Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1

Για έκτη συνεχόμενη σεζόν, ο Εργοτέλης έφυγε χωρίς να ηττηθεί από το "Καυτανζόγλειο", καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή.Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο (το πρώτο για τον Εργοτέλη, το δεύτερο για τον Ηρακλή), πέτυχαν από ένα τέρμα και τελικά μοιράστηκαν βαθμούς.Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να δούμε καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Τόσο ο Ηρακλής, όσο και ο Εργοτέλης έψαχναν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και έτσι το θέαμα που είδαμε ήταν μετριότατο.
Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και δεν άργησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.
Η επικίνδυνη σέντρα του Λεάλ στο 8' όπου έδιωξε ο Ελευθερόπουλος, αλλά και η κεφαλιά του Μπούντιμιρ από το σημείο του πέναλτι στο 15' που κατέληξε άουτ, ήταν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού στο 18' και στο 19' οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν κι άλλους κινδύνους μπροστά από την αντίπαλη εστία, όμως καμία απ' αυτές δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα, οι παίκτες του "Γηραιού" φάνηκαν να αφυπνίζονται και έχασαν την πρώτη του καλή στιγμή. Στο 24' ο Σολτάνι έδωσε ωραία στον Μάρα, που από την μεγάλη περιοχή έκανε απευθείας το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Έξι λεπτά αργότερα (30') ο Σολτάνι πήρε τον ρόλο του εκτελεστή, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ, κάτι που συνέβη και με το σουτ του Αραμπατζή στο 32'.Ήταν γεγονός πάντως, πως οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι σαν ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσαν πιο εύκολα ευκαιρίες. Κάπως έτσι ήρθε και το 1-0 στο 39ο λεπτό.
Ο Μπούντιμιρ με ωραίο τακουνάκι έδωσε στον Λεάλ, εκείνος σέντραρε από τα δεξιά, ο Ελευθερόπουλος με τον Χοσέμι μπερδεύτηκαν και ο Ρομάνο πετάχτηκε και σε άδεια εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ.Οι "κυανόλευκοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 41' έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Σολτάνι έδωσε στον Σίσιτς, εκείνος μπήκε στην μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του από αριστερή πλάγια θέση, πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους, που βρήκε τους παίκτες του Εργοτέλη να έχουν δίκαια το προβάδισμα.Στην επανάληψη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να αλλάξει την επιθετική εικόνα της ομάδας του και έβαλε τον Βέλλιο στην θέση του Παπαστεριανού. Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να μην έκανε από τα πρώτα λεπτά αισθητή την παρουσία του, όμως η ισοφάριση ήρθε για τον Ηρακλή.
Ο Λίμα εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Δασκαλάκη και έφερε το ματς στα ίσα.Στην συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε αισθητά, το θέαμα ήταν σαφώς καλύτερο, έστω κι αν δεν είδαμε πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.
Το ματς είχε ισορροπήσει για τα καλά, με τον Ηρακλή να έχει ανεβασμένο ηθικό μετά την ισοφάριση και τον Εργοτέλη να μην τα παρατά και όποτε βρίσκει ευκαιρία να απειλή τον Ελευθερόπουλο.
Στο 61' ένα δυνατό σουτ του Λίμα πέρασε άουτ, ενώ στο 72' ένα γυριστό σουτ του Μπούντιμιρ μέσα από την περιοχή, είχε την ίδια κατάληξη.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του αγώνα, αφού παρά τις προσπάθειες του Ηρακλή στα τελευταία λεπτά, ούτε το σουτ του Σίσιτς στο 84', ούτε το λάθος του Χίμπλινγκερ στο 86' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου