Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κάχα Λαμποράλ- Παναθηναϊκός 77-70

Ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από τα ίδια του τα λάθη και "γνώρισε" την πρώτη του ήττα στο Τορ-16 με 77-70 από την Κάχα Λαμποράλ.Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει πει για τα πολλά λάθη που κάνουν οι παίκτες του... Κόντρα στην Κάχα το παράκαναν... Και το επιπλέον πρόβλημα ήταν πως αυτά τα λάθη δεν ήταν μόνο στην επίθεση, αλλά και αμυντικά.

Ο Παναθηναϊκός που είχε την καλύτερη άμυνα στο Τορ-16 δέχθηκε 77 πόντους από μία ομάδα που ναι μεν φημίζεται για την επίθεση της αλλά στο παρκέ δεν έκανε κάτι σπουδαίο.Θα έλεγε κανείς ότι απλά εκμεταλλεύτηκε τα 17 δώρα του Παναθηναϊκού, γύρισε καλά την μπάλα στην επίθεση και χωρίς να έχει τρομερά καλύτερα νούμερα σε καμία άλλη (πλην των λαθών) κατηγορία, κέρδισε τους πράσινους, παίρνοντας στην εκπνοή και διαφορά.



Για τους πολύ κακούς πράσινους τα τρίποντα του Νίκολας δεν ήταν αρκετά με τον Αμερικανό να είναι κακός στην άμυνα, ο Μπατίστ σκόραρε με ευκολία, αλλά κάθε δεύτερη επίθεση έκανε και ένα λάθος (6 στο σύνολο), ενώ ο Διαμαντίδης των 12 πόντων και των 11 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των πρασίνων που δεν πήραν ουσιαστικές λύσεις από κανένα άλλο παίκτη, πλην κάποιων εκλάμψεων του Φώτση και του Τσαρτσαρή.



Η κακή αρχή...



Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έβλεπε στην αρχή του αγώνα να μην του βγαίνει τίποτα επιθετικά. Ο Μπατίστ ήταν άστοχος, οι διάδρομοι είχαν κλείσει καλά από τους Βάσκους και τα ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια ήταν άστοχα.



Η Κάχα Λαμποράλ βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Λόγκαν που μπήκε από τον πάγκο, πέτυχε δύο δύσκολα τρίποντα αλλά μοίρασε και σωστά το παιχνίδι για να πάρει η ομάδα του τα ηνία στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 23-18 στο 12’ με τον Τσαρτσαρή να είναι ο μόνος που απειλούσε από τους πράσινους. Η διακοπή λόγω της θλάσης που έπαθε ο Καρλ Γιούγκεμπραντ βρήκε τους πράσινους να έχουν 3/9 δίποντα και 3/7 τρίποντα, κοινώς ένα ποσοστό που δεν ξεπερνούσε το 40%. Οι μόλις δύο ασίστ αλλά και τα 14-8 ριμπάουντ υπέρ της Κάχα έδειχναν το ποιος φαινόταν πως ζητούσε περισσότερο τους δύο πόντους.



... και η πράσινη αντεπίθεση





Ένα 6-0 έβαλε τον Παναθηναϊκό ξανά στο παιχνίδι (27-26) αλλά τα λάθη στην άμυνα έδωσαν εύκολους πόντους στην Κάχα που ξέφυγε με 34-26 στο 18’ παίζοντας έξυπνα στο λόου ποστ. Το παιχνίδι έγινε αργό και πήγε στην δύναμη, με τον Παναθηναϊκό να είναι έχει πλέον υπομονή να σταματάει να σουτάρει συνεχόμενα τρίποντα και να πηγαίνει κοντά στο καλάθι, κερδίζοντας φάουλ.





Η Κάχα αντέδρασε με τον Σαν Εμετέριο, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις με τους Μπατίστ και Νίκολας για να προηγηθεί με 41-42 και να ελέγχει το παιχνίδι από κοντά (47-45 στο 26’). Εκεί τα λάθη στην επίθεση, η ευκολία με την οποία πήγαιναν οι Βάσκοι στις βολές αλλά και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Ρίμπας έδωσαν και πάλι διαφορά ασφαλείας στην Κάχα που προηγήθηκε με 59-49 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.



Νεύρα και λάθη έφεραν τελικά την ήττα



Ο Παναθηναϊκός ήταν νευρικός και όσο οι επιθέσεις του γινόντουσαν υπό άσχημες συνθήκες η Κάχα χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο διατηρούσε την διαφορά. Με βάση του την άμυνα και το ότι κράτησε τους γηπεδούχους για περίπου πέντε λεπτά χωρίς καλάθι, αλλά και με τον Διαμαντίδη να οργανώνει άψογα τις επιθέσεις, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 62-58 στο 35', με τον Μπατίστα να πετυχαίνει τέσσερις πόντους μαζεμένους και να δίνει πάλι... μαξιλαράκι ασφαλείας στην Κάχα.





Ένα γκολ φάουλ του Τσαρτσαρή, μία καλή άμυνα στον Τελέτοβιτς και ένα χουκ του Μπατίστ έκανε το 72-68 με τον Παναθηναϊκό να έχει 40'' για να γυρίσει το παιχνίδι. Όμως στην επαναφορά, ο Σάτο έκανε λάθος για να τελειώσει το παιχνίδι όσον αφορά το νικητή και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να μειώσει στο ελάχιστο την διαφορά... Ακόμα και εκεί όμως, για άλλη μία φορά έκανε λάθη και αυτά οδήγησαν στο τελικό 77-70 που είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο, για ένα ματς που θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

Κάχα: Ρίμπας 9(3/3 τριπ.), Χουέρτας 5, Λόγκαν 10(2), Τελέτοβιτς 17(1), Μπατίστα 11, Σαν Εμετέριο 21, Όλεσον, Μπάρατς 4

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 1, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 14(6 λάθη), Φώτης 7 (2/8 τριπ.), Σάτο 6, Νίκολας 15(3/4 τριπ.), Τσαρτσαρής 11(1), Διαμαντίδης 12(2/3 τριπ., 11 ασίστ), Βουγιούκας, Καλάθης 2.










πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου