Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Παναθηναϊκός – Αρης 1-0

Αλλαγή ρόλων για τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού ήταν ο εκτελεστής του Αρη στο μόνο και έρημο ΟΑΚΑ, μετά από εξαιρετική μπαλιά ακριβείας του Γάλλου. Ο Παναθηναϊκός με την δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, δείχνει ότι βρίσκει τον δρόμο του και ελπίζει σε ανατροπή των δεδομένων. Ο Τζόρβας σε δύο περιπτώσεις κράτησε την νίκη για το τριφύλλι.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εμπιστεύθηκε και πάλι τον Γκοβού στην αρχική ενδεκάδα, ενώ ο Κούπερ με τις πολλές απουσίες προέβη σε αρκετές αλχημείες και άφησε μόνο μπροστά τον Ρουίς, τον Χαβίτο κάτι σαν δεξί χαφ και μετέφερε τον Νέτο στον άξονα.

Το πρώτο ημίχρονο φάσεις δεν είχε όμως η μπάλα γύριζε συνεχώς από τους παίκτες των δύο ομάδων που μπορεί δημιουργικά να μην τα πήγαν καλά, ωστόσο όρεξη για μαρκαρίσματα είχαν. Μάλιστα ως και ο Γκοβού που είναι θετικότατος, έκοψε δύο φορές προσπάθειες των Κιτρίνων. Οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο παίκτη τον Τόχα, που προσπάθησε να παίξει αρκετούς ρόλους, δεν βρήκαν λύσεις από τους υπόλοιπους και κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Ο Σισέ απέδειξε εκτός από δολοφονικό ένστικτο έχει και άλλες αρετές, αν και πολλοί γνώστες του αθλήματος βλέπουν με τα πίσω μάτια και τον έχουν μόνο για σκόρερ. Εξαιρετική μπαλιά του Γάλλου στο 1-0 για τον Νίνη, με τον «μικρό» να πιάνει το σουτ στην κίνηση χωρίς να σκεφτεί, και με το αριστερό... Ελλατωματική ήταν η συνεργασία του Κατσουράνη με τον Σισέ, καθώς οι μπαλιές του Έλληνα διεθνή δεν περνούσαν με τίποτα, ενώ αναφορά να κάνουμε στον Μπουμσόνγκ που έκλεβε εκκλησία και αναδείχθηκε ως killer.

Ο Κούπερ στην επανάληψη αναγκάστηκε να αλλάξει τον Πρίττα με τον νεαρό Κατίδη, ενώ έδωσε εντολές στον Τόχα να παίζει πιο ψηλά και κοντά στον Ρουίς που δεν είχε βοήθειες. Ο Φερέιρα που ήθελε περισσότερα τρεξίματα έβαλε τον Μαρίνο, αντί του Ζιλμπέρτο. Ο Αρης απείλησε στο 50΄ αλλά ο Τζόρβας με εμφάνιση που θύμισε Παναθηναϊκό άλλων εποχών έσωσε σε καίριο σημείο. Ο Λέτο που ανέβηκε σε απόδοση έκανε μία βραζιλιάνικη ενέργεια, όμως ο Σισέ που έγινε αποδέκτης της μπάλας ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Ο Φερέιρα προχώρησε και στην γνωστή αλλαγή με τον κουρασμένο Γκοβού να αλλάζει με τον φορμαρισμένο Χριστοδουλόπουλο. Νωρίτερα ο Αρης θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου του ματς με την απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο διαιτητής είδε φάουλ επιθετικό του Ρουίς πάνω στον Βύντρα. Βέβαια ο Σισέ είχε την ευκαιρία να δώσει την χαριστική βολή στους Κίτρινους με δύο ευκαιρίες στο δίλεπτο 73΄-74΄, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Για το τελευταίο 10λεπτο ο Κούπερ ρίσκαρε στο φουλ. Έβαλε και τον Αραβίδη στην επίθεση δίπλα στον Ρουίς για να προσπαθήσει για την ισοφάριση. Η μόνη απειλή πάντως για το τριφύλλι ήταν ένα πολύ καλό σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τζόρβζας και κράτησε την νίκη για τον Παναθηναϊκό.


Παναθηναϊκός – Αρης 1-0
(19΄ Νίνης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο (46΄ Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι (81΄ Αραβίδης), Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίσελ, Πρίττας (46΄ Κατίδης), Τόχα, Νέτο, Καζναφέρης (61΄ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαίας)
Κίτρινες: Μαρίνος, Βύντρα, Τόχα










πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου