Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

"Ομάδα παλαιμάχων"

Σκληρή κουβέντα είπε ο Νίκος Νιόπλιας για τους ποδοσφαιριστές του, παρά τη νίκη τους στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, υποστηρίζοντας ότι στο πρώτο ημίχρονο ο τρόπος που έπαιξαν θύμιζε αγώνα παλαιμάχων!Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν είπε ονόματα, ούτε και πρόκειται να πει, αλλά στο Περιστέρι ήταν κακός ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και κάκιστος ο Σίντνεϊ Γκοβού…



Το πρόβλημα βέβαια για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν η απόδοση του Βραζιλιάνου και του Γάλλου, αλλά η συνολικότερη εικόνα που είχε σαν ομάδα. Και το κακό ξεκινούσε από το γεγονός ότι οι δύο ποδοσφαιριστές του που αγωνίστηκαν στο κεντρικό άξονα, οι Ζιλμπέρτο και Σιμάο δεν μπορούσαν να απλώσουν το παιχνίδι της. Ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε κάποιες ατομικές ενέργειες, αλλά οι «πράσινοι» ήταν εκτός αγώνα και το πρώτο 45λεπτο τελείωσε 0-0.


Η ατάκα - μαχαιριά του Νιόπλια προς τους ποδοσφαιριστές του απαντήθηκε από τον Κώστα Αντωνίου. Ο υπεύθυνος ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ζήτησε απ’ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το κακό παιχνίδι της ομάδας και η μπηχτή του αφορούσε και τον Κοζανίτη προπονητή. Ο Σιμάο μπορεί να είναι ένας μαχητικός ποδοσφαιριστής, μπορεί να είναι πολύ καλός στην καταστροφή του παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, αλλά δεν μπορεί να περάσει μία σωστή μπαλιά στα πέντε μέτρα. Στο Περιστέρι βρέθηκε σε κακή μέρα και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και έτσι το «τριφύλλι» άγγιξε το… μηδέν σε ό,τι αφορά στο δημιουργικό του παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα βελτιώθηκε κάπως, επειδή παιχνίδι έκανε ο Κώστας Κατσουράνης που ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του κεντρικού αμυντικού.


Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που «σέρβιρε» ασίστ στον Τζιμπρίλ Σισέ και ο Γάλλος στο Περιστέρι του… έβγαλε την υποχρέωση. Του έδωσε μία εκπληκτική πάσα με το κεφάλι και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός με συρτό σουτ σκόραρε και έδωσε στον Παναθηναϊκό ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» που τον κράτησε στο… σβέρκο του Ολυμπιακού.


Ομολογώ ότι δεν είμαι από τους φαν του παιχνιδιού του Γιώργου Καραγκούνη. Εάν όμως στο Περιστέρι δεν είχε μπει αλλαγή ο «Κάρα», ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να μην είχε περάσει με επιτυχία το μπλόκο του Ατρόμητου. Ο αρχηγός κράτησε την μπάλα, άπλωσε με ορθολογικό τρόπο το παιχνίδι του «τριφυλλιού» που στο δεύτερο μέρος έβγαλε αρκετές φάσεις για γκολ. Στο πρώτο μέρος είχε την απόδοση που είχε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα για να «καθαρίζει» παιχνίδια όπως αυτό με τον Ατρόμητο.







Υ.Γ. Η παρέμβαση του Κώστα  Αντωνίου στο Περιστέρι δεν έγινε τυχαία. Κάτι «ψήνεται» στον Παναθηναϊκό και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Αν η ομάδα είχε γκελάρει στον αγώνα με τον Ατρόμητο ενδεχομένως να είχαμε εξελίξεις την Τρίτη το πρωϊ στην ομάδα.




πηγή:www.sports24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου