Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη σε τέρμα του Πάρκ (41') νίκησε 1-0 την Αρσεναλ, περνώντας εκείνη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.


Μάλιστα η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο από εκείνη του Αρσέν Βενγκέρ ενώ πια προπορεύεται με δύο βαθμούς διαφορά από τους «κανονιέρηδες».

Αφού πέρασαν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, το παιχνίδι απέκτησε το συνηθισμένο γρήγορα ρυθμό που συναντά κανείς σε αγώνα αγγλικού πρωταθλήματος. Ωστόσο για αρκετή ώρα έλειπαν οι φάσεις.

Στο 22ο λεπτό ήρθε η πρώτη, η οποία ήταν και πολύ καλή. Η Γιουνάιτεντ, που καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους είχε την κατοχή της μπάλας, δοκίμασε για πρώτη φορά στο σημείο εκείνο τις αντοχές του Στσέζνι. Ο Φλέτσερ έκανε σέντρα, ο Σκιλασί έδιωξε λανθασμένα και ο Νάνι έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι και οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» έμειναν με το «αχ».

Ένα «αχ» που έγινε... goaaaaal, 19 λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο 41', ο Νάνι έκανε σέντρα από δεξιά ο Παρκ έπιασε μια περίεργη κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που πήγαν έχοντας κεφάλι στο σκορ, στα αποδυτήρια.

Ο... γρήγορος ρυθμός έγινε ακόμα πιο γρήγορος στην επανάληψη. Από το 54ο λεπτό οι ευκαιρίες άρχισαν να γίνονται απανωτές. Πρώτα ο Στσέζνι εξουδετέρωσε το σουτ του Αντερσον ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φαν ντερ Σαάρ να αναλάβει δράση, λέγοντας «όχι» στο Νασρί.

Στο 59', οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0. Ο Νάνι, έπειτα από ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Στσέζνι.

Και αν η ευκαιρία που έχασε ο Πορτογάλος ήταν τεράστια, το πέναλτι που απώλεσε ο Ρούνεϊ στο 75' ήταν... μοναδική για να «κλειδώσει» η Γιουνάιτεντ το παιχνίδι.

Παρά την ψυχρολουσία πάντως οι «κόκκινοι» διάβολοι» κράτησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν στο φινάλε μια σπουδαία επιτυχία.


Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ 
Γήπεδο: «Όλντ Τράφορντ»


Μαντσεστερ Γιουν. (Σερ Άλεξ Φέρκιουσον):
 Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ράφαελ, Άντερσον (85' Γκίγκς), Κάρικ, Παρκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Νάνι. 
Στον πάγκο οι: Κούστσακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Μπερμπάτοφ, Ερνάντες, Ομπερτάν. 

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Κοτσιελνί, Σκιλασί, Κλισί, Ροσίτσκι (64' Φάμπρεγκας), Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ (64' Φαν Πέρσι), Αρσάβιν (77' Γουόλκοτ), Σαμάκ. 
Στον πάγκο οι: Φαμπιάνσκι, Τζουρού, Ντενίλσον, Μπέντνερ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου