, στέλνοντας τη στα δίχτυα. Αυτό το γκολ, έδιωξε το άγχος των «ερυθρόλευκων» και στη συνέχεια πίεσαν και κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ! Και το κατάφεραν στο 58’. Ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Πάντελιτς και ο Σέρβος με κοντρόλ και άμεσο σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη. Ο ολυμπιακός δεν σταμάτησε στο 2-0 και συνέχισε ασταμάτητος. Στο 65’ ήταν η σειρά του Μιραλάς να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ! Ο Βέλγος με έξοχο κοντρόλ κατέβασε την μπάλα από την ασίστ του Μοντέστο και πλάσαρε στην έξοδο τον Δασκαλάκη.

Στην συνέχεια, μιας και το παιχνίδι είχε κριθεί, ο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Φετφατζίδη (σ.σ. είχε να παίξει τρία παιχνίδια), αλλά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-0 και διατήρησε το αήττητο της έδρας του. 


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0

47’ Μοντεστό, 58’ Πάντελιτς, 65’ Μιραλάς

Οι συνθέσεις:

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος (78’ Ουρτάδο), Χολέμπας, Ντουντού (46’ Ιμπαγάσα), Μοντεστό, Ρόμενταλ, Ζαϊρί, Μιραλάς (81’ Φετφατζίδης), Πάντελιτς.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Τζούνιορ (69’ Σαρρής), Φραγκουλάκης, Κυριακίδης, Ρομάνο (63’ Μπουντιμίρ), Λεάλ (63’ Ρουμπάκης), Βερπακόφσκις.





πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου