Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΑΡΣΕΝΑΛ 4-2

Διατηρώντας την παράδοση που την θέλει να είναι αήττητη στο “Βίλα Παρκ” από το 1998, η Άρσεναλ έκανε απόψε ένα σημαντικό βήμα τίτλου.
Οι “κανονιέρηδες”, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία στην 15η αγωνιστική της Premier League, επικράτησαν με 4-2 της Άστον Βίλα μέσα στο Μπέρμιγχαμ, πιάνοντας προσωρινά τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το ματς εξελίχθηκε αρχικά σε επίδειξη δύναμης από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία μετά από τις δύο κολλητές ήττες από Τότεναμ και Μπράγκα έψαχνε τον τρόπο για να αντιδράσει και τον βρήκε. Η πληγωμένη από πάμπολλες απουσίες Άστον Βίλα δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις, αφού η πολύ συντηρητική τακτική με την οποία παρέταξε την ομάδα του ο Ζεράρ Ουγιέ, δεν του βγήκε σε καλό. Με περισσότερο ρίσκο στο δεύτερο μέρος και πιο ορθολογικό σχήμα οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι στο ματς, αλλά θα ήταν άδικο, συνολικά, αν γλίτωναν την ήττα.

Το πρώτο μέρος άνηκε αποκλειστικά στην Άρσεναλ. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ μπήκαν σαν... ταύροι σε υαλοπωλείο στον αγώνα, περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε καθαρά παθητικό ρόλο. Μόνο από σύμπτωση το 0-1 έγινε στο 39', με ατομική προσπάθεια του Αρσάβιν που πήρε τη μπάλα από το ύψος της μεσαίας γραμμής και αφού διάνυσε το μισό γήπεδο μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Φρίντελ, αφού οι “κανονιέρηδες” έπρεπε να ανοίξουν πολύ νωρίτερα το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι έφταναν με χαρακτηριστική άνεση στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη μεριά, η Άστον Βίλα με μοναδικό προωθημένο τον βαρύ και ασήκωτο Κάριου, ο οποίος προερχόταν και από τραυματισμό, αλλά και σε νευραλγική θέση στο χώρο της μεσαίας γραμμής τον πρώην ποδοσφαιριστή Ρομπέρ Πιρές, δεν μπορούσε να απειλήσει στο ελάχιστο την αντίπαλη εστία.

Το 2-0 από τον Νασρί στο 45', ο οποίος μετά από κόρνερ του Αρσάβιν δεν άφησε τη μπάλα να σκάσει κάτω και με απίστευτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Φρίντελ, απλά απέδωσε δικαιοσύνη στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Ντελφουνέσο αντί του Πιρές έδωσε μια κάποια ποιότητα στη Βίλα, η οποία μπήκε και πάλι στο ματς στο 51', όταν μετά από φάση διαρκείας ο Κλαρκ με άπιαστο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκη σε τον Φαμπιάνσκι για το 1-2. Άμεση απάντηση από την Άρσεναλ όμως, με τον Ροζίτσκι τέσσερα λεπτά αργότερα να βγάζει εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Σαμάκ και ο τελευταίος πρόλαβε τον Φρίντελ και με προβολή έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 70', με τον Κλαρκ να χτυπάει εκ νέου, μειώνοντας με κοντινή κεφαλιά, μετά από κόρνερ, σε 2-3. Η Άρσεναλ κατάφερε όμως να αντέξει στην όποια πίεση μέχρι το φινάλε και στο 93' να διασφαλίσει τη νίκη της. Μετά από φάση διαρκείας, ο Σαμάκ αυτή τη φορά έγινε δημιουργός, με τον Γουίλσιρ με κοντινή κεφαλιά προ κενής εστίας να διαμορφώνει το τελικό 2-4.

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 2-4

51' και 70' Κλαρκ - 39' Αρσάβιν, 45' Νασρί, 55' Σαμάκ, 93' Γουίλσιρ 
Άστον Βίλα: Φρίντελ, Λ. Γιανγκ, Γουόρνοκ, Νταν, Κλαρκ, Κόλινς, Ντάουνινγκ, Α. Γιανγκ, Πιρές (46' Ντελφουνέσο), Μπάναν (86' Χερντ), Κάριου (66' Άιρελαντ). 
Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κοσιελνί, Σκιλασί, Κλισί, Ροζίτσκι (94' Τζουρού), Νασρί (85' Γκιμπς), Σονγκ, Γουίλσιρ, Αρσάβιν (85' Ντενίλσον), Σαμάκ. 




πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου