Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1

Το «χρυσό» γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 10ο λεπτό ήταν αρκετό να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Μπορεί οι «πράσινοι» να έπαιζαν με δέκα παίκτες για 45 λεπτά, όμως όσοι έμειναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν και την ψυχή τους για αυτή τη νίκη με 1-0 κόντρα στον μαχητικό, αλλά άστοχο ΠΑΟΚ.


Με τον Ετό στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και τον Πάμπλο Κοντρέρας στην άμυνα παρέταξε ο Μάκης Χάβος τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τους Λέτο δεξιά, Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Γκοβού στην κορυφή της επίθεσης, με τους δυο ακραίους να αλλάζουν συνέχεια θέσεις πίσω από τον Γκοβού, με σκοπό να μπερδέψουν τους παίκτες του «δικεφάλου».

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο με τον Παναθηναϊκό να περιμένει τον αντίπαλο του και να έχει σκοπό να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τα γρήγορα άκρα του. Όμως, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 10ο λεπτό μετά από πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ του Σωτήρη Νίνη.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή. Η καλή κυκλοφορία των παικτών του Χάβου, τους έφερε πολύ κοντά στο γκολ στο 26ο λεπτό, αλλά την κοντινή κεφαλιά του Ίβιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Καντέ.

Ο «δικέφαλος» έντεκα λεπτά αργότερα έχασε ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Βιεϊρίνια αυτή τη φορά, όταν ο Πορτογάλος ξεμαρκαρίστηκε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Νέα επικίνδυνη φάση για τους γηπεδούχους με τον Πάμλπο Γκαρσία αυτή τη φορά, όταν ο Ουρουγουανός στο 42’ σούταρε από μακριά πάνω στον Τζόρβας.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στο 45ο λεπτό, όταν ο Σπυρόπουλος σήκωσε ψηλά το πόδι του σε διεκδίκηση με τον Εττό και δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Τριτσώνη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο. Άμεσα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έριξε στην μάχη τον Ιωαννίδη και έβγαλε έξω τον Γκοβού, παίζοντας ουσιαστικά για ένα ημίχρονο χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό.

Όπως αναμενόταν με παίκτη περισσότερο ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, αφού το «τριφύλλι» υποχώρησε πολύ με σκοπό να κρατήσει το 1-0 του Νίνη. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να σπάσουν την πολυπληθή άμυνα του Παναθηναϊκού από τα πλάγια και αφού είδαν ότι αυτό ήταν δύσκολο άρχισαν να σουτάρουν από μακριά.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 59’ αλλά το πλασέ στην κίνηση του Ίβιτς, μετά από πολύ όμορφη σέντρα του Λίνο, έφυγε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης έφυγε «σφαίρα» από τα δεξιά, γύρισε στη μικρή περιοχή που ήταν ο Μουσλίμοβιτς, αλλά ο Τζόρβας είχε διαβάσει τη φάση και μπλόκαρε εύκολα.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε ταχύτητα και πατούσε πολύ συχνά στην περιοχή του Τζόρβα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Νέα σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 68ο λεπτό, όταν ο Μαρίνος πήρε την μπουκιά από το στόμα του Αθανασιάδη, ο οποίος ήταν τετ α τετ με τον Τζόρβα.

Νέα ανατροπή στο παιχνίδι, αφού ο Πάμπλο Κοντρέρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λέτο. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι δυο ομάδες ήρθαν στα ίσια. Πάντως, οι παίκτες του Χάβου δεν έδειξαν να επηρεάζονται πολύ, αφού στο 80’ έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία με τον Πάμπλο Γκαρσία να σουτάρει πολύ δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Τζόρβας του είπε πάλι «όχι» και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη στο 89ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης βγήκε τετ α τετ με τον Χαλκιά, αλλά το σουτ του έφυγε πολύ άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση του αγώνα με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει νικητές τους "πράσινους".

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1
10΄ Νίνης,

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: 
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (46’ Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Ίβιτς (82’ Αρίας), Έτο, Τσουκαλάς (59’ Αθανασιάδη), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (92’ Σιμάο), Νίνης (68’ Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Λέτο, Γκοβού (45’ Ιωαννίδης)
Κίτρινες: Κοντρέρας, Ίβιτς, Τσιρίλο, Γκαρσία – Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο
Κόκκινη: Κοντρέρας - Σπυρόπουλος










πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου