Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 89-61

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ματς στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, καθώς νίκησε με 89-61 χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.Ακόμα μία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με 89-61 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.



Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς χωρίς να βρουν ιδιαίτερη αντίσταση από τους φιλοξενούμενους, επέβαλαν τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και έφτασαν με άνεση στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.Οι Πειραιώτες μετά τη νίκη τους, λοιπόν και στο ΣΕΦ επί του ΠΑΟΚ (στην Πυλαία επικράτησαν με 79-60) πέρασαν στον τελικό και περιμένουν πλέον, όπως όλα δείχνουν τον Παναθηναϊκό, ώστε να αναμετρηθούν για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Από το συγκεκριμένο ματς, πάντως ο "Ντούντα" δεν μπορούσε να βγάλει πολλά συμπεράσματα παρά μόνο για την διάθεση που θα έδειχναν οι παίκτες του, καθώς μετά το πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση.



Ο αγώνας



Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς και θέλησε να "καθαρίσει" από νωρίς την υπόθεση νίκη. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπάθησαν να επιβάλουν από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό τους, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε να αντιδρά. Ο Γιαννακίδης έκανε το 13-15 για τους φιλοξενούμενους προτού ξεκινήσει το "κρεσέντο" του Έρτσεγκ, ο οποίος έβαλε τις βάσεις, ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Κάτι που έγινε τελικά, καθώς το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 25-17 για τους Πειραιώτες.



Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καταιγιστικοί και άνοιξαν ακόμα περισσότερο τη ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Έρτσεγκ συνέχισε να βομβαρδίζει με καλάθια την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ ο Βασίλη Σπανούλης με... μαεστρικές κινήσεις ανέβαζε ή κατέβαζε τον ρυθμό της αναμέτρησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 17 πόντων υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν έδειξαν να ανησυχούν ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.



Καμία δυσκολία...



Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν με την ίδια διάθεση, όπως και στο πρώτο. Η απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες ήταν μεγάλη και απλά στόχος όλων ήταν να πραγματοποιήσουν ένα καλό παιχνίδι και να προσέξουν για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πλησιάσει, αλλά δεν μπορούσε να μειώσει (67-39). Έτσι, φυσιολογικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 71-45 υπέρ των γηπεδούχων.



Το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός είχε περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, με τον "Ντούντα" να δοκιμάζει κάποια πράγματα και να περνάει στο παιχνίδι τον Δημήτρη Κατσίβελη. Η διαφορά είχε φτάσει σε τεράστια ύψη (80-55) και οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στην αναμενόμενη, όπως εξελίχθηκε το ματς νίκη με 89-61.

Δεκάλεπτα: 25-17, 48-31, 71-45, 89-61.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7(1), Παπανικολάου, Ερτσεγκ 17(1), Σπανούλης 14(2), Τεόντοσιτς 4, Μπουρούσης 16(1), Κέσελ 4(1), κατσίβελης, Μαυροκεφαλίδης 10, Χαλπερίν 9, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 4.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 16(1), Καλαμπάκας 4, Αράπης 4, ΜακΓκράθ, Αποστολίδης 6, Δέδας, Ντόζιερ 4, Γκρέι 4, Παπαδόπουλος 12, Γιαννακίδης 2, Καλλές 6, Γκεγκέφσκι 3(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου