Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1

Το "μαρτύριο" του Παναθηναϊκού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έλαβε τέλος στην Κοπεγχάγη. 
Με την αποψινή ήττα 3-1 από την πρωταθλήτρια Δανίας οι "πράσινοι" αποχαιρέτησαν την Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο που την είχαν καλημερίσει τον Σεπτέμβριο στη Βαρκελόνη. Με σκυμμένο κεφάλι...

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε ζητήσει από τους παίκτες να αγωνιστούν για την τιμή και το γόητρο του Παναθηναϊκού. Εύκολο είναι το λες, το δύσκολο είναι να το κάνεις. Κι αυτό αποδείχτηκε στο χορτάρι του "Πάρκεν" απέναντι στην σκληροτράχηλη Κοπεγχάγη, η οποία είχε την ευκαιρία να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" της διοργάνωσης και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε γι άλλη μια φορά τα ατομικά λάθη των παικτών του και ολοκλήρωσε την χειρότερη σεζόν του στο Τσάμπιονς Λιγκ με βαριά ήττα. Κρίμα για τους οπαδούς του οι οποίοι δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν σκεπάζοντας τις φωνές των χιλιάδων Δανών στις παγωμένες εξέδρες. Πως αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε 3 χρόνια (τέτοια εποχή ήταν που το τριφύλλι είχε κερδίσει 1-0 στο ίδιο γήπεδο).

Ο Γιώργος Καραγκούνης περίμενε πως και πως να πραγματοποιήσει την 100η εμφάνιση του στα Κύπελλα Ευρώπης αλλά ο Φερέιρα τον κράτησε στον πάγκο. Ακόμη και μετά το 3-0 προτίμησε να σπαταλήσει την 3η αλλαγή του βάζοντας τον Πετρόπουλο στο παιχνίδι αντί για τον 33χρονο μέσο.

Στο κυνήγι της πολυπόθητης νίκης ο Σολμπάκεν "κατέβασε" την καλύτερη 11αδα του. Τον αναντικατάστατο Βίνλαντ κάτω από τα δοκάρια, τους πανύψηλους Άντονσον, Γιόργκενσεν στο κέντρο της άμυνας, τους επιθετικογενείς μπακ Πόσπεχ και Βέντ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στα χαφ, τα "μηχανάκια" Κλαουντεμίρ, Κβιστ, τους Μπολάνιος, Βίνγκαρντ στις πτέρυγες, τον Ν΄ Ντόι στην κορυφή της επίθεσης και ελεύθερο σκοπευτή τον Γκρόνκιερ.

Γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα απαιτούσε πολύ τρέξιμο ο Φερέιρα έβαλε 4 καινούργια πρόσωπα στην 11αδα (Βύντρα, Γκαρσία, Σιμάο, Μαρίνος). Στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Βύντρα, οι άλλοι (Τζόρβας, Μπουμπσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος διατήρησαν τις θέσεις τους. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον Σιμάο δίπλα στον Ζιλμπέρτο, τον Γκαρσία πίσω από τον Σισέ και στις πτέρυγες, δεξιά τον Μαρίνο, αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός πήγε να αιφνιδιαστεί στο 1΄ καθώς ο Ν΄Ντόι στο τσακ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε σουτ του Βίνγκαρντ. Αφού γλυτωσε αυτό το γκολ οργανώθηκε στην άμυνα και για ένα 20λεπτο κράτησε σχετικά εύκολα τους Δανούς μακριά από το τέρμα του. Στο 25΄ μάλιστα εκδήλωσε την πρώτη του σοβαρή επίθεση, η οποία όμως κατέληξε σε γκολ της Κοπεγχάγης!

Ο Μαρίνος τρύπησε την άμυνα και έβγαλε "ξυραφιά" στο σημείο του πέναλτι αλλά ο Σισέ ήταν ένα βήμα πίσω και η ευκαιρία πήγε στράφι. Σα να μην έφτανε αυτό, η Κοπεγχάγη βγήκε γρήγορα στην κόντρα και βρίσκοντας την άμυνα των πράσινων ανοιχτή, σκόραρε με τον Βίνγκαρντ (26΄). Αυτό ήταν το 6ο γκολ σε 24 ευρωπαϊκά ματς για τον νεαρό χαφ, ο οποίος είχε πληγώσει τον Παναθηναϊκό και στην Αθήνα.

Πατώντας πάνω σε αυτό το γκολ η Κοπεγχάγη ανέβασε το ποσοστό κυριαρχίας της σε 64% και απείλησε τον Τζόρβα άλλες δυο φορές με τους Κλαουντεμίρ (31΄) και Γκρόνκιερ (32΄). Στον Παναθηναϊκό μια ευκαιρία έπεσε από τον...ουρανό στην εκπνοή του ημιχρόνου από λάθος του τερματοφύλακα αλλά πρώτα ο Μαρίνος και μετά ο Γκαρσία την σπατάλησαν.

Με το ξεκίνημα του β΄ 45λεπτου ο Φερέιρα προχώρησε σε δυο αλλαγές. Μέσα οι Λέτο, Νίνης, έξω οι Χριστοδουλόπουλος, Ζιλμπέρτο. Ο στόχος προφανής. Να γίνει πιο επιθετική η ομάδα. Κι έγινε αμέσως, καθώς ο Μαρίνος με το "καλημέρα" άγγιξε το γκολ αλλά ο Βίνλαντ του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όλα τέλειωσαν για τον Παναθηναϊκό. Ο Γκρόνκιερ βρήκε ...χαλαρούς τους Καντέ, Σπυρόποπουλο. Ντρίμπλαρε τον πρώτο και ο δεύτερος τον ξάπλωσε στο έδαφος. Το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο παθών. Στη συνέχεια το "Πάρκεν" έγινε... κατηφορικό για τους "πράσινους", που ανά πάσα στιγμή κινδύνευαν με παραβίαση της εστίας τους.

Την απέφυγαν στο 55΄ καθώς το σουτ του Πόσπεχ έφυγε άουτ αλλά κυρίως στο 56΄ όταν μετά από λανθασμένη συννενόηση των Μπουμπσόνγκ, Τζόρβα ο Ν΄ Ντόι πήγε να πετύχει ένα γκολ παρόμοιο με εκείνο που είχε πετύχει στην Αθήνα αλλά αυτή τη φορά προδόθηκε από το δοκάρι. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Δανοί είχαν κορεστεί, ήρθε ο Σισέ στο 73΄ υπό την πίεση του Άντονσον να σημειώσει το 3-0.

Το γκολ που πέτυχε ο Καντέ στις καθυστερήσεις,μόλις το 2ο στη φάση των ομίλων για τον Παναθηναϊκό, ήταν αυτό που λέει ο λαός, "παρηγοριά στον άρρωστο"...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φλόριαν Μέιερ (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χόλγκερ Χένσελ, Σένκε Γκλίντεμαν (Γερμανία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Μπάμπακ Ραφάτι, Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Πάρκεν Στάντιον»
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεκ, Κλάουντεμιρ, Κβιστ, Γκρόνκγιερ (87' Ζοχορά), Εντόι (81' Σάντιν), Άντονσον (77' Οτενσεν), Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος
Στον πάγκο: Κρίστενσεν, Λάρσον, Κρίστενσεν, Ντιλέινι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο (46' Νίνης), Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο), Γκαρσία (75' Πετρόπουλος), Μαρίνος, Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Πλεσί, Καραγκούνης



πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου