Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΑΕΛ-Ηρακλής 2-1

Με ήρωα τον Τσινμπάμπα ο οποίος σκόραρε με εντυπωσιακή κεφαλιά στο 81', η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Ηρακλή και έμεινε ζωντανή στη μάχη που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.


ΤΟ ΜΑΤΣ




Το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή είχε χαρακτηριστεί ως "τελικός" και "δίχως αύριο" για την ΑΕΛ, και η αλήθεια είναι πως τέτοιο ξεκίνημα στην "AEL FC Arena" το απόγευμα της Κυριακής δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος των "βυσσινί".



Τί περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει άλλωστε από το να πετύχει γκολ η ομάδα του στο πρώτο λεπτό... Ο Κουζέν ελίχτηκε από τα αριστερά και έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ελευθερόπουλος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μπλάκεκ δέχτηκε με μεγάλη χαρά το "δώρο" του Έλληνα κίπερ, σκοράροντας με κοντινό πλασέ σε άδεια εστία (1-0).



Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου απείλησαν με τον σκόρερ: ο Μπλάζεκ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ από θέση πλάγια δεξιά, με τη μπάλα να περνάει ωστόσο παράληλλα προς την εστία του Ελευθερόπουλου.



Ο Ηρακλής επιχείρησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 12', με τον Σίσιτς να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή ύστερα από σέντρα του Πίτου Γκαρσία, για να έρθει στο 17' νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Κωστένογλου.



Ο Σίμιτς έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά και ο Μπλάζεκ πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, με το πλασέ του Τσέχου από το ύψος της μεγάλης περιοχής (υπό πίεση) να περνάει έξω από το αριστερό κάθετο δοκαρι.



Μετά το πρώτο 20λεπτο που άνηκε στην ΑΕΛ, ο Ηρακλής άρχισε να ισορροπεί και να βγαίνει σιγά σιγά στην επίθεση, και δεν άργησε να "προβληματίσει" την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Στο 28' ο Κατσιαρός έδιωξε σωτήρια προ του Σίσιτς σε σέντρα του Πίτου Γκαρσία, ενώ στο 32' ο "Γηραιός" φλέρταρε με το γκολ.



Σε κόρνερ του Λίμα από τα δεξιά, ο Τσοντοφάλσκι έχασε τη μπάλα από τα χέρια του μέσα στη μικρή περιοχή, όμως ο Βέλλιος δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα και το 1-0 παρέμεινε. Αυτό όμως δεν έγινε και πέντε λεπτά αργότερα, με την πίεση του Ηρακλή να αποδίδει και την επιπολαιότητα στην άμυνα της ΑΕΛ να τιμωρείται...



Ο Βέλλιος κέρδισε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή ύστερα από εκτέλεση φάουλ, δύο παίκτες των "βυσσινί" απέτυχαν να διώξουν τη μπάλα, και όταν αυτή "στρώθηκε" και πάλι στο δεξί πόδι του Έλληνα επιθετικού, δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα με πλασέ.



Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, που βρήκε την ΑΕΛ να έχει τη "μερίδα του λέοντος" στα σουτ (5-2) αλλά να υστερεί στην ουσία, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των 22 παικτών.



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλό ρυθμό και διάθεση και από τις δύο ομάδες για ένα γκολ, με αποτέλεσμα οι δύο γκολκίπερ να έχουν μπόλικη δουλειά... Ο Σίμιτς στο 48' είχε "γεμάτο" σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από την εστία και ο Μετίν στο 59' είχε διαγώνιο αριστερό σουτ που έφυγε παράλληλα προς την εστία, ενώ ο Ηρακλής είχε και αυτός επικίνδυνες στιγμές του.



Στο 51' ο Πίτου Γκαρσία έκανε το σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 55' σουτ του ίδιου παίκτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής είχε την ίδια κατάληξη.



Μετά από αυτές τις φάσεις, το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό και σημαδεύτηκε από αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών παικτών, με την ΑΕΛ να ψάχνει απελπισμένα το δεύτερο γκολ αλλά τον Ηρακλή να κρατάει το 1-1 χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.



Και κάπου εκεί μίλησε η έμπνευση του Νίκου Κωστένογλου... Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας του κάμπου, έριξε στο 78' στον αγώνα τον Τσινμπάμπα και ο Κονγκολέζος φορ τον δικαίωσε λίγα λεπτά μετά.



Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσιαρού από τα αριστερά, ο 22χρονος επιθετικός πετάχτηκε εντυπωσιακά μέσα στη μεγάλη περιοχή και με κεφαλιά-κανονιά την έστειλε στη δεξιά γωνία του Ελευθερόπουλου, για να κάνει το 2-1 μέσα σε αποθέωση, και να δεχτεί στη συνέχεια κίτρινη κάρτα καθώς έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει!



Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ηρακλής πήγε να προκαλέσει απανωτά... εμφράγματα στην "AEL FC Arena", όμως το σουτ του Σολτάνι από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε άουτ και έτσι η ΑΕΛ πανηγύρισε το πρώτο της "τρίποντο" μετά από επτά συνεχόμενες ήττες, γεγονός που την κρατάει όρθια στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη Super League.


ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Tσοντοφάλσκι, Βενετίδης (72' Κανόμπιο), Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζάν, Μετίν (82' Βελάσκο), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (78' Τσινμπάμπα)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσίκας, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία (67' Μάρα), Ντάνι, Παπαστεριανός (75' Ηλιάδης), Σολτάνι, Βέλλιος, Σίσιτς (82' Βουτσιάς)

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπακάρης (Αθήνας)

Γκολ: Μπλάζεκ (1'), Τσινμπάμπα (81') /  Βέλλιος (37')

Κίτρινες κάρτες: Κατσιαρός (30'), Μετίν (36'), Τσινμπάμπα (82'), Τσοντοφάλσκι (90+2') / Λίμα (21'), Χοσέμι (36'), Πίτου Γκαρσία (37'), Ντάνι (80'), Βουτσιάς (88')








πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου