Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός – Τρίκαλα 3-2

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με αρκετό... καρδιοχτύπι των Τρικάλων στο ΟΑΚΑ, με σκορ 3-2 και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι Πράσινοι και πάλι με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, δυσκολεύτηκαν απέναντι στη μαχητική ομάδα του Γιώργου Βαζάκα. Νίνης (44’), Λέτο (45’) και Βύντρα (68’) τα γκολ του Παναθηναϊκού, για τα Τρίκαλα μείωσαν δις οι Κοντογουλίδης (45’+) και Κόρμπος (70’).

Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας θα έπρεπε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο, όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην παραγωγή τελικών προσπαθειών δεν τον... εγκατέλειψε. Αργοί και στατικοί οι Πράσινοι, η μπάλα έφτανε μπροστά στον Σισέ μόνο με αίτηση και τουλάχιστον το πρώτο 25λεπτο ήταν μια κόπια των προηγούμενων.

Ο Σισέ έβγαζε τον εκνευρισμό του, ο Λέτο προσπαθούσε από αριστερά να προκαλέσει ρήγματα και πέραν τούτου ουδέν. Τα Τρίκαλα με αμυντική τακτική κατάφερναν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που γρήγορα κατέφυγαν σε σέντρες και στημένες φάσεις για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Και ενώ το ημίχρονο πήγαινε... σβηστό στο 0-0, από το 43’ και μετά έγιναν τα πάντα. Τρία γκολ, πρώτα όμως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τα Τρίκαλα, στο 43’, με σουτ του Ρούσεφ πάνω στον Καρνέζη και στην κόντρα (44’), ο Νίνης με σουτ άνοιξε το σκορ. Αμέσως μετά, πριν οι Τρικαλινοί αντιδράσουν, ο Λέτο με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 (45’), όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ρούσεφ μπήκε από αριστερά, συνδυάστηκε με τον Τελκίνσκι και η μπάλα κατέληξε στον Κοντογουλίδη, που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει από την αρχή, να πετύχει το τρίτο γκολ και να «αναπνεύσει» καλύτερα, όμως δεν τα κατάφερε. Στο 54’ ο Λέτο δεν πρόλαβε και στο 55’ το σουτ του Καραγκούνη δεν κατέληξε στον στόχο, ωστόσο και τα Τρίκαλα δεν αμέλησαν την επιθετική τους δραστηριότητα. Στο 62’ η γυριστή κεφαλιά του Μπουμσόνγκ πέρασε άουτ.

Στο 68’ ο Βύντρα με κοντινή προβολή έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 70’ ο Κόρμπος εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-2. Διατηρώντας το ενδιαφέρον του αγώνα στα... ύψη και ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να μπορεί να «καθαρίσει» την... υπόθεση.

Και στα τελευταία λεπτά, τα Τρίκαλα δεν είχαν τίποτα να χάσουν και βγήκαν στην επίθεση για το 3-3. Στο 88’ ο Γκοβού με κεφαλιά έχασε την ευκαιρία για το 4-2 και ο Παναθηναϊκός, έστω και με αρκετό άγχος κράτησε την νίκη-πρόκριση. Αλλά από άποψης απόδοσης, πρέπει να διορθώσει πολλά, ή μάλλον τα πάντα στο παιχνίδι του...


Παναθηναϊκός – Τρίκαλα 3-2

44’ Νίνης, 45’ Λέτο, 68’ Βύντρα / 45’+1 Κοντογουλίδης, 70’ Κόρμπος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (41’ Χριστοδουλόπουλος), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77’ Γκοβού), Λέτο, Νίνης, Σισέ.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Τόλιος, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Κόρμπος, Χρήστου, Μπριλάκης, Τελκίνσκι (83’ Μπακομήτρος) Μίνγκας, Ρούσεφ (58’ Ριζογιάννης), Μανουσάκης, Κοντογουλίδης (79’ Μπαριέντος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου