Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σίφουνας» η Μπάγερν, γκολ ο Γκέκας

Ο Φάνης Γκέκας δεν ήταν αρκετός. Η Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga, συνέτριψε με 4-1 της Αϊντραχτ στην «Αλιάνζ Αρίνα» και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Ο Έλληνας επιθετικός σημείωσε το μοναδικό γκολ για την ομάδα της Φρανκφούρτης, έφτασε τα 12 στο φετινό πρωτάθλημα και διατηρήθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 29’ με τον Τίμοστιουκ. Στο 33’ ο Γκέκας έφερε το παιχνίδι στα ίσια με κοντινό σουτ. Η ομάδα του Λουίς Φαν Γκαάλ ωστόσο, με τέρματα των Μίλερ, Μάριο Γκόμεζ και πάλι του Τίμοστσιουκ πήρε το «τρίποντο». Οι Βαυαροί διεύρυναν έτσι τη θετική τους παράδοση απέναντι στην Αϊντραχτ, που κέρδισε για τελευταία φορά τη Μπάγερν στην έδρα της το 2000.

Για την ομάδα της Φρανκφούρτης, που ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Γκέκας αγωνίστηκε και στα 90α λεπτά, ο Γιώργος Τζαβέλλας έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Γιάννης Αμανατίδης παρέμεινε στον πάγκο.

Σε... τροχιά Champions League παρέμεινε το Αννόβερο, που κέρδισε με 3-0 το Αμβούργο στην «AWD Αρίνα», παίρνοντας έτσι μια άτυπη «εκδίκηση» για δύο περσινές ήττες. Και με αυτό το «τρίποντο» κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να κάνει οκτώ νίκες στις 14 πρώτες αγωνιστικές. Η Φράιμπουργκ δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ της (σε 17 σερί ματς έβρισκε δίχτυα η Φράιμπουργκ).

«Χορταστικό» παιχνίδι στην «Ίντες Αρίνα», εκεί όπου το Αμβούργο επικράτησε με 4-2 της Στουτγκάρδης. Η ομάδα του Λιμανιού, που επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, σημείωσε έτσι την τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη της και παρέμεινε «ζωντανή» στο… κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου. Οι Σουηβοί (αποβλήθηκε στο 16’ ο Μαρικά0, που ηττήθηκαν για δεύτερη σερί αγωνιστική, συνέχισαν να παραμένουν χωρίς «τρίποντο» μακριά από το γήπεδο τους.

Η Καϊζερσλάουτερν «καθάρισε» τη Σάλκε, κερδίζοντας την εύκολα με 5-0 στο «Φριτς Βάλτερ Στάντιον». Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για τους γηπεδούχους, που «έσπασαν και την αρνητική παράδοση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Οι «μπλε» από τη μεριά τους επέστρεψαν στις ήττες και διατηρήθηκαν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μπάγερν – Άιντραχτ Φρ. 4-1
29’ και 88’ Τίμοστσιουκ, 59’ Μίλερ, 61’ Γκόμεζ – 33’ Γκέκας

Αμβούργο – Στουτγάρδη 4-2
3’ Τροχόφσκι, 29’ Πιτρόιπα, 36’ Πέτριτς, 60’ Φαν Νίστελροϊ – 9’ Μάρικα, 46’ Γκέντνερ

Χόφενχαϊμ – Λεβερκούζεν 2-2
38’ Ιμπίσεβιτς, 90’ πεν. Σίγκουρτσον - 8’ Σαμ, 11’ πεν. Βίνταλ

Ανόβερο – Φράιμπουργκ 3-0
15’ Σλάουντραφ, 73’ Κόναν, 88’ Χάνκε

Καϊζερσλάουτερν – Σάλκε 5-0
8’ και 56’ Λάκιτς, 39’ Άμεντικ, 76’ πεν. Ιμπίσεβιτς 85’ Μόραβεκ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου