Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 2-0

Ο ΠΑΟΚ έσπασε την κατάρα της επιθετικής... ανομβρίας που κρατούσε από τις 22 Ιανουαρίου (σ.σ. στο πρωτάθλημα) και με σκορ 2-0, επικράτησε του Εργοτέλη στην "Τούμπα" στο εξ' αναβολής ματς της 23ης αγωνιστικής της Superleague.Σημαντικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ έκανε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.



Με γκολ των Πάμπλο Κοντρέρας στο 17' και Σταύρου Τσουκαλά στο 86', ο "δικέφαλος του βορρά" όχι μόνο μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Εργοτέλη, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα (σ.σ. στον -1 βαθμό), αλλά κατάφερε να δώσει και ένα τέλος στην "κατάρα" που τον ήθελε να μην έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 22 Ιανουαρίου, στην νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης στην "Τούμπα".

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια για περαιτέρω απώλειες (σ.σ. βαθμολογικές), όφειλε να μπει δυνατά και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή του Εργοτέλη αλλά και η αμυντικογενής τακτική, του έδωσαν τη δυνατότητα να κυνηγήσει με αξιώσεις το γρήγορο γκολ. Στο 17' ο Κοντρέρας με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ στο 36' ο Κουτσιανικούλης απείλησε με το 2-0, αλλά ο Δασκαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε το γκολ.



Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα 30 λεπτά που απέμεναν (σ.σ. μαζί με τα 2 των καθυστερήσεων) μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, με μοναδική εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπούντιμιρ στα τελευταία δευτερόλεπτα που ανάγκασε τον Κρέσιτς να επέμβει και να απομακρύνει με τις γροθιές του σε κόρνερ.



Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 50' προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Λεάλ, αλλά ο Ουρουγουανός ανεκόπη εντός περιοχής από "άγαρμπο" μαρκάρισμα του Σνάουτσνερ, με τον διαιτητή όμως να δείχνει "παίζεται" και τους ανθρώπους των Κρητικών να ξεσπούν σε διαμαρτυρίες.



Ο Τσουκαλάς σφράγισε την νίκη στο 86' με το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το τελικό 2-0, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες και να "χαμογελά" για την κατάκτηση των τριών βαθμών σε έναν από τους εναπομείναντες "τελικούς" μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (73' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης (57' Τσουκαλάς), Κουτσιανικούλης (87' Έτο), Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Εργοτέλης: (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κυριακίδης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο (74' Γιαλούσης), Ρουμπάκης, Ρομάνο (88' Καρέλης), Λεάλ, Τζούνιορ, Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (41' Βερπακόφσκις), Σασιασβίλι.

Στοιχεία αγώνα:

Γκολ: 17' Κοντρέρας, 86' Τσουκαλάς

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητές: Μ. Λαμπρόπουλος, Π. Κωστάρας, Χ. Μαγιάνης

Κίτρινες: Λίνο, Ελ Ζαρ / Λεάλ, Χίμπλινγκερ, Βερπακόφσκις

Κόκκινες: -







πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου