Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-2

Έφταναν μερικά δευτερόλεπτα για να μιλήσει ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης, να πικράνει τους οπαδούς της Λάρισας και να χαλάσει την γιορτή των «βυσσινί» για την πρεμιέρα στο νέο γήπεδο. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε στον αγωνιστικό στο 72΄ και σε αυτό το λεπτό σκόραρε για το τελικό 2-1 υπέρ του «δικεφάλου». Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από 3 ματς, ενώ η Λάρισα πλέον αποκτά σημαντικό πρόβλημα μετά την νέα απώλεια βαθμών στην έδρα της.

Ο υπηρεσιακός Κώστας Κατσάρας ξεκίνησε με τριάδα στο κέντρο τους Ρομέου, Ιγκλέσιας και λίγο πιο μπροστά τον Κανόμπιο, ενώ στην επίθεση Σίμιτς, Κουζέν και Μπλάζεκ εναλλάσσονταν στις τρεις θέσεις. Ο Μάκης Χάβος κράτησε τον Ζουέλα στο δεξί άκρο της άμυνας, μπροστά του έστειλε τον Βιεϊρίνια για να πάρει θέση αριστερά στα χαφ ο Κριστιάνο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά με τον Κοντρέρας να λειτουργεί με ένστικτο επιθετικού και αφού έπαιξε το 1-2 με τον Βιεϊρίνια πλάσαρε με άνεση στράικερ τον Αμπάρη για να πετύχει το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο της Λάρισας. Αυτό το τέρμα ξύπνησε την Λάρισα που σιγά σιγά πήρε την κυκλοφορία και με την βοήθεια του Χαλκιά ανέκτησε την ψυχολογία.

Στο 18΄ ο πορτιέρε του «δικεφάλου» απομάκρυνε τέλεια πάνω στον Κουζέν και αυτός δέχθηκε το δώρο του ταλαίπωρου Χαλκιά και εκτέλεσε για το 1-1. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η παράσταση είχε πρωταγωνιστή τον Μπλάζεκ που ξεβόλεψε αρκετά τον Σακελλαρίου. Ο μπακ του ΠΑΟΚ ακόμα ψάχνει τον παίκτη της ΑΕΛ που το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ. Για χάιλαιτ η φάση της σύγκρουσης του διαιτητή Σιδηρόπουλου με τον Σίμιτς.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε προβληματικά και στην επανάληψη και ο Χάβος σήκωσε τον Μπουσαϊντί για την πρώτη διορθωτική κίνηση. Ωστόσο ο Ίβιτς την ίδια ώρα δεν μπορούσε να συνεχίσει και τελικά τα πλάνα άλλαξαν και στην θέση του Σέρβου πέρασε ο Φιλομένο. Στην συνέχεια έγινε και η αλλαγή του Μπουσαϊντί με τον Χάβο να ζητάει από τους παίκτες τους να βγουν επιτέλους από το καβούκι τους.

Για τα τελευταία 20 λεπτά ο Κατσάρας άλλαξε τους δύο από τους τρεις μπροστινούς, ώστε να δώσει πνοή. Ο Μετίν με τον Μακίνουα πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Χάβος ολοκλήρωσε με τον Αθανασιάδη αντί του Σαλπιγγίδη που δεν φάνηκε. Ο προπονητής του «δικεφάλου» δικαιώθηκε ευθύς αμέσως, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Κλάους Αθανασιάδης σκόραρε.



Ο Κριστιάνο του έβγαλε εξαιρετική μπαλιά και ο νεαρός επιθετικός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την στιγμή που μπήκε έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς και τους παίκτες της Λαρισας να διαμαρτύρονται στον Σιδηρόπουλο για κάποιες φάσεις που ζήτησαν πέναλτι, όμως δεν φαίνεται να έχουν δίκιο.

Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-2
(18΄ Κουζέν - 11΄ Κοντρέρας, 72΄ Αθανασιάδης)

ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βελάσκο, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Κανόμπιο, Μπλάζεκ (84΄ Βούζας), Σίμιτς (69΄ Μετίν), Κουζέν (70΄ Μακίνουα)
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σακελλαρίου (61΄ Μπουσαϊντί), Ζουέλα, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς (60΄ Φιλομένο), Κριστιάνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (72΄ Αθανασιάδης)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: Κολοβέτσιος, Βιτόλο






πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου