Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Aστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νταβίδ Φουστέρ (30'), ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη, πανηγυρίζοντας την έβδομη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.Ο αγώνας



Κόντρα στις προβλέψεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα τον Άλμπερτ Ριέρα, ενώ για άλλον έναν αγώνα έπαιξε και ο Μάρκο Πάντελιτς και ο Κέβιν Μιραλάς.



Ο Βέλγος έπαιζε στις πτέρυγες και άλλαζε θέσεις με τον Ριέρα. Οι Πειραιώτες με τον κόσμο στο πλευρό τους να έχουν μετατρέψει... ερυθρόλευκο το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης, μπήκαν δυνατά στο ματς και έκαναν το καλύτερό τους ξεκίνημα σε εκτός έδρας ματς στην φετινή Superleague.



Οι ευκαιρίες δεν άργησαν μάλιστα να έρθουν, αφού οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επιβάλλει το ρυθμό τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στο 5', οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκαν φάτσα με το γκολ, όμως βρήκαν απέναντί τους τον Ματίας Ντεγκρά.



Ο Ριέρα έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Τοροσίδης αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, όμως ο πορτιέρο του Αστέρα έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα, που αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι κατέληξε κόρνερ.





Ερυθρόλευκο... ντου





Το δοκάρι του Τοροσίδη έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, που στα επόμενα λεπτά πίεζαν αφόρητα την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης.



Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι Πειραιώτες δημιούργησαν την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με εξαιρετικό και γρήγορο συνδυασμό.



Ο Πάντελιτς έδωσε στον Φουστέρ, εκείνος πάσαρε στον Μιραλάς, όμως το πλασέ του Βέλγου κόντραρε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά.



Από 'κει και πέρα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό, να ισορροπήσουν το ματς και να βγουν απειλητικά απέναντι από την εστία του Πάρντο.



Η αρχή έγινε στο 10', όταν σε μια αντεπίθεση ο Ροζέιρο απέφυγε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στον Φουστέρ που είχε γυρίσει να βοηθήσει.



Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν δίχως φάσεις, μέχρι το 23' όπου ο Φρανκού έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά, όμως ο Πάρντο μπλόκαρε την μπάλα.



Παρά την προσπάθεια του Αστέρα, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έβρισκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κινδύνους και η φάση στο 25ο λεπτό είναι τρανό παράδειγμα.



Ο Πάντελιτς μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ. Η ευκαιρία του Σέρβου επιθετικού δεν ήταν μια... φωτοβολίδα, αλλά η έναρξη μιας νέας "ερυθρόλευκης" αντεπίθεσης.



Στο 26' το σουτ του Φουστέρ έδιωξε ο Ντεγκρά σε κόρνερ, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο πορτιέρο του Αστέρα έχασε την μπάλα από τα χέρια του, έδωσε την ευκαιρία στον Ριέρα να κάνει το σουτ, όμως η προσπάθεια του Ισπανού κατέληξε σε νέο κόρνερ.



Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 27' οι Αρκάδες είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Φρανκού να κάνει ωραία προσπάθεια, να πασάρει στον Καρέρα, όμως το σουτ του τελευταίου έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.



Υπερβολικός Κουκουλάκης, εύστοχος Φουστέρ (1-0)



Και εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν ισορροπήσει το ματς και έβρισκαν διαδρόμους για να βγουν στην επίθεση, ήρθε το γκολ του Φουστέρ να προκαλέσει φωνές και να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό.



Ο Φουστέρ μπήκε στην μεγάλη περιοχή και σε μια μονομαχία με τον Ορόθκο έπεσε στο έδαφος και ο Κουκουλάκης καταλόγισε πέναλτι.



Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές από τους γηπεδούχους και σίγουρα όχι άδικες, αφού η απόφαση του διαιτητή ήταν υπερβολική. Ο αμυντικός του Αστέρα βρήκε λίγο τον Φουστέρ, όμως είχε βρει πρώτα την μπάλα.



Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, όπως και το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 39' το σουτ του Μοδέστο δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ και η προσπάθεια του Μπαστία στο 43' πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.



Στην επανάληψη, ήταν σειρά για τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να ξεκινήσουν δυνατά και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.



Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη, μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν την ισοφάριση και πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του Ολυμπιακού.



Στο 48' μάλιστα, οι "ερυθρόλευκοι" απειλήθηκαν για πρώτη φορά από τους Αρκάδες, όταν ο Μπαστία μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, όμως το γύρισμά του απομάκρυναν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.



Ο Αστέρας την πίεση, ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και ο Μπαστία αυτή τη φορά αποφάσισε να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πάρντο.



Στο 58' οι παίκτες του Αστέρα απείλησαν από στημένη φάση, όταν ο Ουριμπάρι εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.



Κι αν οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης ήταν αυτοί που πίεζαν, οι Πειραιώτες κατάφεραν να δημιουργήσουν την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου.



Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε "έκρυψαν" την μπάλα, με τους Ριέρα, Ιμπαγάσα και Φουστέρ να συνεργάζονται άψογα, όμως το σουτ του τελευταίου εντός περιοχής κατέληξε άουτ και έτσι το 1-0 δεν άλλαξε.



Η ευκαιρία του Φουστέρ ανέβασε το ηθικό των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, που στην συνέχεια βγήκαν στην επίθεση, έκοψαν τις άγριες διαθέσεις των γηπεδούχων και προσπάθησαν να απειλήσουν τον Ντεγκρά.



Παρόλα αυτά και στις δύο φάσεις που ο Φουστέρ ήταν σε θέση βολής, την τελευταία στιγμή κόπηκε από αντίπαλους αμυντικούς.



Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε κάτι που ευνοούσε φυσικά τους φιλοξενούμενους αφού είχαν το προβάδισμα.



Στο 86' μάλιστα, οι Πειραιώτες είχαν μια τεράστια ευκαιρία να "τελειώσουν" το ματς, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον Ντεγκρά.



Ο Γιάννης Μανιάτης λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο πήρε την κεφαλιά, ο πορτιέρο του Αστέρα έδιωξε, ενώ στην επαναφορά ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.



Η αγωνία κορυφωνόταν όσο το ματς πλησίαζε προς την λήξη και στο 88' ο Αστέρας θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό, αφού κέρδισε ένα φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή.



Η εκτέλεση όμως δεν ήταν καλή, αφού χτύπησε στο τείχος. Στις καθυστερήσεις, ο Ζαϊρί βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Γήπεδο: "Αστέρας Τρίπολης"

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Αλεξέας (Μεσηνίας)

Τέταρτος: Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: 31' Μπαστία, 45' Μάρτινς, 86' Ορόθκο / 36' Μιραλάς, 82' Ιμπαγάσα

Γκολ: 30' Φουστέρ

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο (20' Αργυρόπουλος), Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ρούμπιλ (72' Αρσενίεβιτς), Μάρτινς (65' Φορτούνης), Φρανκού.


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Μιραλάς (81' Ζαϊρί), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (91' Χολέμπας), Φουστέρ (85' Μανιάτης) Πάντελιτς.











πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου