Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1

Ο Βίκτορ Γιάκομπ ήρθε από τον πάγκο για να δώσει χρυσή νίκη στον Ηρακλή (1-0) επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Ρουμάνος που είχε πάρει διαζύγιο με το γκολ στο φετινό πρωτάθλημα μπήκε στον αγώνα στο 83΄. Στο επόμενο λεπτό δέχτηκε κίτρινη κάρτα και στο 87΄ «καθάρισε» το ντέρμπι.

Ο Άρης που ήθελε τη νίκη για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να ξαναμπεί στη μάχη των πλέι-οφ, πλήρωσε για άλλο ένα ματς την επιθετική του δυστοκία. Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Μιχαλήτσος έριξε όλους τους επιθετικούς του στο παιχνίδι. Ο Ηρακλής αγωνίστηκε με στόχο να πάρει τον βαθμό αλλά με λίγη πήρε τρεις. Τον έσωσε το δοκάρι στο 2' σε σουτ του Κόκε και ο Ελευθερόπουλος στο 47΄ σε βολίδα του Μπομπαντίγια και μετά τον ευλόγησε ο άγιος... Γιάκομπ.

Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να ρισκάρει στο τέλος και δικαιώθηκε. Με την είσοδο των Σολτάνι και Γιάκομπ η ομάδα του απέκτησε επιτέλους οντότητα στην επίθεση και πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη του επί του Άρη μετά από 5 χρόνια.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος επέλεξε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα καθώς στην ίδια 11αδα συνυπήρχαν οι Καστίγιο, Κόκε, και Μπομπαντίγια στο 4-4-1-1 που προτίμησε ο Έλληνας τεχνικός για το συγκεκριμένο ματς. Ο Καστίγιο με τον Νέτο αγωνίζονταν στις πτέρυγες ενώ ο Μπομπαντίγια πίσω από τον Κόκε που κινείτο στην κορυφή της επίθεσης. Η οπισθοφυλακή δεν είχε αλλαγές: Βανγκέλι (δεξιά), Μίσελ (αριστερά), Λαζαρίδης, Ρονάλντο (στόπερ). Ούτε τα χαφ στον άξονα (Πρίτας, Περέιρα).

Έχοντας αρκετές απουσίες ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε στην άμυνα τέσσερις παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί. Τους Παπαστεριανό (δεξιά), Κανακούδη (αριστερά) Χοσέμι, Κυριαζή (στόπερ). Προκειμένου να προσδώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στη επίθεση επέλεξε να ξεκινήσει τον Επαλέ στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ιάκομπ γο. Τον Καμερουνέζο πλαισίωναν οι Μάρα Ζερκά, Καίτα ενώ τα νώτα των τριών φύλαγαν οι δυο αμυντικοί χαφ, Πίτου Γκαρσία και Ντάνι.

Άτυχος ο Κόκε
Ο Άρης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ηρακλή σημειώνοντας ένα γρήγορο γκολ, που θα του έκανε πιο εύκολη τη ζωή στη συνέχεια. Έφτασε δυο φορές κοντά στο στόχο του πριν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο και μετά... ξεθύμανε. Ο Κόκε στάθηκε άτυχος στο 2' καθώς η βολίδα που εξαπέλυσε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Η κακοδαιμονία που τον κατατρέχει επιβεβαιώθηκε στο 4΄ όταν πλάσαρε τον γκολκίπερ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός ο οποίος είχε ένα χρόνο να σκοράρει στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες παίζοντας, άλλοτε στην κορυφή και άλλοτε στα άκρα της επίθεσης. Στο 32' ο Κόκε πάτησε στην περιοχή αλλά πριν σουτάρει πρόλαβε ο Κανακούδης και του έκλεψε τη μπάλα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης δημιούργησε άλλη μια ευκαιρία για να παραβιάσει την εστία του Ηρακλή, την οποία σπατάλησε ο Περέιρα σουτάροντας άουτ.

Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι δεν καρδιοχτύπησαν ούτε μια φορά τον Σηφάκη. Έμειναν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και δεν ρισκάρισαν σε καμιά στιγμή να βγουν στην επίθεση.

Η απόκρουση του «Ελέ»
Ο Άρης βγήκε φουριόζος από τα αποδυτήρια και στο 47' ο Μπομπαντίγια με σουτ έξω από την περιοχή υποχρέωσε τον Ελευθερόπουλο στην πρώτη του επέμβαση στον αγώνα. Ο «Γηραιός» δεν άλλαξε τον προσανατολισμό του στο β΄ ημίχρονο δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των «κίτρινων» να φτάσουν με καλές προϋποθέσεις απέναντι στην εστία του Ελευθερόπουλου. Παράλληλα είχε το νου του μήπως βρει την ευκαιρία να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Την βρήκε στο 51' με τον Γκαρσία ο οποίος θα έβγαινε τετ α τετ με τον Σηφάκη αν δεν τον «κλάδευε» ο Ρονάλντο.

Ο Μιχαλήτσος στο 53' αντικατέστησε τον Πρίτα με τον Τόχα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας προς τα εμπρός. Από την πλευρά του ο Παράσχος έριξε ένα καλό χαρτί του στον αγώνα, τον Σολτάνι (αντί του Μάρα). Στο 61' ο Περέιρα δεν σημάδευσε σωστά στην κεφαλιά που επιχείρησε και άλλη μια ευκαιρία χάθηκε για τον Άρη. Στο 68' ο Πορτογάλος πλησίασε ξανά το γκολ, όμως αυτή τη φορά τον σταμάτησε ο Κυριαζής.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Παράσχος επιστράτευσε τον Μαχόπ αντί του Καϊτα και «ανακάτεψε την τράπουλα» στην επίθεση της ομάδας του. Ο Άρης βλέποντας ότι δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή άρχισε τα σουτ από μακριά. Αυτό, που εξαπέλυσε στο 74' ο Νέτο δεν βρήκε στόχο. Το επόμενο (78') του Βραζιλιάνου «πήγε μέσα» αλλά ο Ελευθερόπουλος ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε. Ο Σηφάκης ξεκουραζόταν μέχρι το 82' αλλά στο λεπτό αυτό έκανε διπλή απόκρουση σε σουτ των Σολτάνι και Ζερκά.

Στο 87' όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απέναντι στον Γιάκομπ, ο οποίος τρύπησε την άμυνα και σκόραρε στην άδεια εστία (0-1) στέλνοντας τους φιλοξενούμενους στους «επτά ουρανούς». Ο Άρης έχασε την τελευταία του ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μπομπαντίγια στο 92'.



Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 25η
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Γιάχος (Χίου)

ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσιος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Πρίττας (53' Τόχα), Περέιρα, Νέτο (87' Τσέζαρεκ), Κόκε, Καστίγιο (75' Μενδρινός), Μπομπαντίγια
Στον πάγκο: Χουάνμα, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας, Σακάτα
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κανακούδης, Χοσέμι, Παπαστεριανός, Ντάνι, Κυριαζής, Πίτου, Καϊτά (73' Μαχόπ), Ζερκά, Μάρα (60' Σολτάνι), Επαλέ
Στον πάγκο: Μπαντής, Ιάκομπ, Στάμου, Σζοτ, Ρόμπλες







πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου