Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Κυριάρχησε η Ρίβερ Πλέιτ

Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν πολύ καλύτερη από την Μπόκα Τζούνιορς στο "Superclásico" και νίκησε με 1-0 χάρη σε τέρμα ενός πρώην των "Xeinezes", του Χονάταν Μαϊντάνα.Έπειτα από 5 ματς χωρίς νίκη σε "Superclásico" η Ρίβερ Πλέιτ τα κατάφερε στο "Monumental", καθώς πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 1-0 της Μπόκα Τζούνιορς.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης μάλιστα πέτυχε ένας πρώην παίκτης των "Xeinezes", ο κεντρικός αμυντικός, Χονάταν Μαϊντάνα.
Ο Έρικ Λαμέλα, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, εκτέλεσε το κόρνερ στο 54' και ο Μαϊντάνα με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην Ρίβερ την σπουδαία νίκη γοήτρου, καθώς οι δύο ομάδες ουσιαστικά δεν διεκδικούν τίποτα.
Καθόλη την διάρκεια του αγώνα η Ρίβερ Πλέιτ ήταν καλύτερη χάνοντας συνολικά 6-7 καλές ευκαιρίες, όταν η Μπόκα είχε μόνο μία και μάλιστα στο 90' με το σουτ του Κριστιάν Τσάβες να περνά άουτ.
Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε είχε επιστρέψει στην δράση την περασμένη εβδομάδα μετά από απουσία έξι μηνών λόγω τραυματισμού. Ήταν στην βασική 11άδα της Μπόκα, ζήτησε αλλαγή μετά το 10άλεπτο, αλλά τελικά άντεξε και αγωνίστηκε μέχρι το ημίχρονο.
Αυτό ήταν το 187ο "Superclásico" στο πρωτάθλημα, με την Ρίβερ να παίρνει την 62η νίκη της, ενώ η Μπόκα έχει 68, με τις ισοπαλίες να είναι 57.


Συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών διοργανώσεων και των φιλικών, ήταν το 327ο ντέρμπι, με την Ρίβερ να μετρά πλέον 105 νίκες, την Μπόκα να έχει 120, ενώ οι ισοπαλίες είναι 102.


ΡΙΒΕΡ
: Χουάν Πάμπλο Καρίσο, Πάουλο Φεράρι, Χονάταν Μαϊντάνα, Αλέξις Φερέρο, Ανταλμπέρτο Ρομάν, Βάλτερ Ασεβέδο, Ματίας Αλμέιδα, Ρομπέρτο Περέιρα (67' Κάρλος Αράνο), Έρικ Λαμέλα, Αριέλ Ορτέγκα (72' Ντιέγκο Μπουονανότε), Μαριάνο Παβόνε (84' Ροχέλιο Φούνες Μόρι).

ΜΠΟΚΑ: Χαβιέρ Γκαρσία, Κριστιάν Σελάι, Ματίας Καρούσο, Χουάν Ινσαουράλντε, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Χεσούς Μέντες (64' Φαμπιάν Μονσόν), Σεμπαστιάν Μπατάλια, Ματίας Χιμένες, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε (46' Κριστιάν Τσάβες), Πάμπλο Μόουτσε (64' Λούκας Βιάτρι), Μαρτίν Παλέρμο. 




πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου