Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Στην κορυφή η Άρσεναλ, βαριά... άρρωστη η Τσέλσι!

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League επέστρεψε η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε με 2-1 της Φούλαμ στο “Έμιρεϊτς”, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, έχοντας παράλληλα και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία.

Με την αναμέτρηση να διεξάγεται υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας Φάμπιο Καπέλο, η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε το προβάδισμα στο 14', με τους Αρσάβιν και Νασρί να συνδυάζονται άψογα και τον Γάλλο άσο να νικάει τον Σβάρτσερ για το 1-0. Η απάντηση της Φούλαμ ήρθε στο 30' με τον Καμαρά, με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Στο ξεκίνημα της φάσης ο δυναμικός φορ κάνει εμφανές επιθετικό φάουλ, κλοτσώντας στο πρόσωπο τον Κοσιελνί σε μια διεκδίκηση της μπάλας, αλλά ο ρέφερι δεν συγκινήθηκε. Το ότι ο Κοσιελνί αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με το φορείο και αιμόφυρτος, προφανώς με κάταγμα στη μύτη, πέρασε στα ψιλά από το διαιτητή.

Παρ' όλα αυτά, οι “κανονιέρηδες” δεν το έβαλαν κάτω και με ένα γκολ... ποίημα πήραν και πάλι το προβάδισμα στο 75'. Μετά από πάσα του Φαν Πέρσι ο Νασρί πέρασε όλη την άμυνα της Φούλαμ και τον Σβάρτσερ, για να γράψει σε άδεια ουσιαστικά εστία το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι συνέχιζε τις προβληματικές εμφανίσεις. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι για μια ακόμα φορά δεν έπεισε με την απόδοσή της, με αποτέλεσμα να αρκεστεί σε ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Έβερτον μέσα στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 42', με την εσχάτη των ποινών να κερδίζει ο Νικολάς Ανελκά από τον Τιμ Χάουαρντ, σε μια μάλλον αυστηρή απόφαση, έδειχνε να κρίνει το ματς, αλλά τα “ζαχαρωτά” δεν παράτησαν το ματς και δικαιώθηκαν. Εξαιρετική σέντρα από τον Κάχιλ στο 86' και κεφαλιά από τον Μπέκφορντ για το τελικό 1-1, με τις... μουρμούρες για τον Αντσελότι να πληθαίνουν πλέον επικίνδυνα.

Απώλεια βαθμών και για την Τότεναμ, η οποία έμεινε στο 1-1 στο “Σεντ Άντριους” με την Μπέρμιγχαμ. Οι “πετεινοί” πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 19' με τον Μπασόνγκ, αλλά δεν κλείδωσαν το ματς με ένα δεύτερο γκολ και τελικά το πλήρωσαν, με τους μαχητικούς γηπεδούχους να φτάνουν τελικά στην ισοφάριση με τον Γκάρντνερ στο 81'.

Αγχωτική νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Μπόλτον στο “Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ”. Ο... συνήθης ύποπτος Κάρλος Τέβες χτύπησε μόλις στο 4' για το μοναδικό γκολ του ματς, με τους “πολίτες” να αντέχουν στο φινάλε, παρά το γεγονός ότι έμεινα με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κόλαροφ στο 79' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Μπλάκμπερν, η οποία είχε εύκολο έργο κόντρα στη Γουλβς. Η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις επιβλήθηκε πολύ άνετα με 3-0 των “λύκων” στο “Ίγουντ Παρκ”, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους της στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Νταν στο 29' άνοιξε τον... χορό των γκολ, για να ακολουθήσουν τα τέρματα του Έμερτον στο 43' και του Νέλσεν στο 55'.

Τέλος, στο “DW” Γουίγκαν και Στόουκ Σίτι μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις, μένοντας στο χορταστικό 2-2. Σε ένα ματς που η Στόουκ Σίτι σημείωσε τα πρώτα φετινά της γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χουτ στο 18' έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το αυτογκόλ του Κόλινς στο 29' έφερε το ματς στα ίσια, αλλά ο Έθρινγκτον στο 31' έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για το 1-2. Τελικά η Γουίγκαν έσωσε τουλάχιστον τον ένα βαθμό, με τον Κλέβερλι στο 40' να διαμορφώνει το τελικό 2-2.






πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου