Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Θετική η κλήρωση για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων για το top-16 της Euroleague. Στον όμιλο Ε ο Παναθηναϊκός που θα αντιμετωπίσει την Κάχα Λαμποράλ, τηΜάλαγα και τη Λιέτουβος Ρίτας. Στον όμιλο Η ο Ολυμπιακός συναντά τηΦενέρμπαχτσέ, τη Ζαλγκίρις και την Βαλένθια.
Η κλήρωση είναι γενικά καλή για τους εκπροσώπους μας που δεν έπεσαν με την Μπαρτσελόνα - ο Ολυμπιακός δεν θα τη συναντήσει παρά μόνο στο φάιναλ φορ. Επίσης, δεν θα προκύψει ελληνικός εμφύλιος στα πλέι-οφ.

Τα γκρουπ του τοπ-16 

Γκρουπ Ε: Παναθηναϊκός, Κάχα Λαμποράλ, Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας.

Γκρουπ F: Μακάμπι, Ολίμπια Λ., Μπαρτσελόνα, Ρόμα.

Γκρουπ G: Σιένα, Ρεάλ, Εφές Πίλσεν, Παρτιζάν. 

Γκρουπ H: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, Ζαλγκίρις, Βαλένθια.

Για τα πλέι-οφ

Στην επόμενη φάση του θεσμού, τα πλέι-οφ δηλαδή ο πρώτος του γκρουπ E συναντά τον δεύτερο του γκρουπ F και ο δεύτερος του E τον πρώτο του F. Επίσης ο πρώτος του γκρουπ G θα παίξει με τον δεύτερο του γκρουπ H και ο δεύτερος του G τον πρώτο του H. Έτσι ο Παναθηναϊκός, εφόσον περάσει, θα πέσει πιθανότατα με μία εκ των Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Πιο απλά είναι τα πράγματα για τον Ολυμπιακό που, εφόσον προκριθεί, θα παίξει πλέι-οφ με κάποια από τις ομάδες του γκρουπ G που είναι ανταγωνιστικό, αλλά δεν είναι και λάκος των λεόντων. Αν οι "ερυθρόλευκοι" εξασφαλίσουν πλεονέκτημα έδρας δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από Σιένα, Ρεάλ ή Εφές Πίλσεν. Ελληνικό "εμφύλιο" με βάση την κλήρωση θα δούμε μόνο στο φάιναλ-φορ - με την ευχή μας. Μάλιστα, αν και Παναθηναϊκος και Ολυμπιακός εξασφαλίσουν πρωτιά στο top-16, τότε μοναδική πιθανότητα να διασταυρωθούν θα είναι στον τελικό.









πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου