Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ 3-1

Καρδιοχτύπησε η Αρσεναλ μέχρι να νικήσει την Παρτιζάν με 3-1 και να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γήπεδο: "Έμιρέιτς"


Σκόρερ: 30΄ πεν Φαν Πέρσι, 73΄ Γουόλκοτ, 77΄ Νασρί - 52΄Κλέο

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Κάρτες: Κόκκινη: Σανιά. Κίτρινη: Κρίσταϊτς

Έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ο Θίο Γουόλκοτ για να γυρίσει ο τροχός, που για 70 λεπτά έμενε ακίνητος στο «Εμιρέιτς». Ο νεαρός Άγγλος σημείωσε το δεύτερο γκολ, που έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων και πήγε την καρδιά των οπαδών στην θέση της. Θα ήταν τέλος καλό, όλα καλά για την Άρσεναλ αν στο 88΄ δεν αντίκρυζε την κόκκινη κάρτα ο Σανιά για φάουλ στον Λαζέφσκι ο οποίος έβγαινε απέναντι στον Φαμπιάνσκι.

Αυτή τη φορά ο Βενγκέρ - με εξαίρεση τον τραυματία Φάμπρεγκας- έβαλε την καλή 11αδα του αφού περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών δεν υπήρχαν. Η ομάδα είχε 7 νέα πρόσωπα σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε στην Πορτογαλία από την Μπράγκα. Από τους βασικούς ξεκούρασε μόνο τον Κλισί. Στη θέση του ο Γάλλος κόουτς χρησιμοποίησε τον Γκιμπς ο οποίος όμως δεν έμελλε να μείνει για πολύ μέσα στο παιχνίδι αφού τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε στο 23΄ από τον Έμπουε.

Οι «κανονιέρηδες» μόνο . κανονιέρηδες δεν θύμιζαν στο α΄ ημίχρονο. Παγιδευμένοι στην άμυνα των Σέρβων απείλησαν ελάχιστα τον Στοίκοβιτς και
χρειάστηκαν ένα μάλλον πέναλτι για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 30΄ ο Γιοβάνοβιτς ανέτρεψε τον Φαν Πέρσι και ο Ολλανδός με δυνατό σουτ από τα 11 μέτρα έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ο ίδιος είχε αστοχήσει νωρίτερα (17΄) από πιο κοντινή απόσταση, ύστερα από προσπάθεια του Νασρί.

Ψυχρολουσία

Η Παρτιζάν, που δεν είχε τίποτα να χάσει, μπήκε στο β΄ ημίχρονο αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της και κατάφερε πολύ νωρίς να ισοφαρίσει με σουτ του Κλέο, κι αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σκιλασί (52΄). Το γκολ θα περίμενε κανείς να αφυπνίσει τους Λονδρέζους. Εκείνοι όμως συνέχιζαν τον ύπνο του δικαίου. Μάταια προσπαθούσαν και οι 60.000 οπαδοί τους να τους ξυπνήσουν με τις φωνές τους.

Τότε ο αγχωμένος ο Βενγκέρ έριξε στον αγώνα τον Γουόλκοτ αντί του αρνητικού Αρσάβιν και η κίνηση αυτή αποδείχτηκε ματ. Ο 20χρονος Άγγλος κέρδισε στο 70΄ φάουλ λίγο έξω από την γραμμή της περιοχής, το οποίο εκτέλεσε ο Φαν Πέρσι για να πραγματοποιήσει ο Στοίκοβιτς την απόκρουση του αγώνα. Ο Σέρβος γκολκίπερ δεν μπόρεσε ωστόσο να κάνει τίποτα στο 73΄ όταν ο Γουόλκοτ δέχτηκε το «δώρο» του Γιοβάνοβιτς και με βολέ σημείωσε το 2-1.

Αμέσως η Άρσεναλ έγινε η ομάδα με το γεμάτο αυτοματισμούς παιχνίδι με αποτέλεσμα γρήγορα να έρθει και το τρίτο γκολ. Το πέτυχε ο φορμαρισμένος Νασρί στο 77΄κι αφού πρώτα είχε ακινητοποιήσει την άμυνα με μια φανταστική προσποίηση.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Γκιμπς (23΄Έμπουε), Κοσιενλί, Σκιλασί, Ντενίλσον, Σονγκ, Αρσάβιν ( 67΄ Γουόλκοτ), Νασρί,Φαν Πέρσι, Σαμάκ (76΄Μπέντνερ)
 ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Αλεξάνταρ. Στανόγιεβιτς): Στοίκοβιτς, Κρίσταϊτς, Σάβιτς, Γιοβάνοβιτς, Λαζέφκσι, Κλέο, Μπάμποβιτς (81΄Νταβίντοβ),Ίλιτς, Μορέιρα, Πέτροβιτς, Μέντο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου