Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΡΟΜΑ-ΜΠΑΓΕΡΝ 3-2

Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε στο Ολύμπικο με τη Ρόμα να παίρνει σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν με 3-2 αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο με 2-0.
Οι Ρωμαίοι κατάφεραν με πρωταγωνιστές τους σύγχρονους Ρώμο και Ρωμύλο, τους Τότι και Ντε Ρόσι δηλαδή, να κάνουν μια επική ανατροπή που τους φέρνει πολύ κοντά με την πρόκριση τους στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρόμα ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος όμως η καλά οργανωμένη αμυντικά Μπάγερν δεν της άφησε τα περιθώρια να πετύχει το στόχο της. Οι Γερμανοί αντιθέτως αρκετά πιο ουσιαστικοί κατάφεραν να προηγηθούν με 0-2 και να παγώσουν το Ολύμπικο.

Σκόρερ και των δυο τερμάτων ο Μάριο Γκόμεζ. Το πρώτο στο 33ο λεπτό με σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή των Ιταλών δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Ζούλιο Σέρτζιο. Έξι λεπτά αργότερα ο Γκόμεζ ξαναχτύπησε διπλασιάζοντας τα τέρματα των Βαυαρών και φτάνοντας τα 14 γκολ σε 10 ματς.

Το 0-2 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με το Ρανιέρι να κάνει την πρώτη του αλλαγή περνώντας το Σιμπλίσιο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στη θέση του Γκρέκο. Οι ρωμαίοι μπήκαν δυνατά και η πίεση καρποφόρησε στο 49 όταν ο Μποριέλο με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κράφτ και μείωσε σε 1-2.

Στο 81' η Ρόμα κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με το γκόλ του Ντε Ρόσι με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή και ύστερα από παράλληλη πάσα του Ρίσε και τρία λεπτά αργότερα να κάνει την ολική επαναφορά. Ο Μποριέλο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κράφτ και ο Φρατζέσκο Τότι ευστοχώντας από τα 11 βήματα έδωσε το προβάδισμα στη Ρόμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Στάδιο: Ολύμπικο Ρώμης
Διαιτητης:Αλμπέρτο Μαγένκο

Ρόμα: Ζούλιο Σέρτζιο,Κασέτι,Μεξές, Μπουρντίσο, Ρίσε, Γκρέκο(46 Σιμπλίσιο),Μπρίγκι(75 Τότι), Ντε Ρόσι, Μενέζ, Μποριέλο, Βούτσινιτς(82 Πιζάρο)
Μπάγερν Μον.: Κράφτ, Λάμ,Ντεμικέλις, Βαν Μπούϊτεν, Οτλ, Τίμοτσουκ, Πράνιτς, Κρός, Ριμπερί(77 Χαμίτ Aλντιτοπ), Μίλερ(73 Κοντέντο), Γκόμεζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου