Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-1

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά αντί για δίχτυα σημάδεψε τα... δοκάρια! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τέσσερα δοκάρια. Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε τον... μεγάλο Βιεϊρίνια, ο οποίος με ένα εκπληκτικό κοντρόλ και ωραία προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-1, δίνοντας ταυτόχρονα προβάδισμα στην ομάδα του για την υπόθεση πρόκριση! Ο Μοντεστό είχε δώσει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον τραυματισμό, ελαφρύ ευτυχώς, του επόπτη Τρύφωνος.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και κυνηγούσε μία καθαρή νίκη, ώστε να πάρει κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε σαν πρώτο λόγο να μην δεχτεί γκολ κι εν συνεχεία να σκοράρει, που θα σήμαινε ότι θα πήγαινε με άλλον αέρα στον επαναληπτικό της Τούμπας. Στα αξιοσημείωτα ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε εμπιστεύτηκε τον Αντλωνη Νικοπολίδη να κάτσει κάτω από τα δοκάρια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά νεύρα και από την αρχή φάνηκε ότι οι φάσεις που θα δούμε θα είναι ελάχιστες και οι προσωπικές μονομαχίες δυνατές! Ομως αυτό που στιγμάτισε το παιχνίδι με το... καλημέρα ήταν στο 7’, όταν ο βοηθός Τρύφωνος δέχτηκε αντικείμενο από την εξέδραμε αποτέλεσμα το παιχνίδι να σταματήσει για λίγο.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, κρατούσε την μπάλα σωστά και γενικότερα ήταν πιο επικίνδυνος από τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» πάντως, ήταν άψογα στημένος και δεν άφηνε καθόλου χώρο στους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν ουσιαστικά να απειλήσουν. Στο 25’ αποβλήθηκε ο Χάβος, καθώς διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό. Ενα λεπτό αργότερα, Βιεϊρίνια “σπάει” τη μπάλα προς τα πίσω στον Σαλπιγγίδη με πολύ ωραία κεφαλιά αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού περνάει μόλις άουτ, στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσιρίλο κόβεται από πολύ κοντά . Στο 32’ οι Πειραιώτες έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Μοντέστο πλασάρει αλλά το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά σώζει τον δικέφαλο. Στο 39’ επικίνδυνη σέντρα του Ιμπαγάσα από τα αριστερά, στην πορεία της μπάλας που περίμεναν δύο συμπαίκτες του, ο Χαλκιάς πετάγεται από το... πουθενά και μπλοκάρει. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, ο Μοντέστο είχε διαφορετική άποψη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μοντέστο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά κι ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος του προσπάθησε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα, ώστε να «καθαρίσει» το ματς. Στο 59’ ωραία αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, τελικός αποδέκτης ο Μιραλάς που έπιασε το διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα περνά περίπου ένα μέτρο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά. Στο 63’ υπό καλές προϋποθέσεις του σουτ του Τσουκαλά, η μπάλα μακριά από την εστία του Νικοπολίδη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Χαλκιά. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μοντέστο που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι δεν μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό και το 1-0 έδειχνε να μην απειλείται στο 83’ η εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Τσιρίλο και η κλάση του Βιερίνια, έφερε το παιχνίδι ξανά στα ίσα. Ο Πορτογάλος κατέβασε τη μπάλα μετά από πολύ μακρινή πάσα του Τσιρίλο και πλάσαρε με υπέροχη προβολή τον Νικοπολίδη για το 1-1. Οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω και στο 87’ έφτασαν μία ανάσα από το 2-1, αλλά η τύχη τους γύρισε διπλά την πλάτη! Πρώτα ο Ζαϊρί από τα αριστερά βρήκε το ένα δοκάρι και ο Τοροσίδης από πολύ κοντά το άλλο με τους γηπεδούχους να φτάνουν πολύ κοντά στο 2-1. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και το τελικό 1-1 δίνει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-1
45+2 Μοντέστο, 83’ Βιεϊρίνια

Οι αρχικές συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 
Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο (84’ Ζαϊρί), Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (72’ Φετφατζίδης), Ριέρα (63’ Χολέμπας), Μιραλάς, Πάντελιτς
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (75’ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (82’ Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης (86’ Μπαλάφας)











πηγή:www.sportnet.gr

1 σχόλιο: