Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΞΑΝΘΗ 0-2

Με δύο τυχερά γκολ η καλύτερη Ξάνθη διέλυσε τον Πανιώνιο και κέρδισε μόνο 2-0, αν και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ!
Η εμφάνιση των «κυανέρυθρων» ήταν για... κλάματα σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι και πλέον ο εφιάλτης της Β’ Εθνικής είναι κοντά! Οι Κατόνγκο και Μπόατενγκ σκόραραν για τους Ακρίτες, που παρά το γεγονός ότι πέτυχαν δύο τυχερά γκολ, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο. Εντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος ήθελε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η Ξάνθη έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την απομάκρυνε ακόμη περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις.

Οι γηπεδούχοι που είχαν το άγχος μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησαν το γκολ που θα τους έλυνα τα πόδια. Ομως, στην πρώτη επίθεση της Ξάνθης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με... τυχερό τρόπο να σκοράρουν!

Στο 10’ ο Μαρσελίνιο από αριστερά έκανε την σέντρα, ο Πόι έπιασε αέρα, αλλά άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Κατόνγκο που με σουτ έγραψε το 0-1 και όπως είναι φυσικό οι ισορροπίες άλλαξαν!

Ο Πανιώνιος που δεν έχει γυρίσει κανένα παιχνίδι φέτος σάστισε με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βγουν στην επίθεση και να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, με την βοήθεια πάλι της τύχης! Στο 27’ ο Μπόατενγκ κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Λάτκα παίρνει μεγαλύτερο ύψος και καταλήγει στα δίχτυα.


Με τον αέρα του 2-0 η Ξάνθη ήλέγχε το παιχνίδι και έδινε χώρο στον Πανιώνιο, που προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποια φάση. Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία ήταν το σουτ στο 32’ του Ριέρα που πέρασε ελάχιστα άουτ. Από εκεί και πέρα, παρά τις δύο αλλαγές του Λεμονή οι Νεοσμυρνιώτες πίεσαν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν λύση και οι δύο ομάδες πήγαν με το 2-0 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος ήταν ακόμη πιο επιθετικός, αλλά η ανικανότητά του στο να δημιουργήσει και να ολοκληρώσει φάσεις είχε ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να περάσει ένα πολύ εύκολο απόγευμα στη Νέα Σμύρνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κυανέρυθροι» δεν έκαναν ούτε μία κλασική ευκαιρία και στο δεύτερο μέρος το μόνο αξιοσημείωτο ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες στον Κουμορτζί κατά την αλλαγή του.

Φυσικά έως το τέλος δεν άλλαξε κάτι. Η Ξάνθη πήρε τη σπουδαία νίκη και οι παίκτες του Πανιωνίου πήραν αυτό που τους άξιζε. Δηλαδή τις αποδοκιμασίες του κόσμου, που για μία ακόμη φορά απογοητεύτηκε από την εικόνα της ομάδας!


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΞΑΝΘΗ 0-2
10’ Κατόνγκο 27’ Μπόατεγκ

Οι συνθέσεις

Πανιώνιος
: Μπέλιτς, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Τσότσαλιτς, Σάμαρης (32’ Ομο), Κούκετς (35’ Σκούρτης), Κουμορτζί (62’ Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μπάλαμπαν
Ξάνθη: Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (67’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Τζάγκι, Κατόνγκο, Μαρσελίνιο (56’ Αντεφέμι), Πόι (82’ Κιντάνα), Σουάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου