Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 67-80

Πήγε στο Βέλγιο, "διέλυσε" τη Σαρλερουά (80-67) και έφυγε ο Ολυμπιακός.


Νίκησε με 80-67 στο Σπιρουντόμ, πέταξε την ομάδα του Μπότσι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση του ομίλου του, μετά την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και εν όψει της φάσης των «16». Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στην αποψινή αναμέτρηση, δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να τους κάνουν ζημιά, ιδίως χάρη στην εκπληκτική απόδοση του Μπουρούση αρχικά και στους Τεόντοσιτς και Σπανούλη στη συνέχεια.

Πλέον, στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, το μόνο που θέλουν είναι η νίκη (χωρίς συγκεκριμένη διαφορά πόντων) απέναντι στη Ρόμα -την επόμενη εβδομάδα, στο ΣΕΦ- και δίχως να τους νοιάζουν τα αποτελέσματα των διωκτών τους (σ.σ. Ρεάλ και Μάλαγα).

Τους. απογείωσε ο Μπουρούσης
Με τον Γιάννη Μπουρούση να έχει πολλά. κέφια και κανέναν αντίπαλο, οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν «σύξυλους» τους Βέλγους στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ο διεθνής σέντερ ήταν ασταμάτητος και με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση (3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα) έφτασε τους 15 πόντους (!) μέσα σε 8΄.42΄΄, ενώ έκανε πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα (3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο). Όλα αυτά όσο έμεινε στο παρκέ δηλαδή, καθώς μετά αποσύρθηκε στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Έτσι, έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 25-14.

Από τη στιγμή όμως, που ο ψηλός τους βγήκε εκτός παιχνιδιού, φάνηκαν οι όποιες αδυναμίες των Πειραιωτών. Σε συνδυασμό με τα διάφορα σχήματα που δοκίμασε ο Τζιοβάνι Μπότσι στην αντίπερα όχθη, η Σαρλερουά ανέβασε ταχύτητα και τους ανάγκασε να υποπέσουν σε λάθη και στα γνωστά σκαμπανεβάσματα τους. Ο Νεστέροβιτς, που είχε μπει στο παρκέ, βοήθησε επιθετικά, αλλά ήταν πολύ αργός στις επιστροφές του στην άμυνα και δε διευκόλυνε την εφαρμογή των συστημάτων του «Ντούντα».

Την ίδια ώρα, και παρά τις προσπάθειες του Σπανούλη, οι Χιλ και Μάλετ οδήγησαν την ομάδα τους στην ισοφάριση (29-29, 14΄.30΄΄) με επιμέρους σκορ 15-4. Ο «σοφός» έβαλε τις φωνές, η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και ξαναπήρε μια διαφορά στο σκορ (34-42 ημίχρονο).

Εμπειρία και. περιφέρεια
Στην επανάληψη, ο Μπουρούσης επέστρεψε και μαζί του οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν εύκολα στο +12 (39-51, 23΄), καθώς ο Ντανιέλ Σαντιάγκο δε μπορούσε να σταματήσει τον προσωπικό αντίπαλο του, αλλά ούτε και να βρει εύκολα διαδρόμους απέναντι του για να σκοράρει (σ.σ. το πρώτο του καλάθι του πέτυχε μετά από 9΄ αγώνα, στο 41-51). Μαζί με τον Έλληνα σέντερ, φόρα πήρε και ο Τεόντοσιτς στο γ΄ δεκάλεπτο (43-56, 25΄, 14π.).

Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ίβκοβιτς δεν είχαν πια εξαιρετική απόδοση -όπως στην πρώτη περίοδο- συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα, κυρίως χάρη στην συνεισφορά του Τεόντοσιτς στην επίθεση και του Χαλπερίν στην άμυνα. Μάλιστα, έφτασαν και το +15 (43-58, 25΄.30΄΄), αλλά η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση τους και τα 12 λάθη τους (με τόσα έκλεισαν την τρίτη περίοδο) έδιναν την ευκαιρία στους Βέλγους να πλησιάζουν με ατομικές προσπάθειες.

Παρόλα αυτά, η εμπειρία των φιλοξενουμένων και το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του δεν είχαν τον τρόπο να βρουν λύσεις απέναντι στο διαβασμένο Ολυμπιακό, έδιναν στον τελευταίο τη δυνατότητα να κρατά αποστάσεις ασφαλείας (50-61, γ΄ δεκ.) και να κάνουν και βήματα παραπάνω, όπως το να φτάνουν και στο +22 (58-80, η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα), με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον «Kill Bill».

Η Σαρλερουά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα του αντιπάλου της και στα πρώτα 5.30 λεπτά πέτυχε μόλις 4 πόντους. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι και το τελευταίο 1΄.30΄΄. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να τα έχουν παρατήσει, αλλά όταν οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν ταχύτητα πια, γνωρίζοντας πως η νίκη δεν τους ξέφευγε, οι πρώτοι βρήκαν ευκαιρία να «ροκανίσουν» λίγο τη διαφορά με τους Γκομίς και Μάλετ.
Τα δεκάλεπτα: 14-25, 34-42, 50-61, 67-80
Σαρλερουά (Μπότσι), Χιλ 13 (2), Γκομί 12 (2), Μπρόιλς 4, Χάμιλτον 4, Ράιτ 6, Γκριν 5 (1), Ριντιγκ 2, Μάλετ 16 (2), Μπεγκίν 1, Σαντιάγκο 4.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 18 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελι 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 16 (2), Χαλπερίν 7 (1), Λούκας. 



πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου