Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Το καθάρισε ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω από στο σκορ από το 17’ με γκολ του Νέτο έκαναν την ανατροπή με τους Τζιμπούρ (σ.σ. πρώτο με τους Πειραιώτες) και Φουστέρ (εκπληκτικό γκολ με βολ πλανέ) και επικράτησαν με 2-1 του Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Στο +10 ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό και πλέον ο τίτλος δύσκολα θα εγκαταλείψει το Λιμάνι!Ο Αρης υποδεχόταν τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι, όπου η υπόθεση Μιραλάς είχε τραβήξει τα βλέμματα όλων. Τελικά ο Βέλγος έπαιξε κανονικά μιας και οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να μείνουν σε τροχιά Ευρώπης, καθώς αν έχαναν βαθμούς θα έμεναν αρκετά πίσω.
Από την άλλη, όλη την εβδομάδα στον Ολυμπιακό έλεγαν πως αυτό το παιχνίδι είναι ματς τίτλου! Οι παίκτες του Βαλβέρδε ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να διατηρήσουν την διαφορά από τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό και οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν λίγες. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Αρης ήταν πολύ καλά διαβασμένος και στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνος.

Στο 17’ μάλιστα οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ! Ο Λαζαρίδης έκανε την κεφαλιά, ο Κόκε με τακουνάκι τροφοδότησε τον Νέτο και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα αφιέρωσε το γκολ στον Καστίγιο.

Αυτό το γκολ σάστισε προσωρινά τους παίκτες του Ολυμπιακού που έκαναν αισθητή την παρουσία τους 10’ αργότερα. Ο Τζιμπούρ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι.

Ενα λεπτό αργότερα, το πρόσωπο της αναμέτρησης έφυγε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Κέβιν Μιραλάς χτύπησε και τη θέση του πήρε ο Ζαϊρί.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ανέλαβε πλήρως την εικόνα του αγώνα. Ο Αρης είχε παθητικό ρόλο και έδωσε γήπεδο στους φιλοξενούμενους κι αυτό το πλήρωσε στο 39’. Εκπληκτική πάσα του Ιμπαγάσα στον Τζιμπούρ που απλά εκτελεί τον Βελλίδη για το 1-1. Πρώτο γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού ο Τζιμπούρ.

Στην συνέχεια δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και ουσιαστικά έκλεισε στα καρέ του Βελλίδη τον Αρη. Στο 50’ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι πάνω στον Ριέρα, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών.

Η πίεση των παικτών του Βαλβέρδε δεν είχε βγει και σε ευκαιρίες, μιας και ουσιαστικά η εστία του Βελλίδη δεν είχε απειληθεί. Στο 73’ ο Καστίγιο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και για πρώτη φορά αγωνίστηκε ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έκανε την δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, μιας και τραυματίστηκε ο Μανιάτης. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μίσελ δύο φορές με το κεφάλι δεν μπορεί να διώξει από την καρδιά της άμυνας, ο Φουστέρ εκμεταλλεύεται το λάθος του αμυντικού του Αρη και με εξαιρετικό γυριστό σουτ στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-2. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 55’ ο Αρης έκανε αισθητή την παρουσία του στο 88’ αλλά το σουτ του Πορτίγια μπλόκαρε εύκολα ο Πάρντο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καστίγιο έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε τους πολύτιμους βαθμούς!


ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
17’ Νέτο - 39’ Τζιμπούρ, 75’ Φουστέρ
Αρης: Βελλίδης, Νέτο, Γκιάρο, Τόχα (86’ Πορτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Μπομπαντίγια (73’ Καστίγιο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας 
Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς (28’ λ.τρ. Ζαϊρί), Ρ. Μπράβο (82’ Χολέμπας), Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (72’ λ.τρ. Τοροσίδης), Ριέρα.








πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου