Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου 2-1

Ανοιχτούς λογαριασμους για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ άφησαν Ατρόμητος και Βόλος.Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα των Σαγκανόφσκι και Νεμπεγλερα και έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, όμως ο Σανκαρέ μείωσε στο 79' σε 2-1, και πλέον ολα θα κριθούν στη ρεβάνς στο "Πανθεσσαλικό".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Καμαρά (89' Μελισσάς), Αναστασάκος (87' Μπρίτο)

Oλυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεζι, Ζαραδούκας, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Άλβαρες, Ρόκας, Μπρέσκα (46' Νέμεθ), Καπετάνος (72' Ακόστα), Ουμπίδες, Μαρτίν (83' Σολάκης)

Γήπεδο: Δημοτικού Περιστερίου

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γούκος (Ηπείρου)

Γκολ: Σαγκανόφσκι (10'), Νεμπεγλέρας (61') / Σανκαρέ (79')

Κίτρινες καρτες: Νεμπεγλέρας (36'), Αναστασάκος (42'), Μπαζίνσκι (86') / Μαρτίν (6'), Ντολεζάι (54'), Νέμεθ (81'), Σολάκης (85')

Κόκκινες: -

ΤΟ ΜΑΤΣ



Ο Ατρόμητος μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να ασκήσει από νωρίς πίεση στον Ολυμπιακό Βόλου και πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά "προβλημάτισε" για πρώτη φορά τον Γιακούποβιτς.



Μετά από γύρισμα της μπάλας στη μικρή περιοχή από τον Καμαρά και προσωρινο διώξιμο του Άλβαρες, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Νεμπεγλέρα που έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Ζέλεζι και να σταματάει η πορεία της προς το τέρμα.



Στο 9ο λεπτό ο Γιακούποβιτς χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του και εξουδετερώνοντας κεφαλιά του Σαρμιέντο, όμως στο 10ο λεπτό το ορμητικό ξεκίνημα των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς.



Ο Σαρμιέντο πέρασε κάθετη πάσα μέσα στην περιοχή για τον Καμαρά, αυτός γύρισε όμορφα το σώμα του και "σέρβιρε" τη μπάλα λίγο πιο δεξιά για τον Σαγκανόφσκι, με τον τελευταίο να νικάει με ψυχραιμο δεξί πλασέ τον γκολκίπερ της ομάδας του Βόλου για το 1-0.Η εικόνα των πρώτων 10λεπτών, με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας και στις προσωπικές μονομαχίες και τους Βολιώτες να μοιάζουν... έξω από τα νερά τους, παρέμεινε ίδια μέχρι το ημίωρο.



Οι Περιστεριώτες είχαν στο 13' ένα σουτ του Καμαρά που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι, ένα σουτ του Σκόνδρα στο 21' που κόντραρε στον Σανκαρέ και περασε κορνερ, αλλά και μία κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 22' (μετά από κόρνερ του Νεμπεγλερα) που επίσης δεν βρήκε στόχο.



Στον αντίποδα, το σουτ του Ουμπίδες ήταν εύκολη λεία για τον Μιχαηλίδη στο 15', ενώ η πρώτη φάση άξια αναφοράς για τον Βόλο ήρθε στο 28' από στημένη φάση: ο Καπετάνος έκανε το φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι.



Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε να επιδείξει κάποια σπουδαία φάση στις δύο εστίες, με την ομάδα του Δώνη να συνεχίζει ωστόσο να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να μην αφήνει διαδρόμους στους φιλοξενούμενους για να απειλησουν.



Στις καθυστερήσεις μάλιστα είχε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να πάει με ακόμα μεγαλύτερο "αέρα" στα αποδυτήρια.



Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, ο Μπαζίνσκι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σφακιανάκης με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γιακουποβιτς.



Το δευτερο μέρος ξεκίνησε διαφορετικά, με τον Ολυμπιακο Βόλου να μπαίνει επιθετικά και να δημιουργεί δύο καλές στιγμές μέσα στα πρώτα πεντε λεπτά.



Στο 48' ο Άλβαρες έκανε ωραία επέλαση προς την περιοχή του Μιχαηλίδη αλλά "τα χάλασε" στην τελική προσπάθεια (η μπάλα έφυγε πλάγια), ενώ στο 50' οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν στα... δοκάρια τον Ατρόμητο, με τον Ζαραδούκα να βγάζει σέντρα απο αριστερά και τον Μαρτίν να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.



Ο Ατρόμητος πάντως είχε "πληρωμένη απάντηση" στην άνοδο των φιλοξενούμενων, καθώς στο 61' ξεδίπλωσε ιδανική αντεπίθεση φτάνοντας σε ένα δεύτερο τέρμα.



Ο Καμαρά ξεκίνησε μία εκπληκτική κουρσα απο τα αριστερά λίγο πιο κάτω από το χώρο του κέντρου και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, με τον Νεμπεγλέρα να έρχεται τρέιλερ και να γράφει με κοντινό διαγώνιο πλασέ το 2-0 (φέρει ευθύνη και ο Γιακούποβιτς που άφησε αφύλακτη την κλειστή γωνία του).Το γκολ αυτό αποσυντόνισε την ομάδα του Βόλου, η οποία είδε την ελαφρά υπεροχή της μέχρι το 60' να "πηγαίνει στράφι", και στο 71' ο Ατρόμητος άγγιξε και ένα τρίτο γκολ.



Μετά από συνδιασμό με τον Αναστασάκο, ο αφιονισμένος Καμαρά απέφυγε τον Ντολεζάι και μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του με το αριστερό έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Γιακούποβιτς.



Εκεί όμως που ο Ατρόμητος φαινόταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση, ο Βόλος εξαπέλυσε την τελική του αντεπίθεση. Στο 78' ο Μιχαηλίδης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ σουτ μέσα από την περιοχή του Ντολεζάι, για νά έρθει τελικά η φάση του 79ου λεπτού να δημιουργήσει νέα δεδομένα, με την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη να πετυχαίνει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ.



Από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίδες από τα δεξιά, ο Σανκαρέ σηκώθηκε ουσιαστικά μόνος του στην καρδιά της αμυνας του Ατρομήτου και με καρφωτή κεφαλια δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μιχαηλιδη, για να μειώσει σε 2-1.Στο 89' ο Σολάκης απέτυχε να νικήσει με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή τον Μιχαηλίδη, με το 2-1 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα του Κωνσταντινέα και τον Ατρόμητο να ταξιδεύει στο Βόλο για τη ρεβάνς έχοντας ένα μικρό προβάδισμα για τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.






πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου