Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1

Ο Ατρόμητος με τον αέρα της πιο οργανωμένης ομάδας, του καλύτερου και ποιοτικότερου συνόλου, επικράτησε με 1-0 στις Σέρρες του Πανσερραϊκού και τον έστειλε ακόμα... περισσότερο προς τη Β’ Εθνική.
Οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει νωρίτερα από το 82’ (Αναστασάκος), αν είχαν ρισκάρει νωρίτερα, ωστόσο έστω κι έτσι με τους τρεις πόντους αυτούς έκαναν άλμα πεντάδας!

Ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε με τα νέα αποκτήματα, τους Πάρκερ και Σίντζιτς, ενώ ο Κις ήταν στον πάγκο. Θεωρητικά ο Πάρκερ θα έδινε βοήθεια στους Νταλέ και Γεωργιάδη στην επίθεση, ωστόσο οι Σερραίοι και λόγω της τακτικής του Κοκότοβιτς ήταν ακίνδυνοι. Ο Ατρόμητος με το κλασικό του 4-3-3 και τον Αναστασάκο στην κορυφή της επίθεσης, χρειάστηκε μερικά λεπτά να προσαρμοστεί και στη συνέχεια πήρε πλήρως τον έλεγχο.

Η μπάλα ήταν... πάντα στα πόδια των παικτών του Ατρομήτου, που προσπαθούσαν με μικρές και σίγουρες πάσες να βρεθούν σε θέση βολής. Καμαρά (20’) και Σαγκανόφσκι (24’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες των Περιστεριωτών, που μετά το 30’ όμως άρχισαν να... εκνευρίζονται και κατέφυγαν στη λύση της σέντρας. Και οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού έστω και δύσκολα κατάφεραν να αναχαιτίζουν τις προσπάθειες αυτές.

Επιθετικά ο Πανσερραϊκός ήταν ανύπαρκτος, αφού ο Γεωργιάδης δεν ήταν σε καλή μέρα και η πρώτη σοβαρή φάση για τους γηπεδούχους προέκυψε από στημένη μπάλα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σίντζιτς όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, από την εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη.

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης φάνηκε σαν να παίρνει μια πρωτοβουλία ο Πανσερραϊκός, με τον Γεωργιάδη να αναλαμβάνει καθαρά επιτελικό ρόλο και προσπαθεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Οι ενέργειες έμειναν ημιτελείς και οι δύο προπονητές έκαναν τις πρώτες κινήσεις από τον πάγκο, με τον Κοκότοβιτς να ψάχνει κάτι καλύτερο δημιουργικά στο πρόσωπο του Λεοζίνιο, ενώ ο Δώνης απέσυρε τον κουρασμένο Καμαρά, ο Μπρίτο στη θέση του.

Η εντύπωση που δόθηκε είναι ότι ο Ατρόμητος τράβηξε χειρόφρενο και θέλησε να ελέγξει περισσότερο το ρυθμό. Ετσι ο Πανσερραϊκός βρήκε δύο φάσεις με τους Σίντζιτς (64’) και Λεοζίνιο (67’), ενώ ο Ατρόμητος με τον Σαρμιέντο αντί του Τάτου θέλησε να δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη στο κέντρο. Μία καλή αντεπίθεση έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι (76’) και παραλίγο να σκοράρουν με τον Μπρίτο, ενώ παίχτηκαν τα τελευταία χαρτιά με τους Κις και Σαμπού.

Φαινόταν όμως ότι ο Ατρόμητος ήταν καλύτερη ομάδα, πιο οργανωμένη. Και στο 82’ ο Σφακιανάκης ανοίχτηκε στα αριστερά, έκανε εξαιρετική σέντρα για το κεφάλι του Αναστασάκου και αυτός πιεζόμενος από τον Αμο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράντμαν. Παγώνοντας τις Σέρρες μεν, αποδίδοντας δικαιοσύνη δε και ο Πανσερραϊκός στη συνέχεια αναζητούσε ένα θαύμα.

Το θαύμα δεν ήρθε, αφού στο 85’ ο Μπέλιτς έχασε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Μιχαηλίδη, ενώ στο 87’ ο Τριτσώνης... «έφαγε» ένα πέναλτι για τον Ατρόμητο, σε πεντακάθαρο χέρι του Αλβαρες. Ο Ατρόμητος πιστοποίησε την καλή του κατάσταση και έφυγε από τις Σέρρες με ένα τεράστιο διπλό, που τον φέρνει προσωρινά μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου στην έκτη θέση.

Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-1
82’ Αναστασάκος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ράντμαν, Αλβαρες, Αμο, Μαβενέ, Παπάζογλου (84’ Παντελιάδης), Σουμπίνιο (55’ Λεοζίνιο), Σίντζιτς (80’ Κις), Μπέλιτς, Γεωργιάδης, Νταλέ, Πάρκερ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Δάρλας (78’ Σαμπού), Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (69’ Σαρμιέντο), Σαγκανόφσκι, Καμαρά (57’ Μπρίτο), Αναστασάκος.

Διαιτητής: Τριτσώνης
Κίτρινες κάρτες: Σίντζιτς / Μιχαηλίδης










πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου