Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0

Το 2011 μπήκε με πολλά δώρα για τον Ατρόμητο, δεν ήταν το ίδιο γενναιόδωρο για τη Λάρισα.
Οι Περιστεριώτες που είχαν πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα στον πρώτο γύρο με τρεις ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά σκόραραν δις και πανηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα (3-0). Απογοητευτική για ακόμα ένα παιχνίδι η θεσσαλική ομάδα, δεν πείθει πως μπορεί να παραμείνει στη Superleague.
Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς με τον Νάστο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με διαγώνιο σουτ από δύσκολη γωνία. Ένα γκολ που αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους και τους γέμισε με ακόμα περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα στο πρώτο 20λεπτο να μην μπορούν να βρουν τα πατήματα τους.

Η τακτική του Δώνη ήταν και πάλι εξαιρετική αφού στο θεωρητικό 4-1-4-1, η θέση του Νεμπεγλέρα δεν ήταν καθόλου... θεωρητική “σκουπίζοντας” μπροστά από την άμυνα του, οι Τάτος και Σφακιανάκης ηρεμούσαν το παιχνίδι της ομάδας τους ενώ ο Καμαρά δημιουργούσε ουκ ολίγα προβλήματα. Κάπως έτσι ήρθε και το 2-0, όταν μετά από κόρνερ, ο Σαγκανόφσκι με κεφαλιά στο 15΄ οδήγησε σε “γκέλα” τον Αμπάρη που παρεμπιπτόντως ευθύνεται και στο πρώτο γκολ.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Άντερσεν είχαν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη, αυτό το περίεργο 5-1-3-1 του Νορβηγού, με τον Ιγκλέσιας μπροστά από τα τρία στόπερ να είναι πολύ μόνος ώστε να καλύψει όλα τα κενά μπροστά από την άμυνα, δεν βοηθούσε και ο Τσιμπάμπα έμοιαζε ακόμα... αλλού! Οι “βυσσινί”, πάντως, δημιούργησαν μια-δυο ευκαιρίες ώστε να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο ματς, αλλά από τη στιγμή που δεν “πατούσαν περιοχή”.

Ο Άντερσεν τα διόρθωσε όλα στην ανάπαυλα και άλλαξε το σύστημα του με την είσοδο του Ταλ στο ματς, ενώ η αναγκαστική αλλαγή του Τάτου ανάγκασε τους γηπεδούχους να οπισθοχωρήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού πλέον έλειπε ο παίκτης που θα κάνει την κάθετη πάσα. Λίγο αργότερα, ο Νορβηγός έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο βγάζοντας και το μοναδικό αμυντικό χαφ της ομάδας του, τον Ιγκλέσιας, για να βάλει και τον Κουζέν κάτι που ναι μεν έκανε πολύ επιθετική τη Λάρισα αλλά την ίδια στιγμή υπήρχαν πολύ σημαντικά κενά στην αμυντική λειτουργία με τους Νταμπίζα και Ταυλαρίδη να έχουν πια μπροστά τους τον... Σίμιτς!

Έτσι, το σκορ ισορροπούσε σε ένα τεντωμένο σκοινί και παρακολουθώντας κανείς θα περίμενε ένα γκολ ακόμα χωρίς να μπορούσε να είναι σίγουρος σε ποιο τέρμα θα το δει... Η Λάρισα είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 70΄ με το σουτ του Βενετίδη να περνά άουτ, ενώ και οι δύο ομάδες αν και πίεζαν ψηλά δεν δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές. Όταν, όμως, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων είχαν πια μπροστά τους μόνο τον Πούρι και τον Μετίν (!), ο Ατρόμητος έφτασε και στο τρίτο γκολ με τον Σαρμιέντο να έχει όλο το χρόνο να “ζυγίσει” το σουτ με το οποίο έβαλε την “ταφόπλακα” στα όνειρα των Θεσσαλών για επιστροφή στο ματς. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, “φλέρταραν” και με τέταρτο γκολ αφού υπήρχαν πλέον... στρέμματα ολόκληρα για αντεπιθέσεις!


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0
1΄ Νάστος, 15΄ Σαγκανόφσκι, 82΄ Σαρμιέντο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νάστος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Τάτος (46΄ Σαρμιέντο), Σαγκανόφσκι, Σφακιανάκης, Καμαρά (86΄ Καραλής), Περόνε (63΄ Καραγκούνης)

ΛΑΡΙΣΑ (Γιορν Άντερσεν): Αμπάρης, Κολοβέτσιος (46΄ Ταλ), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Πούρι, Βενετίδης, Ιγκλέσιας (59΄), Κανόμπιο, Μπλάζεκ, Σίμιτς (70΄ Μετίν), Τσιμπάμπα

Διαιτητής: Στ. Τριτώνης
Κίτρινες κάρτες: Ολιβέιρα
Κόκκινες:









πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου