Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΟΚ 2-1

Σύμφωνα με τον Όμηρο οι Φαίακες φημίζονταν για τη φιλοξενία τους. Οι “απόγονοι” τους, όμως, ήταν φιλόξενοι μόνο εκτός αγωνιστικού χώρου! Μέσα από τις τέσσερις βασικές γραμμές οι παίκτες του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν... σεβάστηκαν τον ΠΑΟΚ και τον νίκησαν με 2-1 σε ένα ματς που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ, κόντρα σε μία ομάδα που δεν... ταξίδεψε ποτέ στην Κέρκυρα. Δοκάρι στο 84΄ είχε ο Κριστιάνο.“Μαγικό” ξεκίνημα των γηπεδούχων που προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ είχαν δυο-τρεις ακόμα ευκαιρίες για να πετύχουν και το 2-0. Ο Μπάντοβιτς είχε στήσει λίγο “περίεργα” την ομάδα του, αφού λόγω κάποιων απουσιών έβαλε τον Επστάιν ως αριστερό μπακ, τον Παρασκευαΐδη μπροστά από την αμυντική τετράδα, τους Στολτίδη και Μακρή μπροστά του και με αρκετή διάθεση να βγουν μπροστά, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελούταν από τους Καλαντζή, Ιωάννου (στα άκρα) και Τσίγκα.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε δύο αμυντικογενή μπακ (Σνάουτσνερ και Σαβίνι) και αυτό δεν βοήθησε καθόλου στην ανάπτυξη της ομάδας, ενώ η μπάλα σπάνια έφτανε στον Αθανασιάδη. Αυτό που “πιστώνεται” όμως στον νεαρό επιθετικό είναι πως στη μόνη φορά που πέρασε η μπάλα σε αυτόν στο πρώτο ημίχρονο, στο 45΄, δεν έχασε την ευκαιρία και σκόραρε. Νωρίτερα, μόνο ο Γκαρσία απείλησε τον Κωνσταντόπουλο με διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά, αλλά η μπάλα παρόλο που πήρε καλή πορεία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του έμπειρου τερματοφύλακα.

Ο Χάβος, μην έχοντας να κάνει κάτι άλλο ρίσκαρε (ίσως η πρώτη φορά που το έκανε αυτό φέτος) αρκετά με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις βάζοντας στο ματς τους Λίνο και Σαλπιγγίδη και αργότερα και τον Κριστιάνο. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς πιο επιθετικός, αλλά του χάλασε τα σχέδια ο Στολτίδης που στο 49΄ έκανε το 2-1 από στημένη φάση.

Ακολούθησε μία γνώριμη εικόνα του δικεφάλου φέτος, αφού ναι μεν οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν ψηλά αλλά ταυτόχρονα υπήρχαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία με τους Μακρή και Καλαντζή να φεύγουν στον κενό χώρο. Δεν ήταν λίγες οι φορές, λοιπόν, που αντί για την ισοφάριση, οι Φαίακες έβγαλαν πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις και έφτασαν κοντά στο 3-1.

Ωστόσο, λίγο έλειψε οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν το όσκαρ... αποτελεσματικότητας, αλλά το πολύ καλό σουτ του Κριστιάνο στο 84΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν δικαιούνταν ούτε βαθμό στην Κέρκυρα.


ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΟΚ 2-1
6΄ Ιωάννου, 49΄ Στολτίδης – 45΄ Αθανασιάδης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Επστάιν, Παρασκευαΐδης, Μακρής, Στολτίδης, Η. Ιωάννου (79΄ Δ. Ιωάννου), Καλαντζής (63΄ Γιάντσης), Τσίγκας

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι (46΄ Λίνο), Μπαλάφας (46΄ Σαλπιγγίδης), Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Ελ Ζαρ (64΄ Κριστιάνο), Αθανασιάδης

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες κάρτες: Παρασκευαΐδης – Βιεϊρίνια, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κοντρέρας
Κόκκινες: -









πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου