Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1

Ο Ολυμπιακός παραλίγο να... γκρεμίσει το κάστρο του, αλλά έστω και με την ψυχή στο στόμα έδειξε ότι δεν είναι φτιαγμένο στην άμμο!
Οι Πειραιώτες αν και τα χρειάστηκαν κόντρα στον εντυπωσιακό Πανσερραϊκό, που με τέτοιες εμφανίσεις δείχνει ότι αξίζει να μείνει στην κατηγορία, κέρδισαν με 4-2 και αύξησαν, προσωρινά, την διαφορά στους 8! Οι Σερραίοι αν και βρέθηκαν με 1-0 πίσω στο σκορ το γύρισαν σε 2-1, αλλά τελικά λύγισαν στο τέλος. Δύο γκολ για τους Πάντελιτς, Ριέρα και Γεωργιάδης.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να διατηρήσει το αήττητο στο Καραϊσκάκη και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανσερραϊκού, αλλά και των πολλών απουσιών. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι χωρίς άγχος βγήκαν στο γήπεδο, προκειμένου να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν!

Η απουσία του Ιμπαγάσα, ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, μιας και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τον άνθρωπο που θα μοιράσει το ματς, αλλά και θα κρατήσει την μπάλα, όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Οι παίκτες του Κοκότοβιτς δεν κλείστηκαν στην άμυνα και κοίταξαν στα μάτια τους «ερυθρόλευκους». Αφού έδωσαν χώρο βγήκαν αρκετές φορές στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει στο 22’ όταν έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Νταλέ κατάφερε να φύγει προς το τέρμα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γεωργιάδη που ερχόταν από τα δεξιά αλλά το πλασέ του με εξουδετερωμένο τον Πάρντο κατέληξε άουτ! Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και έχοντας στερηθεί τον Μιραλάς που έγινε αναγκαστική αλλαγή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους. Ετσι ο-ι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έχοντας σε εντυπωσιακή μέρα τον Ζαϊρί, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στην εστία του Ράντμαν και τελικά στο 52’ οι Πειραιώτες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από σέντρα του Ζαϊρί, ο Πάντελιτς στόπαρε και γύρισε εξαιρετικά, πρόλαβε και το τάκλιν του Μαβενέ για να πλασάρει εύστοχα τον Ράντμαν.

Αυτό το γκολ έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Ολυμπιακού που συνέχισαν να πιέζουν. Στο 64’ όμως ο Ποτουρίδης με ένα αψυχολόγητο πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Γεωργιάδη να κάνει το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Πειραιώτες ο ταλαντούχος επιθετικός των Σερρών δύο λεπτά αργότερα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του! Εντυπωσιακή τρίπλα του Γεωργιάδη που "πατά" έξυπνα για να βγάλει από το "παιχνίδι" Ραούλ Μπράβο και Πάρντο με αποτέλεσμα να πλασάρει σε κενή εστία και να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους!

Ο καταιγισμός γκολ δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πριν προλάβει να γίνει η σέντρα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε. Στο 69’ τα μπέρδεψαν λίγο διαιτητής και βοηθός. Ο βοηθός είδε πέναλτι στον Ριέρα, ο διαιτητής στην αρχή δείχνει πέναλτι, ο Φετφατζίδης εν τω μεταξύ έχει σκοράρει, ο διαιτητής δείχνει σέντρα, αλλά μόλις τον φωνάξει ο βοηθός ξαναδείχνει πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριέρα που έκανε το 2-2. Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 85’. Εξαιρετικός συνδυασμός από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Ζαϊρί βρήκε τον Ρόμενταλ που έφυγε από τα δεξιά και γύρισε στο κέντρο της περιοχής στον Πάντελιτς που από κόντά δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα και πάλι στους γηπεδούχους. Το τελικό 4-2 έκανε ο Ριέρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι αυτό ήταν το τελικό σκορ!


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1
52’, 85’ Πάντελιτς, 69’ πεν, 89’ Ριέρα – 65’ πεν., 67’ Γεωργιάδης

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: 
Πάρντο, Γκαλίτσιος (71’ Ρόμενταλ), Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης (68’ Αβρ. Παπαδόπουλος), Μπράβο, Φουστέρ, Μοντέστο, Φετφατζίδης, Μιραλάς (24’ λ.τρ. Ζαϊρί), Ριέρα, Πάντελιτς
Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Άλβαρες, Μαβένε, Κέρλα, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Ανάκογλου (88’ Ασλανίδης), Τριανταφύλλου, Τάντιτς (81’ Βοσκόπουλος), Γεωργιάδης (90’ Γιαννόπουλος), Νταλέ














πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου