Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Παναθηναϊκός - Κάχα Λαμποράλ 76-74

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 76-74 και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου του, σε ένα πραγματικό παιχνιδι που ήταν θρίλερ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με 8 διαδοχικούς πόντους του Αντώνη Φώτση κατάφερε να προηγηθεί με 8-0. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά οι Βάσκοι δεν είχαν αρχίσει ακόμα το επιθετικό τους κρεσέντο... Ο Περπέρογλου ανέβασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (14-3) και κάπου εκεί η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν καταιγιστική.



Ο Σαν Εμετέριο σε εκείνο το σημείο πήρε το όπλο του και με συνεχόμενα τρίποντα, τόσο από εκείνον όσο και από τον Λόγκαν η Κάχα Λαμποράλ πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Παναθηναϊκό (15-12). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 21-18 για το "τριφύλλι".



Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε. Τα 10/18 τρίποντα των φιλοξενούμενων δεν άφηναν πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρά τις προσπάθειες του Ντρου Νίκολας δεν ήταν ικανός να ξεφύγει στο σκορ. Με αυτόν τον τρόπο οι Βάσκοι κατάφεραν μάλιστα να περάσουν και μπροστά με 36-39 έπειτα από ένα απίθανο τρίποντο του Μίρσα Τελέτοβιτς.



Οι γηπεδούχοι, όμως δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και κατάφεραν για ακόμα μία φορά να πάρουν κεφάλι στο σκορ, χάρη στον Αντώνη Φώτση και να πάνε στα αποδυτήρια με ένα οριακό προβάδισμα (40-39).



Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά και να επιβάλει τον ρυθμό του, κάτι που δεν κατάφερε. Το θετικό, όμως ήταν τα γρήγορα... τρίτα φάουλ για τους Χουέρτας, Μπιέλιτσα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν προβάδισμα ενός πόντους (47-46).



Σε εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι πάτησαν "γκάζι" και ανέβασαν τη διαφορά στο +5 (51-46), με τον Ιβάνοβιτς να ζητά τάιμ άουτ, βλέποντας τους "πράσινους" να ανοίγουν την ψαλίδα. Χάρη στην πίεση και την επιθετική άμυνα του Παναθηναϊκού, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο 59-50, καλύπτοντας μάλιστα και τη διαφορά της ήττας των εφτά πόντων στην Ισπανία.



Στα τελευταία δέκα λεπτά, η Κάχα με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας να βομβαρδίζει από τη γραμμή των τριών πόντων πλησίασε και πάλι στον πόντο με σερί 10-0 (59-58). Ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι την απόδοση και πήγε την διαφορά στους πέντε πόντους για ακόμα μία φορά (63-58).



Οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά στο σκορ και οι "πράσινοι" προηγούνται με 69-66. Στα τελευταία λεπτά οι "πράσινοι" πίεσαν, όμως για ακόμα μία φορά οι Ισπανοί βρισκόντουσαν κοντά και χάρη στον Τελέτοβιτς μείωσαν και πάλι στους τρεις πόντους (72-69). Το παιχνίδι έχει γίνει "θρίλερ", αλλά ο Μπατιστ μετά την ισοφάριση από καλάθι και φάουλ του Μπατίστα κάνει το 74-72, παίροντας τελικά τη νίκη με 76-74.


Δεκάλεπτα: 21-18, 40-39, 59-50, 76-74.





πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου