Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Άρσεναλ - Τσέλσι 3-1

Με 3 γκολ από τους Σονγκ, Φάμπρεγκας και Γουόλκοτ μέσα σε ένα εκρηκτικό 10άλεπτο η Άρσεναλ νίκησε την Τσέλσι με 3-1 στο ντέρμπι του Λονδίνου και έμεινε στην 2η θέση μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι.Η Τσέλσι διανύει την χειρότερη περίοδο στην σύγχρονη ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία μένει χωρίς νίκη για 6ο σερί ματς, μετρώντας 3 ήττες και 3 ισοπαλίες σε αυτά.



Από την άλλη η Άρσεναλ έσπασε την αρνητική παράδοση κόντρα στην Τσέλσι, καθώς στα τελευταία 5 παιχνίδια μετρούσε μόνο ήττες από τους "μπλε".Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ διατηρήθηκε στην 2η θέση μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι, δύο βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μάλιστα έχει ένα ματς λιγότερο από την ομάδα του Λονδίνου και δύο λιγότερα από την συμπολίτισσά της.



Η Τσέλσι από την άλλη είναι στην 4η θέση, 4 βαθμούς μακριά από τις Άρσεναλ και Σίτι, ενώ απέχει 6 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και ένα ματς περισσότερο.



Το πρώτο ημίχρονο



Την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς έχασε για την Τσέλσι στο 8' ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, με τον Ιβοριανό να παίρνει την μπάλα από τον Φρανκ Λάμπαρντ, να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά άουτ, κοντά από το δεξί δοκάρι του Λούκας Φαμπιάνσκι.



Η Άρσεναλ από την άργησε έπρεπε να έρθει το 22' για να ανησυχήσει λίγο τον Πετρ Τσεχ, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας μπλόκαρε μετά το σουτ του Σαμίρ Νασρί μετά από εκτέλεση φάουλ με πάσα από τον Ρόμπιν φαν Πέρσι στον Γάλλο.



Το σουτ του Φαν Πέρσι στο 33' ήταν πολύ άστοχο, ενώ στο 40' ο Θίο Γουόλκοτ μπήκε στην περιοχή επικίνδυνα από δεξιά, προσπάθησε να κάνει την πάσα προς τα έξω, αλλά ο Τσεχ απέκρουσε σε κόρνερ.



Η πρώτη πραγματικά σπουδαία φάση για τους "κανονιέρηδες" δημιουργήθηκε στο 41' από την έμπνευση του Νασρί να πλασάρει ψηλοκρεμαστά έξω από την περιοχή και ο Τσεχ έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ, όμως στο 44' η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ.



Από την πάσα του Γουΐλσιρ από το ύψος του περιοχή η μπάλα μετά την "μονομαχία" Φάμπρεγκας με Λάμπαρντ έφτασε στον Αλέξ Σονγκ και ο Καμερουνέζος με κοντινό διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.



Το δεύτερο ημίχρονο



Στο 51' ο Σεσκ Φάμπρεγκας έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους και στο 53' ο Θίο Γουόλκοτ το 3-0, με τον έναν να κάνει ασίστ στον άλλο, έπειτα από τραγικά λάθη της άμυνας.



Συγκεκριμένα, στο 51' ο Φαν Πέρσι είχε την μπάλα στο κέντρο, ο Μικαέλ Εσιέν τον έκοψε άλλα έστειλε την μπάλα προς τα πίσω τροφοδοτώντας ιδανικά τον Γουόλκοτ, ο Άγγλος μπήκε μόνος στην περιοχή από δεξιά και όταν βγήκε ο Τσεχ έκανε την πάσα στον Φάμπρεγκας που πλάσαρε σε κενό τέρμα.



Στο 53' ο Τζον Τέρι έκανε από την άμυνα την κοντινή πάσα στον Φλοράν Μαλουντά, ο Γάλλος όμως "κοιμήθηκε" και ο Φάμπρεγκας του πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Γουόλκοτ και ο τελευταίος με ιδανικό διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0.



Η αντίδραση της Τσέλσι ήρθε στο 57' με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς να μειώνει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντιντιέ Ντρογκμπά.



Από το λάθος του Γκαέλ Κακουτά στο 69' λίγο έλειψε ο Νασρί να σκοράρει από κοντά, αλλά ο Τσεχ κατάφερε να αποκρούσει και εν συνεχεία να μπλοκάρει.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Σονγκ, Φάμπρεγκας (88' Ροζίτσκι), Γουίλσιρ, Νασρί, Γουόλκοτ (73' Ντιαμπί), Φαν Πέρσι (76' Σαμάκ).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Πάουλο Φερέιρα (61' Μποζίνγκουα), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Όμπι Μίκελ (46' Ραμίρες), Λάμπαρντ, Μαλουντά (56' Κακουτά), Καλού, Ντρογκμπά.









πηγή:www.sports24,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου