Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Καβάλα – Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός ευστόχησε, για πρώτη φορά φέτος από τα 11 βήματα. Πήρε τη σπουδαία νίκη στην Καβάλα με 1-0, εκεί όπου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν στραβοπατήσει και έπιασε ξανά την κορυφή. Οι Πειραιώτες αν και δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς χάρη στο πέναλτι του Φουστέρ. Η Καβάλα ήταν αξιόμαχη και αν δεν της έλειπαν τόσοι βασικοί παίκτες θα διεκδικούσε κάτι περισσότερο.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει από τους παίκτες του πάση θυσία τη νίκη με την καβάλα για να παραμείνουν στην κορυφή, αλλά και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα με την ΑΕΚ και ξεκίνησε το παιχνίδι με το γνωστό 4-5-1. Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε, όπως αναμενόταν, τον Φετφατζίδη, για αντικαταστάτη του Ριέρα.

Από την άλλη η Καβάλα, παρά τις πολλές απουσίες ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα, άλλωστε δεν είχε χάσει και από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους ήταν ιδιαίτερα αξιόμαχοι. Δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα περιθώριο και ελέγχοντας το κέντρο και παίζοντας κυρίως από τα δεξιά, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες, ήταν... κακοί και δεν μπορούσαν να σπάσουν την πολυπρόσωποι άμυνα της Καβάλας. Αντίθετα είχαν βρεθεί πολλές φορές σε επικίνδυνη θέση και αν έπαιζαν οι Αμπντούλ, Ονουάτσι και Καρντόσο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!

Στο 33’ η Βουτσίσεβιτς απείλησε για πρώτη φορά και έδειξε ότι η Καβάλα θα κοιτάξει στα μάτια τον ολυμπιακό και θα του κάνει την... νύχτα δύσκολη, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν διάδρομο προς την εστία του Γκαλίνοβιτς, μιας και η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν απροσπέλαστη. Ομως, στο 41’ μία ωραία ενέργεια του Φετφατζίδη και το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Πετκάκη είχε ως αποτέλεσμα να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό! Ο διαιτητής έδειξε το πεντακάθαρο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φουστέρ και ύστερα από τρία χαμένες εκτελέσεις κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν ελέγξει το χώρο του κέντρου, ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματικοί. Αντίθετα ο Βαλβέρδε με αλλαγές τύπου Ουρτάδο στην θέση του Φετφατζίδη θέλησε να γεμίσει το κέντρο και να ηρεμήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η Καβάλα στο 62’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά η έμπνευση του Βουτσίσεβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμοι προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα και με την είσοδο του Πάντελιτς προσπάθησαν να... κρατήσουν μακριά από την εστία του Πάρντο τους αντίπαλους. Ο Σέρβος αν και δεν ήταν αποτελεσματικός και φαινόταν εκτός κλίματος, κράτησε την μπάλα ψηλά και έδωσε ανάσες στους συμπαίκτες του. Στην συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα και οι Πειραιώτες πήραν τη σπουδαία νίκη.


Καβάλα – Ολυμπιακός 0-1
41’ Φουστέρ

Καβάλα: 
Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε (71’ Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς, Ντικρόκ, Δρόσος (82’ Γιάννου), Ναζλίδης.
Ολυμπιακός: Πάρντο,Τοροσίδης, Μοντέστο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Ντουντού, Ιμπαγάσα (89’ Γ. Παπαδόπουλος), Ρόμενταλ (69’ Πάντελιτς), Φετφατζίδης (54’ Ουρτάδο), Φουστέρ, Μιραλάς.






πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου