Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Στο γήπεδο που κέρδισε ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα, ο ανύπαρκτος Παναθηναϊκός είχε μόλις 2 τελικές προσπάθειες! Με αυτή την τραγική εικόνα το 0-0 στην Τρίπολη δεν προκαλεί έκπληξη!
Καρνέζη περιμέναμε, επιστροφή Γιούρκα και Λέτο έδειχνε ο Ζεσουάλδο στην Παιανία αλλά εν τέλει ο Παναθηναϊκός είχε μόνο μια αλλαγή(Νίνης αντί Γκαρσία) σε σχέση με την Κοπεγχάγη, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικό έριξε σε… γκέλα τον Τύπο.
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ. Ζιλμπέρτο, Σιμάο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος, σε ρόλο επιτελικού ο Νίνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

Ο στόχος του Βλάχου, ξεκάθαρος. Οι τρεις χαφ στον άξονα(Λαδάκης, Μπαστία, Κερ) «αναχαίτισαν» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, έδιναν βοήθειες στις πτέρυγες και έβαλαν ακόμη περισσότερα προβλήματα στην δεδομένη κάτω του μετρίου ανάπτυξη των «πρασίνων». Ξανά λάθη, ξανά μηδενική φαντασία, ξανά καμία επιθετική άμυνα και πίεση στον αντίπαλο από την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Όλο και όλο το πρώτο δεκάλεπτο είχε το «τριφύλλι», χάρη στο φουριόζικο ξεκίνημα του Νίνη που μετά, όμως, εξαφανίστηκε. Στις πτέρυγες, Χριστοδουλόπουλος και Μαρίνος ήταν εκτός αγώνα, ο Σιμάο ως γνωστόν δεν μπορεί να προωθήσει το παιχνίδι και η μοναδική μεγάλη στιγμή για τους πρωταθλητές ήρθε από την κάθετη του Ζιλμπέρτο(29'). Ο Σισέ πέρασε τον Ντεκρά αλλά δεν πλάσαρε σαν... Σισέ και έδωσε την ευκαιρία στον Πουλίδο να διώξει.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαν κενούς χώρους στον άξονα του Παναθηναϊκού αλλά πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις καλές στιγμές που δημιούργησαν(Ουντότζι 20' Ρ0ζέριο 32', 44').

Βλέποντας την ομάδα του να… χωλαίνει επιθετικά, ο Ζεσουάλδο έκανε γρήγορα-γρήγορα την πρώτη αλλαγή(46’) με τον Κατσουράνη στη θέση του Σιμάο. Ο Νίνης πέρασε δεξιά, ο «Κάτσο» στο πλευρό του Ζιλμπέρτο και ο Μαρίνος σε έναν πρωτόγνωρό λόγο, πίσω από τον Σισέ. Δεύτερη κίνηση από τον Πορτογάλο στο 58’ με τον Λέτο αντί του Λάζαρου ενώ στο 75’ αντικατέστησε τον Νίνη με τον Καραγκούνη.



Όσες αλλαγές και να έκανε ο Πορτογάλος προπονητής αυτό το χάλι που έκανε την εμφάνιση του απόψε στην Τρίπολη, φάση δεν θα έβγαζε. Παρά την αρχική διάθεση του Λέτο, ο Αργεντινός ήταν ολομόναχος ενώ ο Σισέ στην μοναδική υποψία φάσης στο 54’ άνοιξε το κοντρόλ.

Ο Αστέρας… άνετος και ωραίος κρατούσε μακριά τους νταμπλούχους ενώ και ο Φερέιρα δεν ρίσκαρε καθόλου. Η είσοδος του Καραγκούνη δεν βοήθησε(ενώ ο Νίνης δεν ήταν κακός), το σύστημα δεν γύρισε σε 4-4-2 με μια πιθανή είσοδο του Πετρόπουλο ενώ το ότι ο Μαρίνος έμεινε μέχρι το τέλος στο ματς προκαλεί απορίες, καθώς ο διεθνής μέσος ήταν ακίνδυνος.

To 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, και ακόμη ένα ματς να έπαιζαν ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε περίπτωση έτσι όπως έπαιζε να φτιάξει φάση, και ο Αστέρας πήρε δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γήπεδο: "Αστέρα Τρίπολης"

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (70' Καρέρα), Κρις, Ουντότζι (83' Φορτούνης), Ροτζέριο (90' Μπαρτολίνι).
Στον πάγκο: Μπακασέτας, Αναστασόπουλος, Ρίος, Φρανκού.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (75' Καραγκούνης), Σισέ, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (56' Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος.
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος 




πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου