Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ.-ΜΠΡΙΖ 1-1

Με σουτ-κεραυνό του Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ πήγε να "κάψει' την Μπριζ αλλά στο τέλος κάηκε ο ίδιος (1-1) στην κατάμεστη Τούμπα. Πλέον η πρόκρισή του στους "32" του Europa League περνάει από το Ζάγκρεμπ.
Η Μπριζ δεν είχε νικήσει ποτέ στην Ελλάδα και με τα προβλήματα που τη μαστίζουν αυτή την εποχή θα επρόκειτο για θαύμα αν τα κατάφερνε στην 4η επίσκεψή της. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε σπουδαία μπάλα. Έπαιξε μόνο για το αποτέλεσμα και από τη στιγμή που το κατέκτησε σχετικά νωρίς, "άραξε" και το πλήρωσε στο τέλος αφού ισοφαρίστηκε στο 89' .


Το παιχνίδι είχε λίγες φάσεις και ακόμη λιγότερες συγκινήσεις. Δίχως αμφιβολία οι μεγαλύτερες καταγράφηκαν στο 25΄, λεπτό στο οποίο ο Βιεϊρίνια σημείωσε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, με ένα σουτ που έγινε ακόμη πιο δυνατό από τον αέρα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ και στο 89΄, λεπτό στο οποίο ο Σέκοβιτς ισοφάρισε και πάγωσε την Τούμπα.

Η επιστροφή του Ίβιτς πρόσθεσε ένα ακόμη όπλο στο "οπλοστάσιο" του Μάκη Χάβου. Ο Σέρβος πήρε τον γνωστό ρόλο του πίσω από τον φορ που ήταν ο Σαλπιγγίδης, έχοντας αριστερά τον Βιεϊρίνια και δεξιά τον Φωτάκη. Ο Χάβος κάλυψε τα κενά στα άκρα της άμυνας με τους Ζουέλα (δεξιά), Σακελλαρίου (αριστερά). Έχοντας βασικές απουσίες, με μεγαλύτερη του Βάργκας, πρώτου σκόρερ της ομάδας, ο Ολλανδός Κόστερ επιστράτευσε αρκετές " ρεζέρβες" στην 11αδα της Μπρυζ. "Φως φανάρι" ότι δεν καιγόταν για να πάρει αποτέλεσμα...

Παρά την ώθηση από τον κόσμο και τον αέρα, που φυσούσε υπέρ του στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα. Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να κατεβάσει παίκτες στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Σαλπιγγίδης να είναι απομονωμένος μπροστά, γεγονός που έκανε τη ζωή των Βέλγων πολύ εύκολη. Έτσι κύλησε ο χρόνος μέχρι το 25΄, που κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βιεϊρίνια με έναν κεραυνό από 25 μέτρα έβαλε τον "Δικέφαλο" μπροστά στο σκορ.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά με εξαίρεση ένα-δυο φάουλ που κέρδισαν γύρω από την περιοχή του Κρέσιτς δεν δημιούργησαν κινδύνους για το τέρμα του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνέχισε να παίζει παθητικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον τώρα είχε πετύχει τον στόχο του, που ήταν να προηγηθεί.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αισθητά. Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να ρισκάρει ενώ η Μπριζ δεν μπορούσε. Στο 60' ο Κόστερ έριξε στον αγώνα τους Ντιράρ και Νταλμά, μήπως και αλλάξει την μοίρα του. Η ελληνική ομάδα ωστόσο ήταν αυτή, που άγγιξε το γκολ στο 63΄ με τον Σαλπιγγίδη, τον οποίο έβγαλε σε θέση βολής ο εξαιρετικός (και στις προωθήσεις του) Ζουέλα.

Η Μπριζ, όσο ήταν ζωντανή, είχε ελπίδες να πάρει μερτικό από το ματς. Και θα το έπαιρνε αν η κεφαλιά του Σέποβιτς στο 67΄ δεν έβρισκε σε ετοιμότητα τον Κρέσιτς. Ο Χάβος, βλέποντας ότι ο Ίβιτς είχε ξεμείνει από δυνάμεις, τον απέσυρε στο τελευταίο 20λεπτο. Τον ρόλο του Σέρβου πήρε ο Φωτάκης και την θέση του Έλληνα χαφ στα δεξιά, ο νεοεισελθών Ελ Ζαρ. Ο Φωτάκης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα όταν στο 86΄ απέτυχε να νικήσει τον Στάιν στο τετ α τετ.

Και στο 89΄ ο Σέκοβις με κεφαλιά έκανε τη ζημιά στην ελληνική ομάδα, τιμωρώντας την για τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που επέδειξε στο φινάλε.

Διαιτητής: Μαρκ Κόρντνεϊ (Β. Ιρλανδία) 
Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος):
 Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72' Ελ Ζάαρ), Σακελλαρίου, Ζουέλα 
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Φιλομένο

Μπριζ (Άντρι Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (71' Οτζίτζα), Ντονκ, Βαν Γκίζεχεμ, Βαν Ντερ Χέιντεν, Μπλοντέλ, Σιμάες, Στσέποβιτς, Γκέραερτς, Πέρισιτς (62' Νταλμά), Ακπάλα (62' Ντιράρ). 
Στον πάγκο: Ντε Βλίγκερ, Χόφκενς, Νταλμά, Ντιράρ, Καμοτζάτο, Κουεμάχα.



πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου