Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

Πανέτοιμος εν όψει Ντιναμό Ζάγκρεμπ έδειξε πως είναι ο ΠΑΟΚ! Ο δικέφαλος του βορρά ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Ηρακλή με 1-0 χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Βιεϊρίνια στο 11ο λεπτό. Ένα εξαιρετικό 20λεπτο ήταν αρκετό για τους παίκτες του Χάβου να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να μειώσουν -έστω και προσωρινά- στους 7 την απόσταση από την κορυφή. Τραυματίας αποχώρησε ο Σακελλαρίου, πήρε χρόνο ο Σαβίνι.Οι παίκτες του Χάβου μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και άσκησαν από τα πρώτα λεπτά ασφυκτική πίεση στην άμυνα του Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι ανάγκαζαν τους “κυανόλευκους” σε λάθη και με γρήγορες πάσες έφταναν ως την περιοχή του Ελευθερόπουλου. Αρκετά απειλητικοί ήταν στα πρώτα λεπτά οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και ήταν ιδιαίτερα κινητικός, είχε και μία μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ) και... Τσιρίλο. Ο Ιταλός, μάλιστα, δικαιούταν ένα γκολ.
Ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς το σκορ και να κατεβάσει ρυθμούς εν όψει και του δύσκολου αγώνα στην Κροατία. Κάτι που δεν συνέβη αμέσως, αφού μέχρι το 20΄ ο Ηρακλής δεν κατάφερε να περάσει... τη σέντρα, ενώ σίγουρα δεν ήταν και εντολή από τον πάγκο. Ο δικέφαλος, σίγουρα, αδικούταν από το σκορ (θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 2-0) και ο Χαλκιάς ήταν... θεατής στο ματς. Ο “γηραιός” είχε απλά ένα δίλεπτο στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου όπου οι παίκτες του Ουζουνίδη γύριζαν υπομονετικά τη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν μπήκαν ποτέ μέσα σε αυτή.

Ο Γιάκομπ, για να όποιον έχει σχετική περιέργεια, αν και σίγουρα θα έχει ρίξει μια ματιά στην ταυτότητα του αγώνα, δέχτηκε για ακόμα ένα παιχνίδι κίτρινη κάρτα (η 9η στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε το περσινό του ρεκόρ! http://www.sportnet.gr/report.php?id=245511) για χτύπημα στον Χαλκιά, σε μία έξοδο του τελευταίου.

Ο Ουζουνίδης, πάντως, το πάλεψε από τον πάγκο, έκανε αρκετές εσωτερικές αλλαγές, “πειράζοντας” τους Σίσιτς, Σολτάνι, αλλά δεν απέδιδε τίποτα και τελικά έβαλε και τον Παπαστεριανό στο ημίχρονο, αφού ο νεαρός μέσος “πατάει” περιοχή σε αντίθεση με τον Καρλίνιος. Έτσι, όμως, έπεσε όλο το βάρος της αμυντικής λειτουργίας στον Πίτου Γκαρσία και υπήρχε πολύς χώρος για τους γηπεδούχους να βγάλουν αντεπιθέσεις.

Ωστόσο, οι παίκτες του Χάβου, μάλλον ασυναίσθητα οπισθοχώρησαν και περιορίστηκαν σε έναν πιο αμυντικό ρόλο και λίγο έλειψε ο Λίμα να πετύχει γκολ-καρμπόν με αυτό που σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική με εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε στο “παραθυράκι” του. Σακελλαρίου και Τσιρίλο έδειξαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και πήρε χρόνο συμμετοχής ο Σαβίνι.

Ο χρόνος περνούσε, το γκολ της ισοφάρισης για τον Ηρακλή δεν ερχόταν (ούτε καν ευκαιρία δεν έκανε ο “γηραιός” πλην από αυτή του Λίμα) και η κούραση μαζί με μία... τζούρα απογοήτευσης έκανε την εμφάνιση της με αποτέλεσμα, το παιχνίδι να φαίνεται να “κλειδώνει” στο 1-0. Ο Ουζουνίδης ρίσκαρε κι άλλο, 4-2-4 στο τελευταίο τέταρτο, έβαλε και τον Βέλλιο στη θέση του Λίμα (έβγαλε αριστερό μπακ και έβαλε επιθετικό) στο 84΄, αλλά ο Χαλκιάς παρακολουθούσε το ματς από την... καλύτερη θέση!


ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
10΄ Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Κοντρέρας, Σακελλαρίου (67΄ Σαβίνι), Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Σαλπιγγίδης (86΄ Φιλόμενο), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (80΄ Κριστιάνο), Αθανασιάδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Λίμα (84΄ Βέλλιος), Καρλίνιος (46΄ Παπαστεριανός), Πίτου Γκαρσία, Μάρα (74΄ Στζότ), Σίσιτς, Σολτάνι, Γιάκομπ

Διαιτητής: Γ. Σταθόπουλος
Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Βιτόλο – Πίτου Γκαρσία, Γιάκομπ, Παπαστεριανός, Χοσέμι
Κόκκινες: - 








πηγή:www.spornet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου