Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ.-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν μέτρια κόντρα στον ΠΑΣ και προηγήθηκε με ένα τραγικό λάθος των φιλοξενούμενων, αλλά έστω κι έτσι πήρε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 2-1, ρεφάροντας τόσο την ήττα στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα, όσο και τον οδυνηρό αποκλεισμό από την ίδια ομάδα στην ίδια διοργάνωση σχεδόν έναν χρόνο πριν.
Η εκκίνηση του αγώνα ήταν ιδανική για τους γηπεδούχους, αφού χωρίς να ιδρώσουν πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Βάντερσον στην προσπάθεια του να γυρίσει τη μπάλα προς τον Σικαλιά τον άφησε... ξεκρέμαστο, αφού η πορεία και η δύναμη της πάσας του ήταν τέτοια που οδήγησαν τον έμπειρο τερματοφύλακα σε τραγικό λάθος. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και μόλις στο 2΄ ο ΠΑΟΚ προηγείτο με 1-0.

Αυτό που προβλημάτισε, όμως, πάλι ήταν οι τραυματισμοί της ομάδας. Ο Μπουσαϊντί αποχώρησε μόλις στο 18΄ και σε κάθε φάση που κάποιος παίκτης του δικεφάλου βρισκόταν στο έδαφος, στον πάγκο επικρατούσε ανησυχία.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν μέτρια, δεν υπήρχε όρεξη και κίνηση χωρίς τη μπάλα με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα οι παίκτες του Ντεμόλ κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου. Είχαν και τις ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί Κοντρέρας και Τσιρίλο έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε πολύ καλή περίοδο. Ο Χιλιανός, μάλιστα, ανέβαινε συχνά ψηλά και πρόσφερε κάποιες στιγμές... διασκέδασης στο κοινό χάρη στην πολύ καλή τεχνική του.

Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ μετά από μία πολύ καλή εναλλαγή της μπάλας από Φωτάκη και Σαλπιγγίδη, με τον Αθανασιάδη να ολοκληρώνει τη φάση και να κάνει το 2-0. Παρόλα αυτά, το εισιτήριο της πρόκρισης δεν είχε ακόμα σφραγιστεί, αφού είχε αντίθετη γνώμη ο Μπακαγιόκο που στο 53΄ μείωσε σε 2-1 και ξαναέβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι. Ήταν μία πολύ καλή προσωπική ενέργεια από τον Ιβοριανό φορ που ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό πλασέ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση και να οδηγήσουν το ματς σε επαναληπτικό. Ο Ντε Βιντσέντι όμως στο 69΄ και ο Μπακαγιόκο στο 61΄ και το 84΄ δεν ήταν τυχεροί και ψύχραιμοι στην τελική τους ενέργεια. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, μάλιστα, άρχισε να γκρινιάζει στα τελευταία λεπτά βλέποντας τους παίκτες της ομάδας του όχι μόνο να μην “καθαρίζουν” την πρόκριση αλλά και να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή που έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βγάλουν αντεπίθεση.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
2΄αυτ. Βάντερσον, 42΄ Αθανασιάδης – 53΄ Μπακαγιόκο

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18΄ Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46΄ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (61΄ Τζάνης), Κειτά, Ντε Βιντσέντι (72΄ Ανδράλας), Κυριάκος (72΄ Βαγγελής), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο








πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου