Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Μαρούσι - Ολυμπιακός 70-94

Παίζοντας... διαστημικά στο α' δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός καθάρισε πολύ εύκολα και γρήγορα το Μαρούσι με 94-70.Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο στο κλειστό του Αγίου Θωμά και "κατάπιε" το Μαρούσι για... πρωινό στο κυριακάτικο ματς που έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το πρωινό ξύπνημα και τουναντίον έδειξαν ιδιαίτερα ορεξάτοι. Χρειάστηκαν μόνο μερικά λεπτά για να "καθαρίσουν" το ματς παίζοντας στο α΄δεκάλεπτο μπάσκετ για σεμινάριο.
Με γρήγορη εφαρμογή του πικ εν ρολ, με ωραίες ασίστ και απίστευτα καρφώματα οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν από νωρίς ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με αντίπαλο το Μαρούσι. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε ροτέισον και χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του, ενώ η απουσία των Παπαλουκά, Πελεκάνου καλύφθηκε από τους υπόλοιπους περιφερειακούς.
Στην αντίπερα όχθη, πάντως η απουσία των Κογιαντίνοβιτς και Γκαγκαλούδη ήταν οδυνηρή για τους γηπεδούχους. Στο 23' ο Τεόντοσιτς δέχτηκε μια αγκωνιά στο πρόσωπο και δεν ξαναπέρασε στο παρκέ για να αγωνιστεί.

Ο αγώνας:

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε πριν καλά καλά ξεκινήσει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ για να το "καθαρίσουν" και αυτό έκαναν. Ο Νεστέροβιτς πέτυχε τους πρώτους 8 πόντους για την ομάδα του (3-8), με πανομοιότυπο τρόπο. Το Μαρούσι δεν μπορούσε να σταματήσει τα πικ εν ρολ του Ολυμπιακού και έτσι η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει από νωρίς.
Το 7-14 έγινε 7-28 χάρη σε ένα 14-0 που έτρεξε ο Ολυμπιακός, κάνοντας εκπληκτικό ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ολοκλήρωσαν το α' δεκάλεπτο με 7 έναντι μόλις 1 του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς είχαν στην αντίπερα όχθη 5/5 αιφνιδιασμούς, 14 ασίστ και 6 κλεψίματα.
Στη συνέχεια, όπως αναμενόταν άλλωστε ο ρυθμός έπεσε λίγο με τον Ντούσαν να δοκιμάζει πολλά σχήματα και τον Αλεξανδρή μάταια να βρει λύσεις. Οι απουσίες των Κογιαντίνοβιτς και Γκαγκαλούδη ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικές για τους γηπεδούχους.
Στο 12ο λεπτό ο Κέσελ στάθηκε από τα 6.75μ. και ευστόχησε για το 13-43 εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 30 πόντους. Πάντως, από εκείνο το σημείο κι έπειτα το Μαρούσι βρήκε κάποιες λύσεις με τους Χαριτόπουλο και Σεφερίδη και κατάφεραν να διατηρήσει τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα.
Ο ρυθμός έπεσε όχι και η διαφορά
Στην επανάληψη, το Μαρούσι μπήκε στο παρκέ τρέχοντας ένα σερί 8-0 και έριξε τη διαφορά στους 20 πόντους με το καλημέρα (36-56). Οι γηπεδούχοι με τους Χουέρτας και Ακεψεμαϊδη μείωσαν και για λίγα λεπτά κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά στους 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-38, 28-56, 54-78, 70-94




πηγή:www.sports24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου