Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Πιο εύκολη πρόκριση δεν θα φανταζόταν ούτε ο... Ζαγοράκης!
Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατα καλύτερος κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό και οι παίκτες του δικαίωσαν τα λεγόμενα του προέδρου, που είπε πως στην Τούμπα κάνει αυτός κουμάντο! Χρυσός σκόρερ ο Σαλπιγγίδης, ενώ ο Τσιρίλο αφιέρωσε το γκολ στον Κοντρέρας! Ο Μιραλάς είδε κόκκινη κάρτα και κατά την αποχώρησή του τραυματίστηκε από αντικείμενα που δέχτηκε! Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ευκαιρία των Πειραιωτών έγινε στο 90’!

Το παιχνίδι μπορεί να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και έξω από το γήπεδο έγιναν πολλά... τραγελαφικά, με αποκορύφωμα το τηλεφώνημα για βόμβα!

Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό να πάρουν την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε για δύο αποτελέσματα μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα γκολ που θα τον έβαζε σε τροχιά πρόκρισης.

Μες στο γήπεδο, πάντως, δεν φάνηκε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν... ήθελαν την πρόκριση! Αντίθετα οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν και πολύ καλά διαβασμένοι, αλλά και παθιασμένοι. Μάλιστα στο 2’ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ! Το σουτ του Βιεϊρίνια από τα δεξιά και αρκετά πλάγια βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη που ήρθε σε επαφή με τη μπάλα.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε πολύ. Οι επιλογές του Βαλβέρδε δεν βοήθησαν και πολύ, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κρατάει εύκολα το σκορ του πρώτου ημιχρόνου! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε άλλη αξιοσημείωτη φάση! Οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια και όπως είναι φυσικό οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο λόγο!

Το κακό θέαμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο. Απορία, όλων η εμφάνιση του Ολυμπιακού που αντί να κυνηγά το σκορ έδειχνε ότι δεν μπορεί να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ. Αντίθετα οι παίκτες του «δικεφάλου» αφού έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά, προσπαθούσαν να πετύχουν ένα γκολ! Και το κατάφεραν στο 57’ με τον Σαλπιγγίδη! Ο Σαλπιγγίδης ανοίγει το σκορ με πλασέ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ “έσπασε” το τεχνητό οφσάιντ και νίκησε τον Νικοπολίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επίτευξη του γκολ ο Τσιρίλο σήκωσε μία φανέλα του Κοντρέρας και ουσιαστικά του αφιέρωσε το τέρμα. Να θυμίσουμε ότι ο άσος του ΠΑΟΚ έχασε την Κυριακή τον πατέρα του.

Η τραγική εικόνα του Ολυμπιακού φάνηκε και από τις αλλαγές του Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε διπλή αλλαγή και ουσιαστικά ολοκλήρωσε τις διορθωτικές του κινήσεις από το 61’!

Ο χρόνος κυλούσε και ο Ολυμπιακός θεωρητικά θα έπρεπε να πιέζει, αλλά αντίθετα οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν αποκαρδιωτικοί και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ούτε καν μία υποψία ευκαιρίας μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απειλούσαν. Στο 73’ ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε πάνω στο τείχος και καταλήγει μόλις άουτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 86’ ο Μιραλάς δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, καθώς χτύπησε εκτός φάσης τον Ιβιτς. Καθώς πήγαινε προς τα αποδυτήρια ο Βέλγος δέχτηκε πολλά αντικείμενα από τον κόσμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την πρώτη του ευκαιρία στο 90’! Ο Πάντελιτς οριζοντιώθηκε, ήρθε σε επαφή με τη μπάλα, αλλά ο Χαλκιάς απέκρουσε σε κόρνερ. Στην συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα ο ΠΑΟΚ πήρε μία άνετη πανηγυρική πρόκριση, ενώ ο τραγικός Ολυμπιακός κατάφερε σ’ ακόμα ένα παιχνίδι που δέχτηκε πρώτος γκολ να χάσει!

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση ακόμα και της αστυνομίας για να χωρίσουν!

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι (72’ Ελ Ζαρ), Γκαρσία, Ίβιτς (94’ Μπαλάφας), Τσουκαλάς, Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (84’ Μουσλίμοβιτς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (53’ Ζαϊρί), Φουστέρ (61’ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (61’ Πάντελιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου