Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

Η... φιλαρμονική του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε ούτε ένα φάλτσο και πραγματοποιώντας την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση, έφυγε με ξεκούραστο τρίποντο από την Κέρκυρα. Ένα αυτογκόλ του Τσίγκα και ένα τέρμα του Μιραλάς διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που πήγε ξανά στο +5 την διαφορά από τον Παναθηναϊκό.Έχοντας αρκετούς παίκτες (Μοδέστο, Πάντελιτς, Ριέρα, Ιμπαγάσα) σε πολύ καλή μέρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από την Κέρκυρα.



Οι Πειραιώτες αν και ξεκίνησαν μουδιασμένα, όταν αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο ήταν ασταμάτητοι και πήραν στο ρελαντί το τρίποντο.

Τα πλάνα του Βαλβέρδε



Με τον Μοδέστο αντί του Γιάννη Παπαδόπουλο στα χαφ, τον Πάντελιτς βασικό και τον Μιραλάς στο δεξί άκρο, παρέταξε την ενδεκάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Πάρντο (τερματοφύλακας), Μέλμπεργκ (σέντερ μπακ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ), Τοροσίδης (δεξί μπακ), Ραούλ Μπράβο (αριστερό μπακ), Ιμπαγάσα (χαφ), Ριέρα (αριστερό χαφ), Φουστέρ (επιτελικός μέσος).


Μπορεί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να μετέτρεψαν το γήπεδο της Κέρκυρας σε... "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και δεν άργησαν να δημιουργήσουν κινδύνους μπροστά από την εστία του Ούρκο Πάρντο. Στο 2ο μόλις λεπτό, ο Τσίγκας απείλησε με κεφαλιά που κατέληξε άουτ, ενώ στο 6' το δυνατό σουτ του Γκουστάβο, είχε την ίδια κατάληξη.



Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες χρειάστηκε να περάσουν 11 ολόκληρα λεπτά για να κάνουν το πρώτο τους σουτ, με τον Τοροσίδη να κάνει την προσπάθεια και τον Κωνσταντόπουλο να μπλοκάρει εύκολα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (15') ο Πάντελιτς έκανε καλή προσπάθεια, όμως ο Φουστέρ δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να δημιουργήσει κινδύνουςς.



Τα υπόλοιπα λεπτά, πέρασαν με τις δύο ομάδες να ψάχνουν ρυθμό και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό να μοιάζει χαμένος και δίχως ιδιαίτερη όρεξη να δημιουργήσει. Κι όμως οι "ερυθρόλευκοι" σαν να ξύπνησαν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μισής ώρας και πατώντας το... γκάζι, είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία και ο ανίκητος Ντίμι



Στο 34' η κεφαλιά του Φουστέρ έπειτα από σέντρα του Τοροσίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου, ενώ στο 35' η σέντρα σουτ του Ριέρα πέρασε άουτ. Η συνέχεια ήταν το ίδιο... ερυθρόλευκη και με πηγή κινδύνου τον Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός άσος εκτός από μια εκτέλεση φάουλ στο 37' που πέρασε άουτ, είχε μια μοναδική στιγμή να σκοράρει, όταν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κωνσταντόπουλος έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Κι αν νομίζετε πως οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού τελείωσαν για το πρώτο μέρος, κάνετε μεγάλο λάθος. Τέσσερα λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Ιμπαγάσα με μαγική μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Μοδέστο, όμως ο Γάλλος αντί να σουτάρει απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, προτίμησε να πασάρει στον Μιραλάς και το σουτ του δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της Κέρκυρας. Κάπως έτσι, ήρθε η λήξη του πρώτου μέρους που βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.



Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν όμοιο με την αρχή της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μπήκαν αποφασισμένοι να απειλήσουν και να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό, όμως στις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν ήταν όσο εύστοχοι θα έπρεπε.



Η αρχή έγινε στο 47', από ωραία προσπάθεια του Επστάιν και προβολή του Τσίγκα που κατέληξε άουτ, ενώ στο 48ο λεπτό η προβολή του Καλαντζή πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ούρκο Πάρντο. Και αφού η... νησιώτικη μπόρα δεν κράτησε πολύ, ήταν η σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν.

Δώρο Τσίγκα και επιστροφή Μιραλάς



Όχι, οι "ερυθρόλευκοι" δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη φάση, απλά πήραν το προβάδισμα στο 55', από μια στημένη φάση. Ένα γκολ που ήταν... δώρο του Τσίγκα, καθώς στην προσπάθειά του να διώξει ένα φάουλ του Ιμπαγάσα, πρόλαβε και πήρε την κεφαλιά από τον Πάντελιτς, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



Το προβάδισμα, πρόσθεσε... φτερά στα πόδια των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, που ανεβάζοντας την απόδοσή τους, είχαν ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Κι αν στο 65' η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Ριέρα, καθώς το σουτ του τράνταξε το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, δεν συνέβη το ίδιο στο 70'.



Ο Μιραλάς αποδείχθηκε πιο εύστοχος και μετά από εξαιρετική συνεργασία και πάσα του Μάρκο Πάντελιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας και διαμόρφωσε το 2-0 για την ομάδα του. Όλα βέβαια είχαν ξεκινήσει από λάθος γύρισμα του Ντένις Επστάιν.

Φετφατζίδης σε κέφια



Μετά από λίγα λεπτά, το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τον Πάντελιτς να δίνει στον Μιραλάς, όμως ο Βέλγος αποφάσισε να τα κάνει όλα μόνος του και το μόνο που κέρδισε ήταν ένα κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Μιραλάς, αφού στο 78' έδωσε την θέση του στον Φετφατζίδη.



Ο ταλαντούχος άσος του Ολυμπιακού δεν άργησε να δείξει τις... αρετές του και μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του θα μπορούσε να σκοράρει, αν δεν ήταν άτυχος. Ο Φουστέρ έβγαλε για τον "Φέτφα" που έκανε με τη μια το σουτ από τα αριστερά εντός της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.



Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Φετφατζίδη αυτή την φορά να δημιουργεί και τον Χολέμπας να εκτελεί. Ο Έλληνας άσος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Γερμανός έκανε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.


Γήπεδο: "ΕΑΚ"

Διαιτητής: Α. Παππάς

Βοηθοί: Δ. Γούκος, Π. Αργυρός

Κίτρινες κάρτες:

Γκολ: 55' Τσίγκας αυτογκόλ, 70' Μιραλάς

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Μίχος, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ριέρα.










πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου