Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ολίμπια-Παναθηναϊκός 85-84

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι που η Ολίμπια έκανε ότι μπορούσε... για να του το δώσει. Μοιραίος από κορυφαίος ο Διαμαντίδης. Εγκληματικό χτύπημα του Μπατίστ στον Όζμπολτ.Ένα ματς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έχανε ποτέ, άφησε να φύγει μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός. Με 4/8 βολές στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και με ισοφάριση από τον Ιλιέφσκι στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας, οι πράσινοι έχασαν δίκαια από τους αήττητους στην Ευρωλίγκα, Ολίμπια.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή προσανατολισμό να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και οι Τσαρτσαρής και Μπατίστ δεν είχαν πρόβλημα στο να κερδίζουν τους αντιπάλους τους, στις προσωπικές τους μονομαχίες, ενώ με πλάτη από νωρίς έπαιζε και ο Διαμαντίδης.

Το πρόβλημα εντοπιζόταν στην άμυνα, όπου οι περιστροφές ήταν πολύ αργές και οι Σλοβένοι έβαζαν εύκολα καλάθια.

Όταν η άμυνα βελτιώθηκε με ένα σερί 10-0 προηγήθηκε με 18-8 στο 8'. Ο Βουγιούκας συνέχισε το έργο του Μπατίστ, η Ολίμπια βρήκε λύσεις από τον Σερμαντίνι και εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης των πρασίνων στην αρχή της β' περιόδου για να περάσει μπροστά με 26-22 στο 14'.

Το σερί της Ολίμπια ήταν επίσης 10-0 με τους πράσινους να χάνουν πολλά εύκολα σουτ και να αφήνουν τον Γιαγκότνικ να βάζει εύκολους πόντους.

Τα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό ήρθαν από την ευστοχία στα τρίποντα της Ολίμπια, που με 3/3 σερί και μάλιστα όλα υπό πίεση, έκαναν το 32-24 στο 15'.

Στο +11 οι Σλοβένοι

Η διαφορά μεγάλωσε και άλλο... Το ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 39-28 και τον Παναθηναϊκό σε ένα δεκάλεπτο να έχει πετύχει μόλις έξι πόντους, με πολύ άσχημα ποσοστά από μακριά απέναντι στην ζώνη του Ζντοβιτς.

Οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα αποδυτήρια "ξύπνησαν" τους πράσινους που μπήκαν δυνατά στην άμυνα τους, κάλυψαν τους κενούς χώρους και παρά το γεγονός ότι τα λάθη συνεχίζονταν στην επίθεση κατάφεραν να μειώσουν σε 42-40 στο 25'. Η άνοδος του Σάτο και στην επίθεση, αλλά και η πεντάδα με τους Σάτο, Νίκολας, Διαμαντίδη, Φώτση και Μπατίστ, δύσκολα δέχονταν καλάθι. Το επιμέρους 20-9 στην γ' περίοδο για τους πράσινους δείχνει την διαφορά... θέλησης και συγκέντρωσης που είχαν οι πράσινοι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. ¨

Σάτο και Φώτσης πήραν πρωτοβουλίες, ενώ στην άμυνα τα τρίποντα των γηπεδούχων είχαν σταματήσει. Οι δύο ομάδες ξεκινούσαν από το μηδέν στην τέταρτη περίοδο με το 48-48 να μας προετοιμάζει για συγκλονιστικό φινάλε. Τα τρίποντα στην αρχή του Παναθηναϊκού απαντήθηκαν με τον ίδιο τρόπο από την Ολίμπια που διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα.

Η φάση του 35' είναι δείγμα του ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν συγκεντρωμένος. Ο Μπατίστ χάνει το λέι απ και πατάει τον Όζμπολτ με τον Ομπράντοβιτς να τον πηγαίνει από το χέρι και με φωνές στον πάγκο της Ολίμπια Λουμπλιάνας για να ζητήσει συγγνώμη!

Η Ολίμπια είχε το προβάδισμα σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο με τον Όζμπολτ να το έχει πάρει προσωπικά και παρά ένα μικρό ντεμαράζ του Περπέρογλου να κάνει το 68-65 με έμμεσο τρίποντο 42'' πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός πήγε σε γρήγορη επίθεση και μείωσε με βολές του Διαμαντίδη.

Το έξυπνο φάουλ

Η επιλογή του Ζοτς ήταν να κάνουν φάουλ στον Πίνκνεϊ και ο Αμερικανός τους δικαίωσε με 0/2 βολές, ενώ στη συνέχεια έκανε και το φάουλ στον Διαμαντίδη, που έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 16'' πριν το τέλος. Ο Όζμπολτ έκανε βήματα, ο Διαμαντίδης έχασε την μία από τις δύο βολές και ο Ιλιέφσκι με σουτ από τα 6μ. έστειλε το ματς στην παράταση.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των Σλοβένων, που αν και κουρασμένοι είχαν καλύτερες επιλογές και προηγήθηκαν με 80-75. Ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις και όχι απλά μείωσε αλλά εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη των Σλοβένων μείωσε με βολές. Και θα μπορούσε να περάσει μπροστά αφού από το 82-78 και μετά, μέσα σε ένα λεπτό είχε 4/8 βολές για να χάσει τελικά με 85-84...

Και όλα αυτά με την Ολίμπια να κάνει δύο φορές ανόητα φάουλ σε τρίποντα με αποκορύφωμα αυτό στον Διαμαντίδη, 2,8'' πριν το τέλος, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που πήγε να γυρίσει μόνος του το ματς, να χάνει την τρίτη και κρίσιμη βολή και μαζί την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι ξανά στην παράταση.

Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός... Ο Νίκολας έμεινε με μόλις δύο πόντους, Καλάθης και Βουγιούκας δεν βοήθησαν, ο Καϊμακόγλου έπαιξε λίγο και ο Παναθηναϊκός με επτά παίκτες δεν κατάφερε να βγάλει όλο το παιχνίδι με την ένταση που θα έπρεπε.

Σίγουρα θα συζητηθεί πολύ η φάση του Μπατίστ με τον Όζμπολτ, ενώ ο Διαμαντίδης πήρε στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό στο τέλος, αλλά έχασε κρίσιμες βολές, ενώ στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου, η προσπάθεια του να κλέψει την μπάλα από τον 'Ομπολτ, άφησε αμαρκάριστο τον Ιλιέφσκι που ισοφάρισε...

Ολίμπια: Πέρι 4, Ιλιέφσκι 11(1), Αναγκόνιε, Γκρέγκορι 13, Γιαγκόντνικ 9(1), Σερμαντίνι 4, Πίνκνεϊ 16(2), Μάρκοτς 10, Όζμπολτ 10(1), Βρκίτς 9(1)

Παναθηναϊκός: Περπέρογλου 9(2), Μπατίστ 16, Φώτσης 13(2), Σάτο, Νίκολας 2, Τσαρτσαρής 8(1), Διαμαντίδης 20(2), Βουγιούκας 5, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.


πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου